منو
 کاربر Online
441 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  چهارشنبه 17 خرداد 1385 [19:48 ]
  بیماریهای عروقی و قلبی عامل اصلی مرگ ومیر
 

دلیل 50 درصد کل مرگ ومیر جهان ابتلا به بیماریهای عروقی و قلبی است!

در حال حاضر 50 در صدکل میزان مرگ ومیر جهان به دلیل بیماریهای عروقی و قلبی رخ میدهد. سازمان بهداشت جهانی سه عامل `بالا بودن کلسترول تام`، `فشار خون` و `مصرف دخانیات` را مهمترین عوامل زمینه ساز بیماریهای عروقی وقلبی اعلام کرده است.

در اوایل قرن بیستم این بیماری تنها 10درصد از مرگ ومیر را به خود اختصاص می داد. بر اساس همین تحقیقات، از میان عوامل سه گانه ذکرشده، بالا بودن کلسترول خون مهمترین تاثیر را در ایجاد این بیماریها دارد.

برنامه های پیشگیری در کاهش میزان ابتلا به مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی نقش بسیار مهم دارد، برای این پیشگیری، تنظیم فشار خون در حد فشار بیشینه 125 میلیمتر جیوه و فشار کمینه 75 میلیمتر جیوه، کاهش کلسترول خون به میزان کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر و ترک مصرف دخانیات بسیار ضروری است.

بیماریهای عفونی عامل مهم بیماریهای قلبی است.

دانشمندان معتقدند که عفونتهای ویروسی و میکروبی می تواند عامل مهمی در ابتلا به بیماریهای قلبی باشد. لذا افرادی که سابقه بیماریهای قلبی دارند در صورت ابتلا به بیماریهای عفونی بیش از دیگران با خطر مرگ و میر مواجه خواهند شد.

پزشکان معتقدند که مبتلا شدن به بیماریهای عفونی موجب ملتهب و نازک شدن دیواره سرخرگها شده و در نتیجه سرخرگهای چربی و سلولهای آزاد را جذب می کنند و بدین ترتیب عارضه آترواسکلروز (سخت شدن دیواره سرخرگها) ایجاد می شود. تجویز آسپیرین و داروهای پاین آورنده کلسترول به دلیل کاهش التهاب می تواند از بیماریهای قلبی جلوگیری کند. همچنین تعداد بیماریهای عفونی که شخص به آن دچار می شود در ابتلا، به سخت شدن دیواره رگها تاثیر بسیار دارد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  شنبه 08 بهمن 1384 [13:28 ]
  ارتباط تناسب اندام با بیماریهای قلبی
 


تحقیقات نشان داده‌اند ارتباط قابل توجهی بین تناسب اندام و بیماری قلبی وجود دارد.

به گزارش «جام جم» به نقل از «هلث اند ایج» ، اکنون یک مطالعه جدید این ارتباط را تایید می‏کند. اطلاعات بدست آمده از 3000 نوجوان و بیش از 2000 فرد بزرگسال نشان داده است که یک سوم نوجوانان و 14 درصد بزرگسالان وضعیت مناسب قلبی عروقی نداشتند.

افرادی که به عدم تناسب اندام دچار بودند شاخص چربی بدن (BMI) و اندازه دور کمرشان بیشتر بود. کلسترول آنها نیزدر وضعیت مناسبی نبود و فشار خون بالاتری هم داشتند.
همه این عوامل زمینه را برای بیماری قلبی فراهم می‏کنند. و این یک روند نگران کننده است و تلاش بیشتری مورد نیاز است تا مردم به سلامت قلبشان بیندیشند.



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  پنج شنبه 18 اسفند 1384 [06:47 ]
  افراد لاغر ، از بیماری قلبی در امان نیستند.
 

جدیدترین نتایج تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد افراد لاغر نباید تصور کنند که دچار گرفتگی رگ‌های قلب نمی‌شوند.

این نتیجه‌گیری پس از مطالعه بر روی ‪ ۳۷‬نفر که با وجود لاغری مرتب ورزش می‌کردند و ‪ ۴۶‬شخص لاغر و نیز ‪ ۲۸‬شخص چاق که ورزش نمی‌کردند بدست آمده است.

منظور از چاق در این تحقیقات ، شخصی است که قطر کمرش بیش از ‪ ۱۰۰‬سانتیمتر است.

نتیجه بدست آمده از این تحقیقات نشان می‌دهد، میزان "‪ "L.D.L‬یعنی نوع کلسترولی که باعث گرفتگی رگ‌ها می‌شود در کسانی که ورزش می‌کنند پایین است. اما در کسانی که ورزش نمی‌کنند اعم از چاق یا لاغر ، میزان این کلسترول بیش از حد عادی است.

این تحقیقات همچنین تاکید دارد، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی میان کسانی که ورزش می‌کنند و وزن متعادلی دارند، در مقایسه با کسانی که فعالیت بدنی ندارند کمتر است.

