منو
 صفحه های تصادفی
مونوزونیت
اسپوندیلوز گردن
یادگیری مفاهیم
کتابهای مبانی ریاضیات
اثرات میدان مغناطیسی
لامپروفیر
گلوکز
آزادی جنسی
رده بندی باکتریها
آلوفان
 کاربر Online
409 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  چهارشنبه 11 مهر 1386 [14:54 ]
  کاشانی ، بطلمیوس ثانی
 

دانش آموز گرامی لیدا نوری
با سلام
امیدواریم متن زیر پاسخ به سوال شما باشد.

غیاث الدین جمشید بن مسعود بن محمود طبیب کاشانی ریاضیدان و اختر شناس نامی ایران در قرن نهم هجری است.در نوشته های عربی او را `الکاشی`خوانده اند و در نوشته های غربی بر همین اساس نام `الکاشی`به کار رفته است.کاشانی در حوالی سال 790 هجری قمری به دنیا آمد.در سال 824 از زادگاهش کاشان روانه سمرقند شد و در سال 832 هجری درگذشت.
کاشانی که `بطلمیوس ثانی ` لقب گرفته پیش از رفتن به سمرقند آثاری در نجوم تالیف کرده و شخصاً به رصد می پرداخته است.او پس از رفتن به سمرقند در ایجاد رصدخانه و تدوین زیج نقش اساسی داشت.
از کارهای مهم کاشانی اختراع کسرهای اعشاری است که سالها بعد اروپائیان (ظاهرأ مستقل از او) آن را اختراع کردند.وی دو قرن پیش از کپلردر الحاقهای اول و دوم نزهةالحدائق مدار ماه و عطارد را بیضی دانسته است.کاشانی مقدار پی(14/3) را با دقت کم نظیری حساب کرد و سینوس زاویه یک درجه را با استفاده از روش تکراری جالبی برای حل معادله درجه سوم با دقت چشمگیری تعیین کرد.وی همچنین دو ابزار نجومی به نامهای`طبق المناطق` و`لوح اتصالات` ابداع کرد.
در ترجمه روسی مفتاح الحساب کاشانی نوشته شده است که:
کاشانی بزرگترین ریاضیدان و اختر شناس سده پانزدهم میلادی بود و آفریده های او در بعضی از زمینه ها باید نمونه ای از حد کمال دانش در سده های میانه دانست.روشهای عالی که کاشانی در محاسبه های خود بکار میبرد و تکنیک استادانه ای که در براوردها و ارزیابیهای او دیده می شود، توجه خاص دانشمندان زمان ما را به خود جلب کرده است.

بر گرفته از کتاب : از سمرقند به کاشان

  امتیاز: 0.00