منو
 کاربر Online
342 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  سه شنبه 24 مرداد 1385 [05:03 ]
  عبد الرحمن صوفی رازی
 

تصویر

عبد الرحمن صوفی رازی یکی از برجسته ترین منجمان ایرانی است که کارهای ارزشمندی را از خود بجا گذاشته است. نگارش کتاب صورالکواکب، رصد و ثبت برخی از اجرام غیر ستاره ای و تفکیک آنها با ستارگان ، ثبت 9 جرم غیر ستاره ای در فهرست خود ، ویرایش جداول ستارگان یونانی ها از جمله کارهایست که این منجم فقید انجام داده است.
جامعه علم نیز به پاس کارهای او دهانه ای را در ماه به نام او اختصاص داده است. هم اکنون در ایران نیز رقابتی با نام او برگزار خواهد شد، این رقابت نیز همانند ماراتن مسیه تلاشی برای رصد برخی از اجرام غیر ستاره ای در یک شب رصدی است.
این رقابت در روزهای 2 و 3 شهریور از سوی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران برگزار خواهد شد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این رقابت می توانید به سایت این انجمن مراجعه کنید. http://www.asiac.ir
همچنین می توانید بیوگرافی این منجم بزرگ را در اینجا مشاهده کنید. http://www.seds.org/messier/xtra/Bios/alsufi.html

  • راهنمای آسمان

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  چهارشنبه 25 مرداد 1385 [08:37 ]
  احترام جهان به صوفی رازی
 

بیش از 2 قرن از زندگی شارل مسیه ، اخترشناس فرانسوی می گذرد. سالهای زیادی گذشته است از زمانی که او فهرستی از چشمگیرترین اجرام غیرستاره ای تنظیم کرد تا بتواند روند کشف دنباله دارهای شناخته نشده و کم فروغ را بهبود بخشد و آنها را از اجرام غیر ستاره ای آسمان تمیز دهد، اجرام غیرستاره ای که کهکشان ها، خوشه های ستاره ای و سحابی ها را شامل می شوند. او در زمان حیات خود و با کمک دستیارانش توانست 103 جرم غیر ستاره ای که بیشترین مزاحمت را برای او در حین کاوش دنباله دارها فراهم می کردند در فهرستش ثبت کند، گرچه در این میان بسیاری از خوشه های باز ستاره ای را که شاید مانعی در راه کشف دنباله دارها نبودند نیز به مجموعه خود افزود تا موجب غنای هرچه بیشتر آن شود اما این آغاز داستان بود.
بی شک مسیه گمان نمی برد که روزی همین کاتالوگ دستاویزی برای بسیاری از منجمان آماتور در گوشه گوشه جهان شود تا در روزهای پایانی زمستان و آغازین بهار گرد هم جمع آیند و همه اجرام فهرست او را که اینک اخترشناسان معاصر شمار آنها را به 110 جرم رسانده اند، در یک شب با ابزار نجومی خود که می تواند یک تلسکوپ و یا حتی یک دوربین دوچشمی کوچک باشد، رصد کنند.
گردهمایی ای که در برخی موارد تبدیل به رقابتی مسالمت آمیز میان شیفتگان آسمان شب و اجرام کم فروغ و دوردست کیهان می شود. برخی از این رقبای دوردست ، گاه با شکوه هرچه بیشتر در میدان دید ابزارهای نجومی بهت رصدگران را سبب می شوند و گاه آن قدر کم فروغند که شیفتگانشان را در پشت چشمی ابزار، در حسرت دیدار انگشت به دهان باقی می گذارند.

  امتیاز: 0.00