منو
 کاربر Online
528 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  چهارشنبه 15 شهریور 1385 [05:01 ]
  ` ایدز ` و علائم آن
 

ایدز ` نخستین بار در پنجم ژوئن ‪ ۱۹۸۱‬میلادی کشف شد. این بیماری با تضعیف سیستم ایمنی بدن، انسان را در برابر بیماری‌ها آسیب پذیر می‌کند.

در مرحله نخست بیماری بین ‪ ۵۰‬تا ‪ ۷۵‬درصد موارد دو هفته بعد از ورود ویروس به بدن دچار علائم غیر اختصاصی مثل تب، گلودرد، زردی ، دردماهیچه ، ضایعات پوستی ، بزرگی طحال و کبد و غدد لنفاوی ، کاهش وزن و اشتها می‌شود که این علائم حدود یک ماه طول می‌کشد و بعد خود به خود فرد بهبود می‌یابد و بیماری وارد مرحله `بی‌علامت` می‌شود.

در مرحله بی‌علامت بیماری ، بیمار به‌رغم ادامه و تکثیر ویروس و از بین رفتن سلولهای ایمنی فرد، متوجه بیماری نیست و به همین خاطر نیز از سیستم درمانی و بهداشتی کمک نمی‌طلبد و یا همچنان به رفتارهای پرخطر خود ادامه می‌دهد.

ایدز مدتها به عنوان ` کمبود مصونیت مرتبط با همجنس بازی` یا ‪GRID‬ خوانده می‌شد.

با ادامه تحقیقات و در گذر زمان مشخص شد که بیش از نیمی از مبتلایان، هیچ ارتباطی به گروه‌های منحرف جنسی نداشته و از راههای دیگر، به این بیماری مبتلا شده‌اند.

در سال ‪ ۱۹۸۲‬میلادی، یک سال پس از کشف نمونه‌های نخست بود که مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری‌های آمریکا، نام `ایدز` را پیشنهاد کرد.

` سندروم فقدان مصونیت اکتسابی ` و تحقیقات کارشناسان نشان داد که این بیماری در پیش از سال‌های دهه ‪ ۸۰‬هم به صورتی محدودتر وجود داشته است.

قدیمی‌ترین نشانه این بیماری با آزمایش بر پلاسمای خون پسر جوانی که در سال ‪ ۱۹۵۹‬میلادی در منطقه‌ای که اکنون جمهوری دموکراتیک کنگو خوانده می‌شود، درگذشته بود ، یافت شد.

گذشته از این مورد، نشانه‌هایی از وجود ایدز در سال‌های پیش از دهه ‪ ۱۹۸۰‬میلادی به یک نوجوان ‪ ۱۵‬ساله آفریقایی - آمریکایی که در سال ‪۱۹۶۹‬ میلادی در سنت لوئیس درگذشته و یک ملوان نروژی که درسال ‪ ۱۹۷۶‬میلادی جان باخته است، محدود شد.

دانشمندان معتقدند که ویروس عامل ایدز از جامعه میمون‌ها به عنوان نزدیک‌ترین و شبیه‌ترین موجودات به انسان ، به جوامع بشری انتقال یافته است.

براساس آمار ماه مه سازمان ملل، در پایان سال گذشته میلادی ‪ ۳۸/۶‬میلیون نفر حامل ویروس ایدز بودند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  دوشنبه 24 بهمن 1384 [06:30 ]
  آخرین آمار ابتلا به ایدز در ایران
 

فاجعه

تعداد موارد ابتلا به ایدز در آخرین آمار اعلام شده، به 12 هزار و 556 مورد رسیده است. از این تعداد موارد ابتلا به ایدز، 631 مورد در مرحله بیماری قرار دارند و یک‌‏هزار و 457 مورد نیز بر اثر بیماری فوت کرده‌‏اند.


