منو
 کاربر Online
898 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  دوشنبه 04 اردیبهشت 1391 [05:40 ]
  آیا روشنایی شب می تواند عامل آشفتگی درونی شود؟
 

آیا روشنایی شب می تواند عامل آشفتگی درونی شود؟

تاریکی شب، زمان بازسازی اندام‌های درونی بدن است. روشنایی مصنوعی ساعت درونی بدن را آشفته می‌کند.
ساعت زیستی زمان فعالیت‌های مختلف درون بدن را تنظیم می‌کند. این ساعت در روند زیست تکاملی انسان، به گونه‌ای تنظیم شده است که پس از غروب خورشید و تاریک شدن هوا فعالیت بسیاری از اندام‌های درونی را به حداقل ممکن کاهش می‌دهد.

روشنایی مصنوعی شب، ساعت خواب و آرامش انسان را تغییر داده است. بی‌علت نیست که پژوهشگران معتقدند بی‌خوابی در شب در بروز ‎بیماری‌های قلب و عروق و حتی انواع بیماری‌های سرطان بی‌تاثیر نیست.

اختلال در ترشح هورمون ملاتونین
در تاریکی شب سلولهای مغز هورمونی ترشح می‌کنند که ملاتونین نام دارد. این هورمون موجب کاهش فعالیت برخی از اندام‌های درونی و بروز خستگی می‌شود. دمای بدن و ترشح برخی از هورمون‌ها مثل هورمون کورتیزول که به هورمون مقابله با اضطراب معروف است، کاهش پیدا می‌کند. احساس خستگی در بدن موجب کاهش فعالیت اندا‌م‌ها می‌شود و در نتیجه بستر مناسبی برای ترمیم و بازساخت سلول‌ها فراهم می‌کند.

پژوهشگران در آلمان در مورد میزان هورمون ملاتونین در خون تحقیق کرده اند. نتیجه اولیه این تحقیقات حاکی از آن است که حتی مقدار اندک روشنایی مصنوعی نیز ‎مقدار هورمون ملاتونین در خون را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

روشنایی در شب‎، تولید این هورمون را مختل و حتی متوقف می‌کند. بدون ملاتونین، دمای بدن و تولید کورتیزول نیز دستخوش تغییر می‌شود. در این حالت سیستم‌های مختلفی از قبیل اعصاب و گردش خون نیز در حالت فعال ‌باقی می‌مانند. ساعت درونی بدن، که فعالیت تمامی این سیستم‌ها را هماهنگ می‌کند با میزان نور طبیعی شب و روز تنظیم می‌شود. با تغییر این سیگنال خارجی، فعالیت ساعت زیستی و در نتیجه فعالیت اندام‌های درونی نیز مختل می‌شود.

  امتیاز: 0.00