منو
 صفحه های تصادفی
لیزرهای حالت جامد
تئوری مولکولی
پاسخ امام صادق علیه السلام به ادعاهای عبدالله بن حسن
سفیر روم در مجلس یزید
فرهنگ استان کرمان
سلطان قطب الدین شاه جهان
چربی
درون بر
روش آبیاری بارانی
اختلالات دستگاه ایمنی بدن
 کاربر Online
467 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 21 دی 1386 [17:37 ]
  خورشید
 

تک ستاره ی منظومه ی سیاره ای ما خورشید می باشد . بیش از 70 تا 80 درصد ستارگان آسمان به صورت دوتایی یا چندتایی می باشند ، اما خورشید ما تک ستاره می باشد و همدمی در کنار خود ندارد ، خورشید ستاره ای به نسبت کوچک می باشد . ستارگان اجسام گازی کروی شکلی هستند که بسیار داغ بوده و انرژی طی واکنش گرما هسته ای با تبدیل هیدروژن به هلیم در آنها ایجاد می شود . ساختار اساسی ستاره به صورت لایه های متوالی می باشد که هرکدام روش خود را برای انتقال انرژی دارند جرم خورشید 2 ضربدر ده به توان سی کیلوگرم ، قطر آن 1400000 کیلومتر و چگالی آن 1400 کیلوگرم بر متر مکعب است . دمای سطح آن 6000 کلوین و در هسته ی آن دما به 15000000 کلوین می رسد و به دور محور خود ، در استوا حدود 26 روز و در نزدیک قطبها ، حدود 36 روز
می چرخد .
سطح درخشان خورشید شید سپهر (Photosphere) نام دارد این سطح قابل رویت خورشید می باشد که ما از زمین می بینیم و از شبکه ی درخشانی از نقاط نورانی تشکیل شده همچنین در شید سپهر لکه هایی وجود دارد که لکه ی خورشیدی نامیده می شود و اندازه ی آنها تا چندین کیلومتر و چندین برابر اندازه ی زمین تغییر می کند . دمای لکه های خورشیدی 2000 درجه کمتر از میانگین دمای شید سپهر است . مشاهدات در قرنهای متمادی نشان دادند که فعالیت لکه ها به صورت دوره ای تغییر می کند میانگین تعداد لکه ها تقریبا در مدت 11 سال بوجود می آید سپس به صفر کاهش یافته و دوباره آغاز می شود .
خورشید دارای جوی از گازهای یونیزه می باشد این ناحیه را رنگین سپهر یا فامسپهر (Chromosphere) می نامند که دمای آن بیش از شیدسپهر می باشد .
تاج خورشیدی (solar corona) ناحیه ای است که از گاز رقیق یونی شده با دمایی حدود چندین میلیون کلوین تشکیل شده که درآنجا ماده به صورت پلاسما است این ناحیه تا کیلومترها در فضا ادامه می یابد و به طور معمول دیده نمی شود ولی در زمان خورشیدگرفتگی قابل دیدن است .
تاکنون نیمی از عمر خورشید گذشته است و احتمالا خورشید حدود 5/4 میلیارد سال دیگر به حیات خود ادامه خواهد داد . جرم خورشید به گونه ای است که هرگاه سوخت آن تمام شود در ابتدا به ستاره ای بسیار بزرگ و به رنگ قرمز در خواهد آمد به این مرحله غول سرخ گفته می شود و تا مرزهای زمین گسترش یافته و دو سیارهی عطارد و زهره را می بلعد . بعد منفجر شده و از انفجار آن یک سحابی زیبا تشکیل می شود و خود خورشید نیز به یک کوتوله ی سفید تبدیل خواهد شد .
منابع : از کتابهای مختلف

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  جمعه 21 دی 1386 [18:00 ]
  خورشید
 

با سلام
دوست گرامی :
از اطلاعاتی که در مورد خورشید فرستادی تشکر می کنم.لطفا سعی کن در ارسالهای بعدی منابع را نام ببری.

  امتیاز: 0.00