براساس آخرین آمار منتشر شده، 6/94 درصد از مبتلایان را مردان و 4/5 درصد از آنها را زنان تشکیل می‌‏دهند. 6/47 درصد مبتلایان به ایدز را افراد بین 15 تا 34 سال تشکیل می‌‏دهند که بر اساس اطلاعات داده شده این گروه بیشترین افراد مبتلا هستند.

3/62 درصد از مبتلایان از طریق اعتیاد تزریقی، 4/7 درصد از راه آمیزشی، 9/1 درصد از طریق خون و فرآورده‌‏های خون و 9/27 درصد از موارد، به صورت نامشخص به ایدز مبتلا شده‌‏اند.
آمارهای اعلام شده به صورت تزایدی و از زمان شروع برنامه پیشگیری در سال 1365 حساب شده است و میزان افزایش آمار را نداریم. متاسفانه تاکنون در کشور آمار تحلیلی از روند بیماری، راه‌‏های انتقال، سن و جنس مبتلایان وجود نداشته است.

اداره ایدز وزارت بهداشت قول داده تا پایان سال یک آمار تحلیلی از راه‌‏های انتقال, سن و جنس و مسائل تحلیلی از بیماری ایدز اعلام خواهیم کرد. نظر مسئولین اداره این بهست که با توجه به اینکه آمارهای اعلام شده، تزایدی است و امکان مقایسه وجود ندارد که تا پایان سال این مشکل را برطرف می‌‏کنیم.
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت یادآور شد؛ آماری که در پایان سال اعلام خواهیم کرد، در خصوص مشخصات بیماری ایدز در 3 سال گذشته خواهد بود.

گفتنی است؛ طبق اعلام کارشناسان مختلف، انتقال بیماری ایدز در حال تغییر الگو است و رویه انتقال این بیماری به سمت عوامل جنسی تغییر یافته است. براساس این گزارش، تعداد مبتلایان زن به بیماری ایدز نیز در حال افزایش است و زنان آلوده به بیماری ایدز از طریق شوهران آلوده، اعتیاد و غیره به این بیماری، مبتلا شده‌‏اند.
براساس آمارهای غیررسمی تعداد مبتلایان به ایدز بیش از 60 هزار نفر است.
گفتنی است؛ بر اساس آخرین آمار رسمی که در مهرماه اعلام شد، تعداد مبتلایان به ایدز 11 هزار نفر برآورد شده است.

منبع: ایرنا

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  شنبه 11 شهریور 1385 [04:18 ]
  موفقیت نسبی واکسن ضد ایدز
 

نتایج آزمایش های اولیه انجام شده در خصوص نوعی واکسن که به تازگی در چین تولید شده با موفقیت قابل توجهی همراه بوده است .

واکسن جدیدی که مورد مطالعه قرار گرفت‌, علاوه بر آنکه با موفقیت قابل قبولی توام بود در هیچ یک از افرادی که در مطالعه شرکت کرده بودند عوارض جانبی ایجاد نکرد.

شرکت کنندگان بین هجده تا چهل و نه سال سن داشتند دو هفته پس از آنکه واکسن تزریق شد ایمنی علیه ویروس ایدز به وجود آمد.

هرچه مقدار واکسن استفاده شده بیشتر باشد واکنش ایمنی بهتری ایجاد می‌شود.

با این حال نتایج به دست آمده مربوط به مراحل ابتدایی به کارگیری واکسن است و برای آنکه کارایی واکسن اثبات شود لازم است تا اولا مدت بیشتری بگذرد و همچنین آزمایش در تعداد دیگری از مطالعات موفقیت آمیز باشد .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  سه شنبه 11 مهر 1385 [09:43 ]
  احتمال آلوده‌شدن زنان به ایدز، سه برابر بیش از مردان
 

