مصرف نوشابه و سایر نوشیدنیهای حاوی کافئین حین گلودرد ، موجب تشدید عفونت در ناحیه گلو و حنجره میشود. دکتر «جعفر بهزاد» ، محقق و متخصص تغذیه ، در گفت و گو با ایسنا ضمن اعلام این مطلب ، اظهار داشت: مهمترین میکروبهای عامل عفونت گلو ، از قبیل استرپتوکوک و استافیلوکوک ، حین مواجهه با مقادیر بالای کافئین ، که عموما در نوشابه یافت میشود، به شدت تکثیر میشوند و در واقع کافئین نوعی محرک رشد برای آنها به حساب میآید.
وی افزود: در صورت مصرف آنتی بیوتیک نیز باید از مصرف نوشابه خودداری کرد، زیرا این ماده شیمیایی ، جلوی اثر بخشی دارو را میگیرد و باعث نیاز به مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک میشود که این خود آثار جانبی و سوء فراوانی در پی دارد.این متخصص تغذیه در انتها خاطر نشان کرد: در زمان بیماری و مصرف دارو ، آب، بهترین و مفیدترین نوشیدنی است. زیرا نه تنها از تاثیر آنتی بیوتیکها نمیکاهد بلکه موجب شسته شدن نسبی میکروبها از مجاری تنفسی فرد نیز میشود. لازم به ذکر است در زمان گلودرد ، مصرف چای و شیر داغ مفید و اثر بخش است
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!