مصرف صبحانه در افزایش یادگیری و تمرکزذهنی دانشآموزان موثر است.
یک محقق و متخصص تغذیه مرکز غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:
مصرف صبحانه در افزایش یادگیری و تمرکز ذهنی دانشآموزان به خصوص در مورد دروسی که به تفکر نیاز دارند، موثر است.
دکتر` لیلا آزادبخت` روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا به دانشآموزان توصیه کرد: با توجه به فرا رسیدن امتحانات درسی، حتما مصرف صبحانه را فراموش نکنند.
این متخصص تغذیه، همچنین خطاب به والدین گفت: در طول هفته سه تا چهار عدد تخممرغ به همراه صبحانه برای دانشآموزان بصورت آب پز تهیه کنند.
وی، با بیان اینکه مصرف میان وعده غذایی نیز باعث افزایش کارآیی و ضریب هوشی دانشآموزان میشود، اظهار داشت: استفاده از نان ، پنیر، خیار و گردو،انواع خشکبار،خرما،انواع میوههای شسته شده و حدود پنج عدد پسته و هفت عدد بادام میتواند در افزایش یادگیری دانشآموزان در فصل امتحانات موثر باشد.
آزادبخت، تاکید کرد: مصرف میان وعدههای شور و چرب از توان ذهنی دانش آموزان کاسته و موجب کاهش بهرهوری آنان از ساعات درس میشود.
وی، افزود: دانشآموزان بویژه کودکان دوره ابتدایی باید هر چهار تا شش ساعت برای نگهداشتن حد طبیعی غلظت قند خون، غذا بخورند، تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند.
آزادبخت، اظهار داشت: کبد مسوول ذخیره گلوکز و آزادسازی به خون بوده، بنابراین کودکان در سنین مدرسه به خوردن غذا در وعدههای بیشتر نیاز دارند و باید بین ساعات صبح تا ظهر و ظهر تا شب میان وعده مصرف کنند.
وی، با اشاره به اینکه ارزش غذایی میان وعدهها باید در نظر گرفته شود، ادامه داد: دانشآموزان باید بدانند که موادی همچون چیپس، پفک وسایر تنقلات دارای ارزش غذایی کمی هستند که نمیتوانند نیازهای تغذیهای آنان را تامین کنند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
ناشناس
در : چهارشنبه 03 خرداد 1385 [09:55 ]
تغذیه مناسب در یادگیری
من با این مسئله که دریادگیری باید نیاز های انسان مانند گرفتن قوت لازم برای درک بهتر مطالب که آن هم از راه غذا موثر است
موافقم اما وقتی مسائل مالی ناشی به کمبود تغذیه شود چه می شه کرد؟
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
`یوسف سلطانی` کارشناس امور آموزشی و تربیتی از والدین دانشآموزان خواست در روزهای امتحان غذاهای مقوی و سبک برای فرزندان خود تهیه کنند.
سلطانی مدیر مراکز راهنمایی و مشاور سازمان مرکزی انجمن اولیا و مربیان روز جمعه به خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا گفت: در روزهای امتحان، دانش آموزان باید مواد قندی از جمله خرما و عسل مصرف کنند و توصیه میشود این مواد حتما در برنامه تغذیه روزانه دانشآموزان قرار داده شود.
`با توجه به فعالیت زیاد فکری دانشآموزان در روزهای امتحان، مغز انسان به غذاهای فسفردار بیش از سایر زمانها نیاز دارد و برای این منظور لازم است مصرف موز و مواد کلیسمدار مثل ماهی (گوشت سفید) و کاهو در برنامه غذایی آنها قرار گیرد.
سلطانی از والدین خواست در روزهای امتحان از ارایه مواد غذایی سرخ کرده به دانشآموزان خودداری کنند و توصیههایی به این ترتیب را ارایه کرد:
`در این روزها باید غذاهای مقوی و پرانرژی و در عین حال سبک برای دانشآموزان تهیه کرد.`
`هیچگاه در زندگی بویژه روزهای امتحان پرخوری نکنید زیرا امراض گوناگونی برای شما ببار میآورد و شاید نتوانید در جلسه امتحان حاضر شوید.`
`صرف صبحانه را هرگز فراموش نکنید چرا که در افزایش یادگیری و تمرکز ذهنی دانشآموزان بسیار موثر است.`
`مصرف میان وعده غذایی نیز باعث افزایش ضریب هوشی دانشآموزان میشود.` `مصرف نان، پنیر، خیار، گردو، انواع خشکبار، خرما و انواع میوهها را هرگز فراموش نکنید.`
`در روزهای امتحان پسته و بادام بخورید تا میزان یادگیری شما افزایش یابد.`
`غذاهای شور و چرب را در روزهای امتحان نخورید زیرا توان ذهنی را کاهش میدهد و منجر به نتیجهگیری نامطلوب در امتحانات میشود.`
`از مصرف تنقلات از جمله چیپس و پفک در طول سال و بویژه روزهای امتحان خودداری کنید که ارزش غذایی مفید ندارند.`
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!