احتمال آلوده‌شدن زنان به ایدز، سه برابر بیش از مردان

یک کارشناس ایدز اعلام کرد: ابتلاء به سایر بیماریهای مقاربتی شانس ابتلاء به ویروس ایدز را حدود 5/2 برابر افزایش می‌دهد و احتمال آلوده شدن زن سالم از مرد آلوده در تماس جنسی محافظت نشده حدود سه برابر آلوده شدن مرد سالم از زن آلوده است. به گزارش ایسنا، دکتر محسن فراهانی در نشست علمی «ایدز؛ یک آسیب اجتماعی» با اشاره به شناخته شدن 20 نوع بیماری مقاربتی همچون ایدز، هپاتیت، زگیل تناسلی، تبخال تناسلی، سوزاک، سفلیس و... گفت: در میان این بیماریها ایدز، هپاتیت B، زگیل و تبخال تناسلی درمان قطعی نداشته و تمام درمان‌ها تسکینی بوده و در کاهش مشکلات بیمار مؤثر است.

وی با بیان این که بیماریهای مقاربتی جزء بیماری‌های واگیردار بوده که عمدتا از طریق تماس جنسی با فرد آلوده، مادر به جنین و خون منتقل می‌شود، افزود: اچ.آی.وی/ایدز یک بیماری ویروسی خطرناک با دوره نهفتگی (دوره کمون) طولانی و با پتانسیل انتقال بالا بوده که در نهایت منجر به مرگ بیمار خواهد شد. دکتر فراهانی ادامه داد: در حال حاضر علی‌رغم پیشرفت زیاد علم پزشکی، این بیماری هنوز درمان قطعی نداشته و تمام درمانها فقط موجب افزایش طول عمر بیماران می‌شود. این کارشناس ایدز این بیماری را مخفف «سندرم نقص ایمنی اکتسابی» دانست و تصریح کرد: این بیماری برای اولین بار در سال 1981 در میان همجنس بازارن آمریکایی مشاهده شد و در سال 1983 عامل آن که ویروس نقص ایمنی انسانی اچ.آی.وی شناسایی شد.

وی اچ.آی.وی را ویروس بیماری‌زا و ایدز را خود بیماری دانست و ضمن تفکیک این دو از یکدیگر بیان کرد: بر اساس اعلام UNAIDS از سال 1981 تاکنون بیش از 65 میلیون نفر در جهان آلوده به ویروس اچ.آی.وی شده‌اند که حدود 22 تا 26 میلیون نفر به علت ابتلاء به بیماری ایدز جان باختند.
این کارشناس ایدز ادامه داد: متأسفانه در سالهای اخیر علی‌رغم تلاشهای فراوان در جهان سالانه حدود 5 میلیون نفر و به عبارتی دیگر روزانه 12 تا 14 هزار نفر که بیش از 6 هزار نفر آنها در گروههای سنی 15 تا 24 سال هستند به این ویروس مبتلاء می‌شوند، این در حالیست که سال گذشته حدود 3 میلیون نفر به علت ابتلاء به بیماری ایدز فوت کردند.

این کارشناس ایدز با اشاره به آخرین آمار اعلام شده پیرامون موارد ابتلاء به اچ.آی.وی/ایدز در کشور تصریح کرد: با توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی مبنی بر این که ما این بیماری را از نظر فرهنگی خوب نمی‌دانیم، افراد بیماری خود را از دیگر پنهان می‌کنند، پس تعداد واقعی افراد حدود 50 تا 60 هزار نفر خواهد بود که UNAIDS این رقم را برای کشور ما 63 هزار نفر تخمین می‌زند. دکتر فراهانی با بیان این که تا کنون یکهزار و 377 نفر بر اثر ابتلاء به ایدز فوت کرده‌اند، گفت: بیشترین آمار فوت‌شدگان در گروه سنی 25 تا 34 سال است، بنابراین می‌توان گفت که این بیماری، بیماری افراد جوان است، به عبارت دیگر بر اساس آمار موجود در جهان حدود 90 درصد افراد آلوده به این ویروس بین سنین 14 تا 44 سال بوده که 50 درصد آن 15 تا 25 سال هستند.