به اعتقاد دست اندرکاران این تحقیقات پزشکی ، بسیاری از مردم بویژه افراد لاغر تصور می‌کنند که تنها خاصیت ورزش ، کم کردن وزن است، در حالیکه این تصور درست نیست زیرا افراد لاغر نیز به همان اندازه برای این که میزان ‪ L.D.L‬خود را در سطح مناسبی نگاه دارند به ورزش نیازمندند.

"گری او دانوان" از دانشگاه برونل که این تحقیق زیر نظر او انجام شده است، می‌گوید: از آزمایشاتی که به عمل آمده ، می‌توان نتیجه‌گیری کرد طول زندگی کسانی که ورزش می‌کنند، در مقایسه با سایر افراد ، پنج سال بیشتر است.

منبع:Irna

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  سه شنبه 29 فروردین 1385 [20:51 ]
  پیشگیری از دیابت و بیماری قلبی با رژیم غلات
 

پیشگیری از دیابت و بیماری قلبی با رژیم غلات

بر اساس نتایج تحقیقات دانشمندان دانشگاه آروس دانمارک ، رژیم غذایی سرشار از غلات خطر دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش می‌دهد. به گزارش رویترز ، این دانشمندان با تحقیق روی 900 زن و مردی که مقدار زیادی غلات مصرف می‌کردند دریافتند، میزان کلسترول و سایر عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در آنها کمتر است و قند خون در این افراد بهتر کنترل می‌شود.

دکتر جینسن و همکارانش دریافتند، افرادی که مقدار زیادی غلات مصرف می‌کنند کمتر به دیابت و بیماریهای قلبی مبتلا می‌شوند و دارای میزان بالایی از هموسیستئین هستند. این دانشمندان همچنین دریافتند، مصرف کمتر غلات منجر به کاهش ماده هموسیستئین تا 17 درصد می‌شود. همچنین مصرف مقدار زیاد غلات نه تنها منجر به کنترل بهتر کلسترول و قند خون می‌شود، بلکه میزان انسولین را هم 14 درصد کاهش می‌دهد.

نتایج این تحقیق که در مجله آمریکایی تغذیه منتشر شده، حاکی از آن است که غلظت لپتین ، یعنی هورمونی که باعث افزایش چربی خون می‌شود، در افرادی که غلات بیشتری می‌خورند، 11 درصد کمتر است. هموسیستئین نوعی پروتئین خونی است که در کاهش بیماریهای قلبی و سکته نقش مهمی دارد

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline لیلا مهرمحمدی 3 ستاره ها ارسال ها: 411   در :  پنج شنبه 31 فروردین 1385 [20:26 ]
  روش جدید تصویربرداری از قلب
 

محققان روش جدیدی برای تصویربرداری از قلب کشف کرده‌اند.

به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از بی‌بی‌سی، در این تصویربرداری،

اکوکاردیوگرافی از طریق مری انجام می‌شود و تصاویری با کیفیت بالا در اختیار پزشکان قرار می دهد.

در این روش یک لوله در مری قرار داده می‌شود که امواج رادیویی از خود ساطع می‌کند، این امواج پس

از برخورد با قلب و بازگشت تصاویری از قلب فعال تولید می‌کنند که باعث تشخیص عملکرد قلب

می‌شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  چهارشنبه 01 شهریور 1385 [03:11 ]
  شنیدن صدای سوم قلب ، یک روش تشخیصی
 

شنیدن صدای سوم قلب ، یک روش تشخیصی

یافته‌های جدید توانایی پزشکان برای شنیدن صدای s3 که از لحاظ پزشکی حائز اهمیت است را نشان می‌دهد و تصور بر این است که این یافته‌ها را می‌توان در حوزه کار پزشکان عمومیت داد. پزشکانی که تجربه بیشتری دارند بهتر قادرند صدای سوم قلب را که معرف بیماری قلبی است تشخیص دهند. تجربه بیشتر در شنود درمانی (گوش دادن به صداهای بدن با یک گوشی پزشکی) نتایج بهتری در تشخیص اختلالات قلبی پاتولوژیک در پی دارد و این نشانگر اهمیت مهارت در استفاده از گوشی است.

صدای سوم قلب که s3 نام دارد، یک ارتعاش ضعیف است که در اوایل مرحله دیاستول یعنی فازی که چرخه پمپ قلب با اتساع حفره‌ها مشخص می‌شود ، رخ می‌دهد. این صدا در کودکان و نوجوانان وجود دارد اما در بزرگسالی ضعیف می‌شود. حضور s3 در بزرگسالان با پیامدهای قلبی عروقی گسترده‌ای مرتبط است. S3 پاتولوژیک نشانگر وجود مشکل در بطن‌های قلب است و می‌تواند اولین نشانه نارسایی قلبی باشد.

