منو
 کاربر Online
1001 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  دوشنبه 04 اردیبهشت 1385 [16:18 ]
  پیش بینی خطر سکته مغزی با معاینه چشم
 

تنها با معاینه چشم می‌توان پیش بینی کرد فرد در چه زمانی سکته خواهد کرد.

در پایگاه اینترنتی ‪ ، آمده است www.Ivanhoe.com‬تحقیقات جدید نشان می‌دهد مشاهده تغییرات عروقی در چشم خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد. در این مطالعه ‪ ۳۶۵۴‬استرالیایی با حداقل سن ‪ ۴۹‬سال مطالعه شدند. در این مطالعه از شبکیه چشم همه شرکت‌کنندگان عکس‌هایی گرفته شد و هر گونه آسیب در عروق کوچک در شبکیه چشم این افراد مورد بررسی قرار گرفت.

تغییرات عروق کوچک در مراحل اولیه بدون اینکه بینایی شخص را تحت تاثیر قرار دهد قابل تشخیص بود. پی‌گیری هفت ساله شرکت‌کنندگان نشان داد کسانی که تغییرات عروقی در شبکیه چشم آنها گزارش شده بود به حملات مغزی چه وسیع و چه محدود مبتلا شدند. خطر سکته مغزی با تغییرات عروق چشمی تا ‪ ۷۰‬درصد افزایش نشان می‌دهد. به این ترتیب تنها با اقدامی بسیار ساده می‌توان خطر سکته را طی چند سال آینده در اشخاص پیشگویی کرد.


  • منبع: ایرنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  سه شنبه 22 شهریور 1384 [03:19 ]
  شناخت علایم هشدار دهنده سکته مغزی
 


علایم زیر باید شما را متوجه سازد که خطر بروز سکته مغزی در خودتان یا کسی که با شما زندگی میکند وجود دارد:

  • ضعف یا بی حسی ناگهانی و موقت در صورت ، دست یا پا.
  • از دست دادن موقت قدرت تکلم یا اشکال در تکلم و یا فهمیدن حرف دیگران.
  • تاری یا از بین رفتن موقت دید بویژه دریک چشم.
  • دور بینی
  • سرگیجه ای که علت آن را نمیتوان پیدا کرد.
  • تغییر شخصیت
  • تغییر در الگوی سردردها.

منبع: رهنمودهای سلامت زیستن - دکتر الهه میرزایی


  امتیاز: 0.80     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  جمعه 15 دی 1385 [20:46 ]
  کشف یکی از علل سکته مغزی در افراد جوان
 

کشف یکی از علل سکته مغزی در افراد جوان

محققان آلمانی می گویند یک اختلال ژنتیکی عامل برخی سکته ها ی مغزی در افراد جوان است. به گزارش BBC ، دانشمندان در روستوک دریافتند 4 درصد از 700 بیمار 18 تا 55 ساله ای که دچار سکته مغزی شده بودند ، از بیماری فابری نیز رنج می بردند. و سکته مغزی یک دهه زودتر در این بیماران رخ داده بود.

متخصصان می گویند یافته های فوق مربوط به گروه کوچکی از افراد است اما وجود یک عامل قابل درمان برای سکته مغزی را روشن می سازد. بیماری فابری بوسیله فقدان یا نقص یک آنزیم مورد نیاز برای پردازش روغن ها ، مواد مومی و اسیدهای چرب ، ایجاد می شود. این لیپید ها تا سطوح زیان آور در چشم ، کلیه ها ، سیستمعصبی و سیستم قلبی عروقی تجمع می یابند.
مبتلایان به بیماری فابری ممکن است به علت مشکلات کلیوی ، قلبی یا مغزی دچا رمرگ زودهنگام شوند.

اما می توان از طریق درمان جایگزین با آنزیم پیشرفت بیماری را کند کرد. افراد مورد مطالعه در این تحقیق دچار سکته مغزی شده بودند در حالیکه ریسک فاکتورهای این بیماری را نداشتند. مشخص شد تقریبا 5 درصد بیماران مردو دو درصد زنان حامل ژن مربوط به بیماری فابری بودند. به گفته محققان این یعنی یک نفر از هر صد جوانی که دچار سکته مغزی می شوند ممکن است مبتلا به فابری باشند. در این بررسی سن متوسط مردان مبتلا به فابری برای ابتلا به سکته مغزی 38 و در زنان 40 سال بود.
در حالیکه سن متوسط دچار شدن به سکته مغزی در زنان و مردان بدون بیماری فابری 48 سال بود.

بنابراین بیماری فابری را می توان بعنوان یکی از علل مهم سکته مغزی کریپتوژنیک در جوانان در نظر گرفت. لذا انجام تست های تشخیصی این بیماری در افراد بیمار حائز اهمیت است.

جام جم

  امتیاز: 0.00