منو
 صفحه های تصادفی
سیستماتیک گیاهی
نیروهای حرکت دهنده صفحات
فرانکلینیت
مغرور نشدن در ذن
مشکلات خواب در کودکان
قضاوت امام علی علیه السلام بر اساس سنت پیامبر
واژگان زیست شیمی
موتور موشک
دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه امیر کبیر
محاسبه کار با انتگرال گیری
 کاربر Online
1159 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  یکشنبه 02 مهر 1385 [12:45 ]
  حلقه جدیدی در اطراف سیاره کیوان
 

ستاره‌شناسان موفق به شناسایی یک حلقه کم رنگ دیگر در سامانه حلقه‌های زیبای حول سیاره `کیوان` شدند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سفینه بدون سرنشین `کاسینی` که هم‌اکنون در مدار سیاره `کیوان` در گردش است، هفته گذشته تصاویر جدیدی از این سیاره به زمین ارسال کرده که در آنها یک حلقه جدید در میان حلقه‌های مشخص‌تر این سیاره، به چشم می‌خورد.

تصویرتصویر


این حلقه تازه شناسایی شده از مدار دو قمر این سیاره با نامهای `جانوس`(‪ (Janus‬و `اپی‌متئوس`(‪ (Epimetheus‬می‌گذرد و همین کشف سبب تقویت فرضیه‌ای شده که بیان می‌کند ذرات ریز جدا شده از قمرهای سیاره `کیوان` سبب پیدایش حلقه‌های زیبای حول این سیاره شده‌اند. به گفته `جف کوزی` محقق طرح `کاسینی` در سازمان `ناسا`، سیاره `کیوان` دارای هفت حلقه اصلی است که به ترتیب با حروف انگلیسی ‪ A‬تا ‪G‬ نام‌گذاری شده‌اند و در حدود شش حلقه غیر اصلی و کم رنگ دیگر نیز در لابه‌لای هفت حلقه اصلی یاد شده وجود دارند که حلقه تازه شناسایی شده در بیرون حلقه اصلی ‪ E‬قرار داشته و دورترین حلقه غیراصلی این سیاره محسوب می‌شود.

تصویر


دانشمندان عقیده دارند حلقه‌های اطراف کیوان مدل کوچکی از حلقه‌هایی از جنس گاز و گرد و غبار هستند که پیش از پیدایش سیاره‌های منظومه شمسی، در اطراف ستاره خورشید وجود داشته‌اند و مطالعه این حلقه‌ها می‌تواند به شناسایی چگونگی شکل‌گیری سیاره‌های منظومه شمسی در ‪ ۴/۵‬میلیارد سال قبل کمک کند. کاوشگر بدون سرنشین و ‪ ۳/۲‬میلیارد دلاری `کاسینی` در سال ‪ ۱۹۹۷‬از زمین به سوی سیاره `کیوان` پرتاب شد و در یکم ژوییه سال ‪ ۲۰۰۴‬و پس از سفری هفت وارد مدار این سیاره شد. `کاسینی` طرح فضایی مشترک سازمان فضایی آمریکا `ناسا`، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ایتالیا بوده و نخستین کاوشگری است که توسط انسان برای مطالعه حلقه‌های حول سیاره کیوان و قمرهای این سیاره ارسال شده است. این سفینه هم‌اکنون توسط کارشناسان آزمایشگاه `جت پروپالشن` سازمان `ناسا` در پاسادنای آمریکا کنترل می‌شود.

  امتیاز: 0.00