منو
 کاربر Online
707 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 25 تیر 1389 [07:48 ]
  ستاره ی در حال مرگ یا پرنده ا ی زیبا!
 

هابل چه تصویر پر زرق و برقی برای ما ارسال کرده است! در نگاه اول این جسم به شکل یك پرنده ی غول پیکر اما زیبا و نیمه شفاف به نظر میرسد. اما در حقیقت این ستاره ای است که لایه های بیرونی خود را به فضا پرتاب می کند. ابرهایی که در اطراف این ستاره درخشان هستند به نام iras19475+3119 خوانده می شوند. این ستاره در صورت فلکی دجاجه ساکن است و در حدود 1500 سال نوری از زمین ما دور است.
ستاره های مشابه خورشید ما، در مرحله ی ابتدایی مرگ به صورت غول سرخ متورم می شوند و زمانیکه این مرحله متوقف می شود شروع به پرتاب کردن لایه های بیرونی خود به فضا می کنند. در این هنگام فضای اطراف این ستاره ها مملو از ذرات ستاره ای می شود. درخشش ابرهایی که ستاره را احاطه کرده اند به دلیل انعکاس نور ستاره ی مرکزی است و در این میان ذرات گسیل شده امواج فروسرخ از خود گسیل می کنند. همین امواج فروسرخ بودند که ستاره شناسان را متوجه این جرم زیبای آسمانی کرد.
در حین اینکه ستاره به پرتاب مواد ادامه می دهد هسته ی داغ آن آشکارتر می شود. گسیل بسیار زیاد امواج فرابنفش باعث درخشش محیط اطراف می شود و یک سحابی جدید بوجود می آید. اجرامی که قبل از تشکیل یک سحابی بوجود می آیند مانند iras19475+3119 پش سحابی خوانده می شوند. زمان آشکار شدن این پدیده 245 ثانیه برای نورهای قرمز و آبی گسیل بود. میدان این تصویر در حدود 20 ثانیه قوسی پهنا دارد.
مترجم: نسرين ده نمكي
دانش آموز رشته ریاضی فیزیک، عضو پژوهش سرای دانش آموزی منطقه اسلامشهر
منبع: Universtoday.com

تصویر

  امتیاز: 0.00