منو
 کاربر Online
1080 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 03 مهر 1388 [16:16 ]
  افزایش دمای زمین: تغییر در انرژی خروجی خورشید یا افزایش گازهای گلخانه ای
 

بسیاری از هواشناسان بر این عقیده اند که طی قرن گذشته دمای سطحی زمین در حدود 1.3◦F یا 0.7◦C افزایش یافته است ولی بر سر اینکه آیا این افزایش دما به دلیل افزایش گازهای گلخانه ای بوده یا بر اثر تغییر در انرژی خروجی خورشید است یا هر دو، اختلاف نظر وجود دارد.
در حال حاظر تیمی به سرپرستی جرالد میل بر روی این مسئله کار می کند و بر این باورند که دریافته اند چگونه تغییرات اندک در انرژی خورشیدی می تواند بر روی آب و هوای زمین تاثیر بگذارد. آنها بر این عقیده اند که این تغییرات نتیجه دو فاکتوری است با هم عمل می کنند:
1)فاکتور اول:
هنگامی که خورشید در ماکزیمم فعالیت خود است میزان پرتوهای فرابنفش خروجی آن در حدود چند در صد افزایش می یابد. استراتوسفر این انرژی اضافی را جذب کرده، گرم می شود و در نتیجه اوزون بیشتری تولید می شود. گرم شدن استراتوسفر به ویژه در مناطق حاره ای تغییرات در تروپوسفر وبارش بیشتر به خصوص در عرضهای جغرافیایی دورتر از استوا را به دنبال دارد.
2)فاکتور دوم:
زمانی که انرژی خورشیدی بیشتری از مناطق نسبتا خالی از ابر حاره ای به زمین می رسد سطح اقیانوس گرم می شود. این افزایش ناچیز که در حدود 0.2◦F است به اندازه ای هست که موجب افزایش بخار آب شود! و بادهای شمال و جنوب شرقی این بخار آب اضافی را به مناطق میان حاره ای که به خاطر بارش بارانهای سیل آسا شناخته شده است می برند.
هر دو عامل یاد شده از پیش شناخته شده اند ولی هیچ یک از آنها به تنهایی توانایی تغییر در آب و هوای زمین را ندارند. اما تیم میل نشان داد که این دو در کنار یکدیگر دلیل این تغییرات هستند. این تیم به کمک شبیه سازی کامپیوتری نشان داد که در این تغییرات خورشید، استراتوسفر و اقیانوس ها به هم مرتبطند.
مترجم: مریم نقدی
منبع خبر: NASA

تصویر

  امتیاز: 0.00