این کارشناس ایدز در مقایسه‌ای میان ایران و با آمار غیررسمی 60 هزار نفر آلوده، با کشور «بوتسوانا» اظهار کرد: کشور «بوتسوانا» 15 سال پیش حدود 10 هزار نفر بیمار اچ.آی.وی/ایدز داشته که با توجه به کنترل نه چندان خوب و جدی نگرفتن بحران ایدز در حال حاضر جزء آلوده‌ترین کشورهای جهان بوده که آمار آلودگی این کشور حدود 40 درصد تخمین زده شده است. وی درباره روش‌های انتقال این ویروس در کشور گفت: 5/61 درصد از طریق تزریق و سرنگ‌های آلوده، 6/7 درصد تماس جنسی، 7/2 درصد خون و فرآورده‌های خونی، 5/0 درصد مادر به کودک و 28 درصد با علتهای نامشخص به این ویروس آلوده شده‌اند.

وی ضمن اظهار تأسف از افزایش آلودگی به این ویروس از طریق مسایل آمیزشی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ابتلاء به سایر بیماریهای مقاربتی شانس ابتلاء به ویروس ایدز را حدود 5/2 برابر افزایش می‌دهد و احتمال آلوده شدن زن سالم از مرد آلوده در تماس جنسی محافظت نشده حدود سه برابر آلوده شدن مرد سالم از زن آلوده است. وی با بیان این که بیماری ایدز از مرد به زن، مرد به زن، زن به زن، انتقال می‌یابد، اظهار کرد: خطرناکترین راه انتقال تماس «مقعدی» و سپس «مهبلی» و در آخر «دهانی» است؛ چرا که ویروس ایدز در تمام مایعات بدن نظیر خون، ترشحات جنسی، بزاق، ادرار و شیر مادر وجود دارد، همچنین تماس جنسی بدون استفاده از سدهای فیزیکی نظیر «کاندوم» از نظر انتقال ویروس بسیار خطرناک است. به گفته وی حتی یکبار تماس جنسی می‌تواند منجر به انتقال ویروس ایدز شود؛ از این رو مطمئن‌ترین راه پیشگیری در تماس جنسی استفاده از کاندوم است که این روش نیز بین 91تا 97 درصد مانع انتقال ویروس می‌شود.

دکتر فراهانی ابزارهای پزشکی، دندانپزشکی، وسایل خالکوبی و تاتو، طب سوزنی، تیغ سلمانی و وسایل حجامت را در صورت استریل نبودن باعث انتقال ویروس ایدز دانست و ادامه داد: مسواک مشترک و ناخن‌گیر نیز می‌تواند باعث انتقال این بیماری شود، اما تماس‌های عادی مانند دست دادن، روبوسی در میهمانی‌ها، استفاده از دستشویی و حمام عمومی، نیش پشه، دستگیره اتوبوس، گوشی تلفن، شنا کردن در استخر عمومی و نگهداری از بیماران مبتلاء به ایدز منجر به انتقال بیماری نمی‌شود، لذا دانستن این مسائل مانع از ترس افراد سالم می‌شود. وی دوران نهفتگی این بیماری را 5 تا 15 سال اعلام و بیان کرد: در این دوره ظاهر شخص کاملا سالم است و تنها راه کنترل گسترش و شیوع این بیماری، «پیشگیری» است؛ چرا که این بیماری درمان قطعی ندارد.

فراهانی در پایان ایدز را مشکل تمام مردم جامعه دانست و تصریح کرد: انکار و حذف صورت مسأله، مشکل را حل نخواهد کرد و تنها با اطلاع‌رسانی، آموزش و توانمندسازی تمام افراد جامعه و بویژه جوانان است که می‌توان بحران بیماری ایدز را در کشور و جهان مهار کنیم.

  امتیاز: 0.00