منو
 صفحه های تصادفی
علیت
هرپانژین
بیماری تی-ساکس
جلال الدین منکبرنی خوارزمشاهی
تفاوت مطالعات توصیفی و بررسی های علمی
شمس الدین محمد بن غیاث الدین
سنجر سلجوقی
اصول کلی کاشت،داشت،برداشت
غدد ریشه‌ای و نمود ساقچه‌ای
دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل
 کاربر Online
723 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  سه شنبه 21 آذر 1385 [09:36 ]
  فیزیک هسته‌ای برای همه
 

با سلام

با یاری خداوند متعال کتاب دیجیتال فیزیک هسته‌ای برای همه در شبکه رشد انتشار یافت، امید است مورد توجه شما عزیزان و بزرگواران علم دوست قرار گیرد.
نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در زمینه بهبود بخشیدن به طراحی و مقالات موجودش در ادامه همین نامه مطرح نمایید.
تمام نظرات ارزشمند و حائز اهمیت میباشند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 18 مهر 1384 [10:39 ]
  انتقال یافته از پرسش و پاسخ : فیزیک هستهای (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:با سلام می خواستم راجع به انرزی بستگی هسته که در کتاب مهندسی هسته ای راهیان ارشد توضیح داده شده ومقدار آن برحسب تغییرات جرم یئدروزن محاسبه گشته توضیحاتی بدهید




  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 13 فروردین 1386 [04:54 ]
  نیروی هسته ای (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:
ستاره افشار

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فرشباف 3 ستاره ها ارسال ها: 213   در :  پنج شنبه 16 فروردین 1386 [12:07 ]
  کاربردهای انرژی هسته ای
 

کاربردهای انرژی هسته ای
دید کلی:
انرژی هسته ای دارای کاربرد زیاد در پزشکی در علوم و صنعت و کشاورزی و... دارد. لازم به ذکر است انرژی هسته ای به تمامی انرژی های دیگر قابل تبدیل است ولی هیچ انرژی به انرژی هسته ای تبدیل نمی شود .موارد زیادی از کاربردهای انرژی هسته ای در زیر آورده می شود.
نیروگاه هسته ای:
نیروگاه هسته ای (Nuclear Power Station) یک نیروگاه الکتریکی که از انرژی تولیدی شکست هسته اتم اورانیوم یا پلوتونیم استفاده می کند. اولین جایگاه از این نوع در 27 ژوئن سال 1958 در شوروی سابق ساخته شد. که قدرت آن 5000 کیلو وات است. چون شکست سوخت هسته ای اساساً گرما تولید می کند از گرمای تولید شده رآکتور های هسته ای برای تولید بخار استفاده می شود از بخار تولید شده برای به حرکت در آوردن توربین ها و ژنراتور ها که نهایتاً برای تولید برق استفاده می شود .
بمب های هسته ای:
این نوع بمب ها تا حالا قویترین بمبهای و مخربترین های جهان محسوب می شود. دارندگان این نوع بمبهاجزو قدرت های هسته ای جهان محسوب می شود .
پیل برق هسته ای Nuelear Electric battery:
پیل هسته ای یا اتمی دستگاه تبدیل کننده انرژی اتمی به جریان برق مستقیم است ساده ترین پیل ها شامل دو صفحه است. یک پخش کننده بتای خالص مثل استرنیوم 90 و یک هادی مثل سیلسیوم.
جریان الکترون های سریعی که بوسیله استرنیوم منتشر می شود ازمیان نیم هادی عبور کرده و در حین عبور تعداد زیادی الکترون ها اضافی را از نیم هادی جدامی کند که در هر حال صدها هزار مرتبه زیادتر از جریان الکتریکی حاصل از ایزوتوپ رادیواکتیو استرنیوم 90 می باشد .
کاربردهای پزشکی:
در پزشکی تشعشعات هسته ای کاربردهای زیادی دارند که اهم آنها عبارتند از:
• رادیو گرافی
• گامااسکن
• استرلیزه کردن هسته ای و میکروب زدایی وسایل پزشکی با پرتو های هسته ای
• رادیو بیولوژی
کاربرد انرژی هسته ای در بخش دامپزشکی و دامپروری :
تکنیکهای هسته ای در حوزه دامپزشکی موارد مصرفی چون تشخیص و درمان بیماریهای دامی ، تولید مثل دام ، اصلاح نژاد و دام ، تغذیه ، بهداشت و ایمن سازی محصولات دامی و خوراک دام دارد.
کاربرد انرژی هسته ای در دسترسی به منابع آب :
تکنیکهای هسته ای برای شناسایی حوزه های آب زیر زمینی هدایت آبهای سطحی و زیر زمینی ، کشف و کنترل نشت و ایمنی سدها مورد استفاده قرار میگیرد. در شیرین کردن آبهای شور نیز انرژی هستهای کاربرد دارد.
کاربردهای کشاورزی:
تشعشعات هسته ای کاربرد های زیادی در کشاورزی دارد که مهم ترین آنها عبارتست از:
• موتاسیون هسته ای ژن ها در کشاورزی
• کنترل حشرات با تشعشعات هسته ای
• جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی با اشعه گاما
• انبار کردن میوه ها
• دیرینه شناسی )باستان شناسی) و صخره شناسی )زمین شناسی) که عمر یابی صخره ها با C14 در باستان شناسی خیلی مشهور است.
کاربردهای صنعتی:
در صنعت کاربردها ی زیادی دارد از جمله مهمترین آنها عبارتند از:
• نشت یابی با اشعه
• دبی سنجی پرتویی(سنجش شدت تشعشعات ، نور و فیزیک امواج)
• سنجش پرتویی میزان سائیدگی قطعات در حین کار
• سنجش پرتویی میزان خوردگی قطعات
• چگالی سنج موادمعدنی با اشعه
• کشف عناصر نایاب در معادن
آنچه باید بدانیم:
تکنیکهای هسته ای بر کشف مینهای ضد نفر نیز کاربرد دارد. بنابرین ، دانش هسته ای با این قدرت و وسعتی که دارد، هر روز بر دامنه استفاده از فناوری هسته ای و بویژه انرژی هسته ای افزوده می شود. کاربرد انرژی در بخشهای مختلف به گونهای است که اگر کشوری فناوری هسته ای را نهادینه نماید، در بسیاری از حوزه‌های علمی و صنعتی ، ارتقای پیدا می کند و مسیر توسعه را با سرعت طی می نماید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  چهارشنبه 22 فروردین 1386 [07:52 ]
  فناوری هسته‌ای کلید توسعه شهری
 

