منو
 کاربر Online
977 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 15 بهمن 1385 [15:32 ]
  چرا هنگام مالش دو جسم بر روی همدیگر باردار می شوند؟(لطفا علاوه بر انتقالات الکترون توضیح بیشتر بدین) (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 18 بهمن 1385 [11:28 ]
  چرا هنگام مالش دو جسم بر روی همدیگر باردار می شوند؟
 

سلام

تولید بار بر اثر مالش را می‌توان چنین توجیه کرد که تعدادی از الکترونها بر اثر مالش از یک ماده به ماده دیگر انتقال می‌یابند. توجه کنید که الکترونها جابجا می‌شوند و هسته در جای خود باقی می‌ماند. در عایق تمامی الکترونها محکم به اتمهای خود مقیدند، در رسانا بعضی الکترونها می‌توانند آزادانه از یک اتم به اتم دیگر بروند. عایق را میتوان با مالش باردار کرد، زیرا بار تولید شده نمی‌تواند از محلی که تولید شده است دور شود، یعنی بار الکتریکی ساکن است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 19 بهمن 1385 [05:18 ]
  الکتریسته ساکن در عباراتی دیگر
 

دارا

الکتریسته ساکن در عباراتی دیگر :

  • الکتریسته ساکن همانطور که در کادر قبلی به آن اشاره شده از جذب توده ای از الکترون ها توسط بعضی اجسام که دارای این خاصیت هستند حاصل میشود . بعضی از این اجسام در شرایطی این خاصیت را دارند اما اگر آن شرایط تغییر کند این هاصیت را از دست میدهند . برای مثال میتوان از بادکنک نام برد که تا وقتی که منبسط نشده دارای این خاصیت نیست و تازه اگر منبسط هم شده باشد باید در هوای خشک قرار داشته باشد تا دارای این خاصیت شود. ابر ها هم دارای الکتریسته ساکن میتوانند باشند و آنهم به شرایطش بستگی دارد و هر ابری در هر زمان تولید آذرخش نمیکند .

  • علت اینکه به آن الکتریسته ساکن میگوییم به این خاطر است که هیچ الکتریسته ای در آن جریان ندارد و فقط جسمی است که اگر مانند خودش را پهلوی آن قرار دهیم هیچ باری مبادله نمیکنند . مبادله انرژی زمانی اتفاق میافتد که جسمی با بار کمتر نزدیک آن قرار داشته باشد و مقدار انتقال انرژی از یکی به دیگری باسطح اختلاف پتانسیل دو جسم متناسب است . هر چه این اختلاف ها بین دو جسم بیشتر باشد مقدار انرژی تخلیه شده بیشتر و اگر دو جسم بارشان نزدیک به هم باشد هیچ انرژی رد و بدل نخواهد شد .

  • بادکنکی را در هوای نسبتا خشک باد کنید و آنرا به یک پارچه پشمی بمالید و روی چند تکه کاغذ ریز شده قرار دهید خواهید دید که تکه های کاغذ به طرف بادکنک کشیده میشود اما وقوع جرقه ای را نمیشنوید یا نمیبینید . بادکنک میخواهد الکترون الیاف کاغذ را به طرف خود جذب کند ولی چون الیاف به آسانی الکترون خود را از دست نمیدهند اینست که خود کاغذ به غلت سبکی آن به طرف بادکنک جذب میشود .

  • اگر دو جسم که یکی از آنها قابلیت گرفتن و ذخیره الکترون فراوانی داشته باشد و دیگری قابلیت از دست دادن الکترونش زیاد باشد کنار هم قرار بگیرند دیگر جسم نیست که به طرف جسم دیگر کشیده میشود بلکه الکترون و در نتیجه انرژی هاست که در هم تخلیه میشوند تا به حالت بار مساوی در آیند و این بیشتر اوقات تعجب بینندگان را بر میانگیزد زیرا جریان را میبینند اما چگونگی آنرا درست نمیدانند که چرا مثلا با لمس دستگیره در احساس شوک الکتریکی کرده اند . برق آسمان یا آذرخش هم تخلیه بار الکتریکی دو توده ابر است که اطلاعاتی را در این زمینه و با تفصیل و شرح بیشتر در همین سایت میتوانید پیدا کنید.

  امتیاز: 0.00