امروزه در كشور ما مصرف برخي از تنقلات غيرضروري و مضر همچون چيپس و پفك توسط مردم بويژه كودكان رواج يافته است.
مصرف غذاهاي همانند چيپس و پفك داراي اثرات جبرانناپذيري است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند.
مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چيپس و پفك به مقادير زياد، سبب آسيب به كليهها، تجمع آب در بدن و در نتيجه تورم بافتها و افزايش فشار خون و سكتههاي قلبي و مغزي ميشود.
استفاده از روغن در تهيه چيپس و پفك منجر به افزايش وزن، چربي خون و در نهايت بيماريهاي قلبي عروقي ميشود. همچنين استفاده از روغنهايي كه چندين بار براي سرخ كردن استفاده ميشوند و غالبا بوي روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول ميدهند.
مصرف رنگ نارنجي (ترکیب شیمیایی تارترازين) در پفك باعث بروز اختلالات رفتاري، اضطراب، تندخويي و آلرژي كودكان ميشود.
تحقيقات نشان ميدهد كه پفك تا ۹ برابر وزن خود آب جذب ميكند، بنابراين معده كودكان را پر كرده و منجر به بياشتهايي آنها به وعدههاي غذايي اصلي ميشود.
همچنين چيپس نيز به دليل روغن زیاد، منجر به سيري كاذب ميشود و ميل افراد را به مصرف غذاهاي مغذي كاهش ميدهد؛ در نتيجه ی اين امر مصرفكننده به بيماريهايي نظير كمخوني، كوتاهي قد، پوكي استخوان و ريزش و تضعيف مو پس از مصرف مداوم اين فرآورده دچار ميشود.
توصيه: از مصرف زياد چيپس و پفك در يك زمان و يا به صورت مداوم و طولانيمدت جدا خودداري كنيد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!