انرژی در جهان امروز یک عامل راهبردی است و اغلب کشورهای جهان بخصوص آنان که به دنبال اعمال قدرت اقتصادی خود بر دیگر کشورها می‌باشند، از این دریچه به آن می‌نگرند.

انرژی برای کشورها نقش موتور محرکه اقتصاد، تولید ملی و تعیین‌کننده جایگاه آن‌ها در نظام نوین جهانی و تضمین‌کننده منافع وامنیت ملی آنان است. دانش تبدیل اورانیوم طبیعی از طریق شکافت اتم‌ها به اورانیوم غنی شده که دارای انرژی بسیار زیاد است، فناوری هسته‌ای نام دارد.

فرایند تهیه سوخت هسته‌ای از اورانیوم، فرایند پیچیده و ظریفی است که دانش انجام این کار از دانش‌های پیشرفته بشری به حساب می‌آید. درحال حاضر کشورهای قدرتمند جهان دانش هسته‌ای را در انحصار خود دارند و به راحتی به دیگران اجازه دسترسی به این دانش را نمی‌دهند.

اکنون ‪ ۱۰‬کشور توانسته‌اند به فناوری هسته‌ای دست یابند و با توجه به تمام شدن انرژی فسیلی، تمایل کشورهای مختلف برای دستیابی به انرژی هسته‌ای رو به افزایش است. انرژی هسته‌ای علاوه بر تولید انرژی، در کشاورزی برای اصلاح زراعت و زدودن آفات و در پزشکی برای درمان و کنترل امراض کاربرد دارد.

یکی از مهم‌ترین موارد استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، تولید برق از طریق نیروگاه‌های اتمی است. براساس اطلاعات موجود درحال حاضر برای تولید برق درکشور سالیانه حدود ‪ ۱۹۰‬میلیون بشکه نفت خام مصرف می‌شود که درصورت تامین ازطریق انرژی هسته‌ای سالیانه پنج میلیارد دلار صرفه‌جویی خواهد شد.

  امتیاز: 0.00