منو
 کاربر Online
975 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  سه شنبه 16 اسفند 1390 [11:58 ]
  حفره هایی در سطح سیاره تیر
 

آخرین تصاویر بدست آمده از فضا پیمای مسنجر ناسا که بزودی اولین سالگرد ورودش به مدار تیر را جشن می گیرد، قله هایی با پهنای 68 مایل(138 کیلومتر) را در سطح این سیاره نشان می دهد. در حقیقت قله های این مناطق گود، به رنگ آبی روشن دیده می شوند که این می تواند به دلیل فرسایش این مناطق باشد و این احتمالا به دلیل فاصله ی نزدیک تیر به خورشید است.
اولین نشانه های این مناطق در سپتامبر سال گذشته به ثبت رسید و در حال حاضر این مناطق در بیشتر سطح این سیاره دیده می شوند. در ابتدا این مناطق به صورت نقاط نورانی در عکس ها دیده می شدند اما در مارس 2011 مسنجر با دقت بیشتری شروع به عکس برداری از سطح سیاره تیر کرد و مشخص شد که این نقاط نورانی خود به تنهایی مطالب قابل بحث جدیدی هستند. نبودن حفره های آتش فشانی در این مناطق گود، نشان دهنده ی این است که این ها ویژگی های جدیدی هستند در سطح تیر که ممکن است هم اکنون نیز ادامه داشته باشند.
دیوید بلوت از آزمایشگاه فیزیک دانشگاه جانز هاپکینز می گوید: تجزیه و تحلیل این تصاویر و تخمین زدن میزان پیشروی این نقاط می تواند نشان دهد که این فعالیت ها هم اکنون نیز ادامه دارند. این تنها فرضیه است که گودال ها توسط تصعید مواد سطحی در طول ایجاد دهانه های آتش فشانی بوجود آمده اند. نزدیکی زیاد به خورشید و نداشتن اتمسفری مانند زمین باعث شده است تا تیر همیشه تحت تاثیر طوفان های خورشیدی باشد. تصویری که مشاهده می کنید قسمتی از سیاره تیر با پهنای 41 مایل را نشان می دهد.
ترجمه شده از سایت: universetoday



تصویر

  امتیاز: 0.00