منو
 صفحه های تصادفی
مدیریت برای نقد ینگی واستحکام مالی
مهندسی ژنتیک در پستانداران
گزیده ای از سخنان امام هادی علیه السلام
مرزبند یا مرزکش
سرطان پوست
سال نوری
خروج دوازده نفر از بنی هاشم
دینگو
تناول از میوه های بهشتی
مناظره امام رضا علیه السلام با عالم سنی
 کاربر Online
852 کاربر online
 : تاریخ
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبير گروه تاريخ 3 ستاره ها ارسال ها: 204   در :  یکشنبه 16 اسفند 1388 [10:38 ]
  پایتخت سوم وچهارم هخامنشیان
 

پایتخت سوم : بابل

گزنفون در کوروش نامه می‌نویسد که بابل از جمله پایتخت‌های کوروش بود که در فصل سرما و زمستان، هفت ماه در آن جا اقامت می‌کرد زیرا هوای آن دلپذیر بود. وی در بهار سه ماه را در شوش و در چله تابستان نیز دو ماه را در هگمتان می‌گذرانید.
پایتخت چهارم: پاسارگاد

پاسارگاد در دشت مرغاب در 90 کیلومتری شمال شیراز واقع شده‌است. درباره نام پاسارگاد اظهار نظرهای فراوان شده‌است که قبلاً در ابتدای شرح دوره هخامنشی بخشی از آن را یادآور شده‌ایم. این مطلب در کتاب پایتخت‌های ایران نوشته محمد یوسف کیانی از انتشارات میراث فرهنگی درج شده‌است.
مقبره کوروش از اینترنت گرفته شده و زیر آن نوشته شود مقبره کوروش در پاسارگاد

هرودوت در تاریخ خود (کتاب اول) نخستین کسی است که این نام را ذکر کرده است و می‌گوید که «پاسارگادی» نام برجسته‌ترین عشیره از پارسیان بوده است و هخامنشیان نیز از این طایفه بوده‌اند، «کورتیوس» این نام را به صورت «پارسه‌گر» (parsagada) ذکر می‌کند که به معنی «محل استقرار پارسیان» (زیست گاه پارسیان) (تختگاه پارسه) (دژپارسیان) معنی کرده‌است. چون ایرانیان پیش از خواندن خط میخی و آشنائی با تاریخ دوره هخامنشی ، کوروش را نمی شناختند ،قبر کوروش را ، قبر ما در حضرت سلیمان علیه‌السلام می دانستند .سیاحان و شرق شناسان نوشته اند که مردم پارس این مقبره را به تصور آن که مربوط به مادر سلیمان است زیارت می کرده اند .کوروش بزرگ سالهای آغازین سلطنت خود را در آنشان و سپس هگمتانه و بابل گذارانید .احتمالاً پس از فتح لودیه(لیدی)و مشاهده معماری پیشرفته آن سرزمین بودد که فکر ایجاد پایتخت مناسبی برای امپراتوری وسیع هخامنشی به ذهن او خطور کرد و لذا در بازگشت از لدی ، گروهی از معماران و استادکاران لودیه ای و ایونی را با خود به پارس آورد و بنای پاسارگاد را که شامل:

1-محوطه بلند و عظیم تل تخت که حدوداً 50 متر از سطح دشت ارتفاع دارد در بالای تل تخت اقامت‌گاه خصوصی کوروش قرار داشته‌است.
2-نقش برجسته انسان بالدار که می‌گویند کوروش است.
3-کاخ مسکونی که تعدادی از ستون‌های سنگی آن باقی مانده که این ستون‌ها از میانه شکسته شده‌است.

تصویر

4-کاخ بارعام و محوطه درگاه که در جنوب شرقی کاخ با رعام قرار گرفته است و بالاخره آرامگاه کوروش که درباره آن در بخش مربوط به کوروش شرح دادیم.
5-تنگ بلاغی–جنوبی ترین آثار هخامنشی در پاسارگاد معبری به طول 250 متر و پهنائی تا 70 متر و ارتفاعی تا 10 متر در کنار رود پلوار در تنگ بلاغی است‌. این معبر در صخره کوه تراشیده شده‌است. کاخ محل سکونت کوروش در پاسارگاد حاصل نبوغ معماران ایرانی و یونانی بوده‌است و سنگ‌های پاسارگاد از پیرامون سیوند آورده شده‌است.

  امتیاز: 0.00