منو
 کاربر Online
1022 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 13 بهمن 1389 [18:12 ]
  شكار ماده تاريك نزديك است
 

ماده تاریک یک ذره نامرئی است که نمی توان آن را بصورت مستقیم کشف کرد. به دنبال یک سال تحقیق در استوانه فشرده میونی یا کشف کننده ذرات که بخشی از شتاب دهنده بزرگ هادرون در ژنو است، دانشمندان فیزیک می گویند که نسبت به هر زمان دیگر اکنون به کشف منبع ماده تاریک در عالم خیلی نزدیک شده اند.
دانشمندان حالا آزمایشات کاملی را برای برخورد دادن پرتون ها با همدیگر با سرعت نور انجام دادند. وقتی این ذرات زیر اتمی (بی نهایت کوچک) در قلب این دستگاه با هم برخورد می کنند، انرژی برآمده و چگالی آن مشابه چیزیست که در لحظات اولیه عالم؛ یعنی درست بعد از انفجار بیگ بنگ در 13.7 میلیارد سال قبل وجود داشتهاست. شرایط خاصی که توسط این دستگاه شتاب دهنده ایجاد می شود می تواند به تولید ذرات جدیدی منجر شود که در آن زمان وجود داشته و حالا ناپدیده شده اند.
پژوهشگران می گویند اکنون در مسیری قرار داریم که می توانیم یکی از نظریات اولیه در مورد لحظات نخستین عالم را رد و یا تائید کنیم و در نتیجه به خیلی از پرسش های فیزیک ذرات اتمی بنام ابرتقارن پاسخ دهیم. خیلی ها امیدوارند که این یکی از گسترش های معتبر برای مدل ستاندارد فیزیک ذرات اتمی است که میتواند فعال و انفعال شناخته شده میان ذرات ریز اتمی را با دقت حیران کننده توضیح دهد، اما متأسفانه با نسبت عام انشتین، ماده تاریک و انرژی تاریک سازگاری نداشته است.


تصویر
در فیزیک ذرات اتمی، ابرتقارن به تقارنی گفته می شود که ذرات بنیادی دارای یک چرخش خاص (Spin) را به ذرات بنیادی دیگر با نیم چرخش متفاوت که آن را ابر جفت می نامند مرتبط می کند. در یک نظریه ابرتقارن ناگسستنی، برای هر نوع بوزون یک نوع فرمیون مترادف با جرم مشابه و شمار کوانتوم داخلی و برعکس وجود دارد.

ماده تاریک یک ذره نامرئی است که نمی توان آن را بصورت مستقیم کشف کرد، اما میتوان حضور آن را از گردش کهکشان ها استنباط نمود. دانشمندان باور دارند که ماده تاریک حدود یک چهارم کل جرم عالم را تشکیل داده، در حالیکه ماده عادی یا قابل دیده (کهکشان، ستاره، سیاره، هر آنچه که در عالم دیده می شود) فقط 5 درصد جرم عالم را در بر می گیرد. ترکیب ماده تاریک یک راز است و تاکنون به احتمالات عجیبی ناشناخته در فیزیک منجر شده است.
انرژی آزاد شده از برخورد پرتون با پرتون در شتاب دهنده سرن، خود را بصورت ذراتی نشان می دهد که در همه جهت فرار می کنند. اکثر برخورد ها ذرات ناشناخته ی را به بار می آورد، اما در فرصت های بی نظیر ذرات جدیدی شامل ذرات پیش بینی شده در ابرتقارن یا ذراتی بنام ذرات S تولید می شود. سبکترین ذره یک نامزد ذاتی برای ماده تاریک است، زیرا پایدار است و استوانه فشرده میونی فقط می تواند این ذرات را در نبود سیگنال های آن در حسگر ها ببیند که در نتیجه به عدم توان در انرژی و سرعت منجر می گردد.
با هدف کشف ذرات، استوانه فشرده میونی به برخورد های توجه دارد که بتواند دو یا چندین `فوران` انرژی بالا تولید کند (گروه یا دسته های از ذرات تقریبأ در همان جهت حرکت کنند) و انرژی در حد قابل توجه گم شود.
در سال 2011 دانشمندان سعی دارند تا شتاب دهنده هادرون و بخصوص استوانه فشرده میونی را به حرکت در آورند تا بتوانند به حدی داده ها (اطلاعات) بدست بیارند تا در نهایت بتوانند وجود ابرتقارن را به عنوان توضیح مناسب برای وجود ماده تاریک تائید کنند.
سعيده منيري. دوم تجربي تهران
منبع خبر: parsaky

  امتیاز: 0.00