بنابراین توانایی پزشکان برای شنود موثر صدای s3 حائز اهمیت است. درک کامل این توانایی نیازمند علاقه آموزش بیننده و دهنده و مستلزم آموزش از سوی متخصص است. محققان می‌گویند عملکرد ضعیف پزشکان در شنیدن صدای سوم قلب ممکن است علت عدم اعتماد کافی به استفاده از گوشی به عنوان یک ابزار تشخیصی باشد. براساس بررسی‌های جدید دانشجویان پزشکی در سال‌های اخیر کمتر تحت آموزش شنود درمانی قرار می‌گیرند و پزشکان برای تشخیص به طور فزاینده‌ای بر تکنولوژی‌های پیچیده‌تر تکیه می‌کنند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 07 بهمن 1385 [13:46 ]
  بیماری‌های قلبی تهدید کننده نوجوانان ایرانی
 

یک بررسی جدید و گسترده پزشکی در ایران که تحت عنوان مطالعه کاسپین شناخته می‌شود، نشان می‌دهد تا سال ‪ ۲۰۲۰‬میلادی ‪ ۷۰‬درصد از موارد مرگ و میر در میان نوجوانان کشورهای جهان سوم از جمله ایران ، ناشی از مصرف تنباکو، چاقی و فشارهای عصبی خواهد بود.

به‌گزارش پایگاه اینترنتی بی.بی.سی، نتایج مطالعه کاسپین که در شماره ژانویه نشریه انجمن اروپایی متخصصان قلب و عروق منتشر شد، نشان می‌دهد که در ‪ ۱۴‬سال آینده سه عامل ذکر شده منجر به بروز ضایعات عروقی خواهند شد و بزرگسالان در کشورهای توسعه نیافته، با نارسایی‌های قلبی - عروقی دست به گریبان می‌شوند. در مطالعه کاسپین که با همکاری سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته، فشار خون بیش از ‪ ۲۱‬هزار دانش‌آموز ایرانی از‪ ۲۳‬استان مختلف در یک دوره دو ساله مورد آزمایش قرار گرفته است.

مهمترین شاخص‌های مرتبط با فشار خون نظیر شیوه زندگی شهری یا روستایی، باورهای اجتماعی،وضعیت اقتصادی خانواده و بالاخره خصوصی یا دولتی بودن محل تحصیل نیز در این مطالعه ثبت شده‌اند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد گرچه پسران و دختران به یکسان در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی هستند ، اما نسبت بروز فشار خون بالا در میان پسران ایرانی بیشتر از دختران است.

از جمله نکات حائز اهمیتی که در این گزارش آمده است وجود رابطه مستقیم میان کم تحرکی و بلند قد بودن با افزایش فشار خون است. به عبارت دیگر نوجوانان بلندقامتی که فعالیت بدنی کمتری دارند، نسبت به‌همسالان خود که کوتاه‌قد و کم تحرک هستند زمینه بیشتری برای ابتلا به فشار خون دارند. بخشی از مطالعه جدید به رابطه فضاهای آموزشی در شهرها پرداخته و نشان داده که دانش آموزان مدارس خصوصی در شهرها زمینه مساعدتری برای ابتلا به فشار خون بالا دارند.

علت چنین زمینه‌مساعدی در مدارس خصوصی به‌کمبود فضاهای ورزشی و در نتیجه کم‌تحرکی دانش‌آموزان نسبت داده شده است. محققانی که مطالعه کاسپین را انجام داده‌اند ، معتقدند نگرش خانواده‌ها به دو موضوع چاقی و کم‌تحرکی می‌تواند به رد یا پذیرش این دو موضوع در فرزندان منجر شود. بنابر این نگرش ، هر چه افراد خانواده نسبت به چاقی اعضای خانواده بی‌تفاوت‌تر باشند و فعالیت‌های ورزشی نیز مورد تشویق قرار نگیرد ، نوجوانان خانواده نیز نسبت به چاقی و کم تحرکی دید مثبتی پیدا می‌کنند و نتایج حاصل از این تغییر نگرش به بروز عوارض قلبی - عروقی در بزرگسالی می‌انجامد.

مطالعه ‌کاسپین که اولین نمونه از یک طرح سراسری برای ثبت فشار خون دانش - آموزان ایرانی است برای جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی- عروقی در بزرگسالی به خانواده‌های شهری توصیه می‌کند چنانچه سابقه ابتلا به فشار خون بالا در میان اعضای خانواده وجود دارد، کودکان و نوجوانان را به ورزش کردن تشویق کنند. آنچه از نظر زمانی مورد تاکید قرارگرفته فرارسیدن زمان شروع بیماری‌های قلبی- عروقی گسترده در کشورهای در حال توسعه از جمله‌ایران، است. این زمان چیزی در حدود یک دهه تخمین زده می‌شود.

  امتیاز: 0.00