منو
 صفحه های تصادفی
ساختار سنتی فیلم نامه
صندوق پس انداز ملی
ترصیع
آزمایش باد
تردید مردم در وجود امام مهدی علیه السلام
سخنان امام حسن علیه السلام در حضور امیرالمومنین
مهدی باکری
خواص فیزیکی فلزات
شرکت مختلط سهامی
دایره
 کاربر Online
707 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه فیزیک 3 ستاره ها ارسال ها: 2228   در :  سه شنبه 05 آبان 1388 [07:08 ]
  `فروریزش عظیم` یا `مهبانگی` دیگر؟
 

`فروریزش عظیم` یا `مهبانگی` دیگر؟

آیا عالم تا ابد رو به بیرون منبسط می‌شود و در نیستی عظیم ، تاریک ، سرد ، سترون و پراکنده پایان می‌یابد؟ یا `مهبانگ` ـ انفجار عظیمی که 14 میلیارد سال پیش سبب تشکیل عالم شد ـ در `فرو ریزش عظیم` به پایان خواهد رسید؟ سیارات ، ستارگان ، و کهکشان‌ها همگی به سرعت رو به داخل حرکت می‌کنند و به نقطه‌ای بی‌نهایت داغ ، چگال فرو می‌ریزند که میلیاردها بار کوچک‌تر از نقطه‌ی پایان این جمله است. و سپس بووووم!! مهبانگی دیگر و عالمی دیگر که به سرعت به طرف خارج منبسط می‌شود و سرانجام به تکرارهای جدیدی از خورشید ، زمین ، و شما می‌انجامد؟

یک گردهمایی سه روزه با تمرکز بر ذرات زیر اتمی عجیب که می‌توانند به این پرسش‌ها پاسخ دهند درشهریور امسال تشکیل شد. این گردهمایی با عنوان `آزمایش‌های شیمی و فیزیک نوترینو` شامل گزارش‌هایی در مورد آزمایش‌های مربوط به چیزی می‌شد که فردریک رینس برنده‌ی جایزه‌ نوبل آن را `کوچک‌ترین مقدار واقعیت که هرگز انسان می‌تواند تجسم کند` نامیده بود. نوترینوها (`موجودات خنثای کوچک`) از جمله ذرات زیر اتمی ، یا بنیادی تشکیل دهنده‌ی ماده‌اند. آن‌ها بار الکتریکی ندارند ، جرم آن‌ها عملاً صفر است ، و بدون هیچ نوع اختلال از ماده عبور می‌کنند.

بیش‌تر نوترینوهایی که از زمین می‌گذرند از خورشید سرچشمه می‌گیرند و در هر ثانیه تریلیون‌ها نوترینوی خورشیدی از بدن هر نفر می‌گذرد. گرچه این ویژگی‌ها آشکارسازی از نوترینوها را دشوار می‌سازد ، اما آشکارسازی و شناخت آن‌ها ، تا اندازه‌ای به خاطر استلزام‌های کیهان شناسی ، کلید فعالیت‌های علمی است.

استیون الیوت فیزیکدان آزمایشگاه‌های لوس آنجلس در نیومیکزیکو می‌گوید : `نوترینو دارای کوچک‌ترین جرم مشاهده شده برای ذرات بنیادی است ، ولی تعداد آن‌ها در عالم به اندازه‌ای زیاد است که در حال حاضر جرم آن‌ها شاید بیش‌تر از تمام جرم موجود در کل ستارگان عالم شود.

رصدخانه‌ی نوترینوی سادبری از یک ظرف اکریلیک به قطر 12 متر حاوی 1000 تن آب سنگین بسیار خالص تشکیل شده است که در عمق دو کیلومتری زیر زمین در یک معدن نیکل در انتاریو قرار دارد. این مخزن را 10000 لامپ فوتومالتی پلایر حساس به نور احاطه کرده است.

مرجع: http://www.physorg.com/news169481109.html

  امتیاز: 0.00