پتاسیم، همراه با کلسیم و سدیم از نمکهای معدنی مهم برای سیستم عصبی بدن، فعالیت عضلات و عملکرد قلب و کلیهها میباشد.
علائم کمبود پتاسیم عبارتند از: ضعف، خستگی، بینظمی ضربان قلب و گاهی مشکلات هماهنگی عضلات.
اولین نشانه کمبود پتاسیم ضعف عمومی بدن است.
اکثر افراد به میزان کافی پتاسیم دریافت میکنند.
رژیم غذایی که شامل انواع میوههای تازه و سبزیجات باشد و همچنین مقدار سدیم آن نیز کم باشد، پتاسیم بدن را تامین می کند.
کمبود پتاسیم در اثر رژیمهای سخت و گرسنگی کشیدن یا در اثر از دست رفتن میزان زیادی آب از طریق عرق کردن و اسهال اتفاق میافتد.
افرادیکه فاقد نیاز عادی به پتاسیم هستند—یا بخاطر از دست رفتن مایعات بدن به مکمل پتاسیم نیاز دارند یا لازم است که مصرف پتاسیم خود را محدود کنند—باید برای تعیین مقدار لازم از هر گروهغذایی با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنند.
پژوهشگران، موادغذایی را به سه دسته با پتاسیم کم، پتاسیم متوسط و پتاسیم زیاد تقسیم کردهاند.
موادغذایی با پتاسیم بالا (بیش از 225 میلیگرم در هر نصف فنجان) این موادغذایی برای ورزشکاران و کسانیکه به میزان زیاد آب از دست میدهند مناسب است.
• گوشت، مرغ و ماهی
• زردآلو
• موز
• طالبی
• کیوی
• شیر
• پرتقال
• سیبزمینی
• آلو
• اسفناچ
• گوجهفرنگی
موادغذایی با پتاسیم متوسط (225-125 میلیگرم در هر نصف فنجان) این موادغذایی قسمت عمده رژیم غذایی متعادل را در بر می گیرد.
• سیب
• چغندر
• بروکلی
• هویج
• گیلاس
• ذرت
• بادمجان
• گریپ فروت
• نخودسبز
• کاهو
• قارچ تازه
• پیاز
• هلو
• گلابی
• آناناس
• کشمش
• تمشک
• کدو
• نارنگی
• هندوانه
موادغذایی با پتاسیم کم (کمتر از 125 میلیگرم در نصف فنجان) این موادغذایی باید بخش عمده رژیمغذایی افرادی باشد که لازم است مصرف پتاسیم خود را محدود کنند.
• سیب
• فلفل دلمهای
• کلم
• خیار
• انگور
• لوبیا سبز
• کاهو
• کمپوت هلو
• آناناس تازه
• آلو
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!