منو
 کاربر Online
621 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  یکشنبه 29 مرداد 1385 [05:31 ]
  نخستین عمل کاشت دیسک مصنوعی کمر
 

نخستین عمل موفقیت آمیز کاشت دیسک مصنوعی کمر و گردن در کشور ، با حضور پروفسور`محمدنبی نعمتی` رییس تیم جراحی کاشت دیسک کمر و دکتر `گیتا نیازی` جراح مغز و اعصاب تشریح شد.
پروفسور نعمتی که رییس بخش جراحی مغز و اعصاب دانشگاه بن و سمت استادی دانشگاه هانوفر آلمان را به‌عهده دارد روز شنبه در جمع خبرنگاران در نشست خبری موسسه فرهنگی ایران شرکت کرد.
وب گفت: عمل کاشت دیسک کمر وگردن حدود سه سال است که در اروپا متداول است و اخیرا نیزبا همکاری متخصصان داخلی برای اولین بار در ایران ‪ ۹‬عمل جراحی کاشت دیسک مصنوعی کمر و گردن انجام گرفت که تمامی آنها موفقیت آمیز بوده ‌است.
وی افزود: دیسک‌های مصنوعی کمر و گردن از جنس پلاستیک فشرده بوده و جایگزین مناسبی برای دیسک خارج شده از کمر بیماران و کاهش فشار روی اعصاب کمر است.
وی گفت: دیسک مصنوعی همان عمل دیسک طبیعی بدن را انجام می‌دهد و مشکلات حرکتی ، عدم استحکام در فواصل مهره‌ها و دردهای موضعی را التیام می بخشد.
پروفسور نعمتی اظهار داشت : نتایج این گونه عمل جراحی‌ها نشان می‌دهد که از ۷۵۰ ‬عمل جراحی انجام شده در خارج به منظور کاشت دیسک مصنوعی حدود ‪ ۹۹‬درصد موفقیت آمیز بوده‌ است.
رییس تیم جراحی کاشت دیسک کمر و گردن در ایران گفت: پس از برداشتن دیسک کمر یا گردن بیمار ، دیسک مصنوعی به صورت پره‌ای و چنگکی توسط میله‌ای مخصوص وارد مهره کمر می‌شود که این مساله سبب از بین رفتن لغزندگی مهره‌ها می شود.
وی افزود: مدت زمان انجام این عمل حدود یک ساعت و نیم است که ‪ ۲۰‬درصد از نظر زمانی بیشتر از یک عمل جراحی دیسک معمولی وقت می‌برد.
پروفسور نعمتی اظهار داشت: این عمل را می‌توان به صورت بسته انجام داد اما اگر قبلا دو یا سه عمل روی عضو بیمار انجام گرفته باشد ، عمل کاشت دیسک باید به صورت باز انجام گیرد.
وی افزود : عمل کاشت دیسک برای تیپ یک تا سه لغزندگی مهره‌ها توصیه می - شود و برای لغزندگی‌های زیادتر از پیچ و مهره نیز در عمل استفاده می شود.
پروفسور نعمتی ضمن تشکر از موسسه فرهنگی ایران در برگزاری این نشست خبری ، در خصوص موفقیت اخیر جمهوری اسلامی ایران در ترمیم ضایعه نخاعی با استقبال از این پدیده نوین ، آمادگی خود را برای همکاری در این زمینه در صحنه بین‌المللی اعلام کرد.
وی گفت: نتایج این پروژه بسیار مثبت بوده و باید برای به تکامل رسیدن این دستاورد ، آن را پشتیبانی کرد.
دکتر `گیتا نیازی` نیز در سخنانی از عارضه کمر درد به عنوان شایعترین بیماری جراحی مغز و اعصاب یاد کرد و گفت: اصولا بیماری ستون فقرات سه برابر بیماری مغز است و در این بین بیماری‌ها ی ناحیه کمر در بین بیماری‌های ستون فقرات شایعتر است.
به گفته وی : تقریبا هشتاد درصد جامعه حداقل یکبار کمر درد را تجربه کرده‌اند.
دکتر نیازی فرم و حالت ستون فقرات و استهلاک آن را زمینه ایجاد کمر دردها در طول زمان دانست و گفت: مسایل دیگری نظیر زندگی ماشینی ، نشستن زیاد ، فعالیت‌های سنگین و حتی استعمال سیگار نیز در تشدید استهلاک کمر و گردن تاثیر زیادی دارند.

  امتیاز: 0.00