منو
 کاربر Online
1214 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  یکشنبه 02 مهر 1385 [04:32 ]
  توصیه‌های به روزه ‌داران
 

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در اطلا‌عیه‌ای از هموطنان خواست در ماه مبارک رمضان اصول بهداشتی و تغذیه‌ای را رعایت کنند.

وزارت بهداشت به هموطنان توصیه کرد در ماه مبارک رمضان استفاده از چهار گروه اصلی غذایی نان‌، غلا‌ت‌، میوه‌ها و سبزی‌ها، گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ، شیر و لبنیات، در برنامه غذایی ضروری است .

توصیه می‌شود افراد روزه دار همانند زمانی که روزه دارا نیستند سه‌وعده غذا بخورندکه این وعده ها شامل افطار , شام و سحر است.

البته مصرف غذا در دفعات کمتر , به طور مثال دو بار در روز نیز اشکالی ندارد و بهتراست غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد .

مصرف شیر گرم و فرنی و یا شیربرنج در هنگام افطار مناسب است.

همچنین استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ , آش , حلیم بدون روغن و مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املا‌ح فرد روزه دار می شود .

استفاده از سبزیها و میوه ها در هنگام افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش‌بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود .

مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود .

مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در نتیجه کاهش قند خون می شود .

همچنین مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلا‌ت در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود .

برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه , چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود .

افطار خود را با کمی آب گرم و یا چای آغاز کنید و پس از آن می توان از خرما یا کشمش استفاده کرد زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود.

مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است .

به جای مصرف انواع شیرینی ها مانند زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی ویتامین ها و املا‌ح هستند , از مواد غذایی طبیعی‌شیرین مثل خرما , کشمش و انواع میوه استفاده شود.

مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلا‌ل در هضم مواد غذایی می‌شود.

همچنین مصرف مقدار زیاد آب پس از صرف سحری نیز توصیه نمی شود .

از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای‌ساده مانند قند و شکر پرهیز شود.

از نوشیدن بیش از حد چای در وعده سحری اجتناب شود , زیرا چای باعث افزایش ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی بدن می شود.

از مصرف تنقلا‌ت زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز شود.

این مواد موجب می شود به هنگام سحر به دلیل پر بودن معده میل به غذا کاهش پیدا کند.

به طور کلی توصیه می شود به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آب پز وبخارپز و کبابی استفاده شود .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  سه شنبه 04 مهر 1385 [04:12 ]
  توصیه به روزه داران دیابتی
 

روزه داران دیابتی‌,خوردن سحری را باید در برنامه غذایی خود قرار دهند و بیش از پیش مایعات بنوشند .

درماه مبارک رمضان محدوده طبیعی قند خون افراد دیابتی پیش از سحر و افطار حدود 120 است و قند خون نباید 2 ساعت پس از مصرف مواد غذایی و هنگام سحر و افطار از 160 تجاوز کند .

روزه داران دیابتی نباید افطاری و شام را با هم مصرف کنند و برنامه غذایی خود را به صورت چند وعده کم حجم تنظیم کنند تا دچار کاهش شدید قند خون نشوند .

دکتر جلیلی ضعف شدید , سردرد , سرگیجه , گرسنگی شدید و لرزش بدن را از علائم کاهش قند خون دانست .

وی با تاکید بر لزوم گسترش کلاس های آموزشی بیماران دیابتی تصریح کرد : متاسفانه در ایران به علت محدود بودن کلاس های آموزشی , بیش از 95 درصد افراد دیابتی قادر نیستند قندخون خود را کنترل کنند و ناخواسته دچاربیماری هایی مانند قطع عضو , سکته های قلبی و مغزی و نابینایی می شوند .

وی با اشاره به اینکه یک سوم دیالیزیها , دیابتی هستند به بیماران دیابتی توصیه کرد در صورت مشاهده هر گونه علائم نارسایی کلیوی به انجمن دیابت مراجعه و بیماری خود را کنترل کنند .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  شنبه 15 مهر 1385 [04:18 ]
  روزه‌داران از مصرف غذاهای شور در ماه مبارک رمضان پرهیز کنند
 

یک متخصص تغذیه گفت: روزه‌داران باید از مصرف غذاهای بسیار شور و کنسرو شده در طول ماه مبارک رمضان پرهیز نمایند.

دکتر علی تهرانیان روز پنجشنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: مصرف این مواد غذایی با درصد شوری بالا و مواد افزودنی با توجه به خالی بودن معده طی ساعات زیاد در ماه رمضان بر سیستم قلب و عروق اثر گذاشته و همچنین موجب تشدید تشنگی در ساعات روزه‌داری می‌شوند.

وی افزود: روزه‌داران می‌توانند با مصرف هشت لیوان آب در فاصله افطار تا سحر از احساس تشنگی در طول ساعات روز جلوگیری کنند.

او اظهار داشت: همچنین باید سعی شود در وعده غذایی سحر از مصرف زیاد غذاهای شیرین مانند شکلات، زولبیا و بامیه پرهیز شود تا از احساس سیری کاذب و همچنین افزایش میزان قند خون و بروز ناراحتی گوارشی جلوگیری شود.

دکتر تهرانیان با اشاره به مصرف مواد غذاهایی مانند سوسیس و کالباس به همراه انواع سس در وعده افطاری گفت: این قبیل غذاها از میران انرژی پایینی برخوردارند ضمن اینکه پس از ساعات متمادی گرسنگی مصرف آنها موجب برهم خوردن سیستم گوارش می‌شود.

وی افزود: این مواد غذایی به دلیل برگشت غذا از معده به مری موجب ترش کردن روزه‌دار می‌شود.

این متخصص تغذیه گفت: توجه به مواد غذایی و نحوه مصرف آنان هنگام سحر و افطار در ماه رمضان منجر به حفظ الگوی صحیح غذایی و تعادل در سیستم دستگاه گوارشی فرد می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از غذاهای مقوی در طول ماه رمضان اظهار داشت: انواع غذاهای حاوی حبوبات مانند خوراک لوبیا و عدسی در وعده سحر حاوی میزان بالایی فیبر، کربوهیدراتها و املاح و ویتامینها است.

او گفت: استفاده از این غذاها موجب تامین نیازهای اساسی بدن و جلوگیری از آثار منفی فقدان ریزمغذیها و مواد مورد نیاز بدن می‌شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  چهارشنبه 19 مهر 1385 [03:31 ]
  مضرات مصرف مواد قندی در موقع افطار
 

مصرف بیش از حد مواد قندی در افطار در گردش خون اختلا‌ل ایجاد می‌کند .

به گفته دکتر ماندگار متخصص قلب‌, مصرف یکباره و زیاد مواد قندی هنگام‌افطار به این علت که بدن روزه دار در طول روز با کاهش انرژی روبرو بوده‌است باعث تغیرات ناگهانی قند خون می‌شود و این امر در گردش خون اختلا‌ل ایجاد می‌کند.

وی توصیه کرد روزه‌داران بهتر است با مایعات گرم افطار خود را اغاز کنندو پس ازان کم کم با صرف غذاهای کم حجم و در ادامه با صرف مقداربیشتری غذابه هضم آسانتر غذا کمک کنند.

وی صرف غذاهای سرخ کردنی به ویژه پرچربی و پر پروتئین را در هنگام سحرمناسب ندانست و گفت بیماران قلبی معمولی به استثنای کسانی که هنگام روزه دارو مصرف می کنند و یا بیمارانی که غلظت خون بالا و سابقه سکته قلبی یامغزی دارند می‌توانند بانظر پزشک روزه بگیرند.

  امتیاز: 0.00