تحقیقات اخیر دانشگاه Purdue نشان داده است که علت استحکام استخوانها در کسانی که ماهی میخورند دریافت زیاد کلسیم نیست بلکه علت این امر وجود چربیهای امگا-3 در ماهی و روغن ماهی میباشد. چربیها به انواع مختلفی تقسیم میشوند دو گروه از تقسیمبندی چربیها بر اساس پیوندهای دوگانه شان عبارتند از چربیهای اشباع مانند چربیهای موجود در گوشت و چربیهای غیر اشباعی مانند چربیهای موجود در روغنهای گیاهی و روغن ماهی .
چربیهای غیر اشباع مورد نیاز بدن نیز خود بر دو نوعند چربیهای امگا-3 که در بدن ماهیهای آبهای عمیق یافت میشوند و چربیهای امگا-6 که در روغنهای گیاهی یافت میشوند. مدت زمان زیادی است که ما میدانیم چربیهای امگا-3 با جلوگیری از تشکیل لخته باعث بهبود و جلوگیری از بروز حملات قلبی میگردد اما همانطور که میدانید چربیهای چند غیراشباعی دارای مدت زمان انقضای کمی هستند و به همین منظور شرکتهای سازنده اینگونه روغنها را به روغنهای نیمه اشباعی تبدیل مینمایند. روغنهای غیر اشباعی میتوانند باعث ایجاد حملههای قلبی و انواع سرطانها شوند. به همین منظور دکترها برای پیشگیری از بروز حملههای قلبی توصیه میکنند که دوبار در هفته از ماهی استفاده کنیم و مصرف فرآوردههای شیرینی پزی و مواد ساخته شده از روغنهای نیمه اشباعی را کاهش دهیم.
چربیهای امگا-3 با بلوکه کردن پروستاگلندینها باعث استحکام استخوانها میشوند. چربیهای امگا-3 باعث تحریک ترشح هورمون رشد میشوند. بنابراین مصرف دو نوبت ماهی در هفته باعث میگردد که علاوه بر پیشگیری از ایجاد بیماریهای قلبی استخوانهای شما نیز استحکام یابد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!