منو
 کاربر Online
1074 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  دوشنبه 23 خرداد 1390 [16:55 ]
  تغذیه از کنسروها در طول سفر و مسمومیت غذایی
 

تغذیه از کنسروها در طول سفر و مسمومیت غذایی

معمولا در تابستان به مسافرت هایی هر چند کوتاه می روید . نکته مهم این است که برای لذت بردن از این ایام باید یک سری اصول و قوانین را رعایت نمود.

یکی از مهم ترین موارد ، مساله تغذیه در طول سفر است . برای اینکه در هنگام مسافرت از احتمال مسمومیت غذایی با غذاهایی که در بین راه عرضه می شوند جلوگیری شود ، می توان از کنسروها استفاده نمود .

میکروب کلستریدیوم بوتولینوم در شرایطی که اکسیژن وجود نداشته باشد ( مانند داخل قوطی کنسرو ) می تواند سمی کشنده ترشح کند که مقدار کمتر از 2% میکروگرم آن قادر به از بین بردن یک فرد بالغ است . علایم مسمومیت که ممکن است 12 تا 36 ساعت بعد از خوردن سم ظاهر شود ، شامل سستی ، خستگی ، سردرد و گیجی ، اشکال در بلع و تکلم ، اختلال بینایی (دو بینی ) ، یبوست و نهایتاً مرگ در اثر فلج شدن عضلات دستگاه تنفس می باشد .

مهم ترین مشکل ، تشخیص وجود این میکروب و سم آن در کنسرو است ، زیرا ممکن است وجود آن هیچ تغییری در طعم ،مزه و شکل ظاهری ماده غذایی کنسرو شده ایجاد نکند .

روش های پیشگیری از مسمومیت
- قوطی کنسرو نباید زنگ زده و ضربه خورده باشد .
- قبل از جوشانده قوطی کنسرو ، در آن نباید متورم باشد . تورم نشان دهنده وجود میکروب است . البته قوطی معمولاً بعد از جوشاندن متورم می شود .

- قوطی کنسرو را در ظرف محتوی آب قرار دهید ، به طوری که آب کاملاً قوطی را احاطه کند . سپس آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانید و مصرف کنید . باید توجه داشت که زمان ، 15 دقیقه از شروع جوشیدن آن محاسبه می شود ، نه از زمانی که ظرف آب روی شعله قرار می گیرد .

- از قوطی کنسرو هایی که لعاب داخلی قوطی خورده شده ، خودداری کنید .
- کنسروهایی که محتوی آنها تغییر رنگ ، طعم و بو داده اند را استفاده نکنید . همچنین در صورت مشاهده پوسیدگی در اطراف درزها ، تولید بوی نامطبوع ، ایجاد کف و شیری شدن مایعات ، از مصرف آنها خودداری کنید .

- از خرید کنسروهای فاقد شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت ، تاریخ ساخت و انقضاء مصرف ، خودداری کنید .
- باقیمانده محتوی کنسرو باز شده را در ظرف شیشه ای در یخچال نگهداری و در عرض 4 ساعت مصرف کنید .

  امتیاز: 0.00