منو
 صفحه های تصادفی
درس مبانی تصویر سازی
شرح حال شیخ صدوق
امام رضا علیه السلام و پاسخ به سئوالات مأمون
لکوسافیر
صمیمیت و اخلاص ایرانیان در خدمت به اسلام
از تبدیل گالیله تا تبدیل لورنتس
همانند سازی ژنتیکی
دوره تریاس
چارلی چاپلین
معتضد خلیفه عباسی
 کاربر Online
1040 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  دوشنبه 06 آذر 1391 [16:25 ]
  سیاهچاله بسیار پرجرم، حبابهای غول پیکری را به وجود می آورد
 

مانند بسیاری از گونه های همزیست، زندگی یک کهکشان و سیاهچاله مرکزی آن، ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. جزئیات این رابطه معماهای زیادی را در ذهن ستاره شناسان به وجود آورده است.
برخی از سیاهچاله ها به طور فعالانه مواد را به هم می چسبانند. بخشی از این ماده به درون سیاهچاله سقوط نمی کند بلکه به شکل باریکه نازکی از ذرات، با سرعتی نزدیک به سرعت نور سیر می کنند. وقتی از سرعت این جریان کاسته شود حبابهای نازکی را به وجود می آورد که می تواند کل کهکشان را در خود فرودهد. اگرچه تلسکوپهای اپتیکی قادر به دیدن این حبابها نیستند اما به راحتی در فرکانسهای پایین رادیویی قابل مشاهده هستند. تلسکوپ بین المللی جدید LOFAR به طور ایده آل برای تشخیص این بروندادهای فرکانس پایین مناسب است.
به کمک LOFAR، ستاره شناسان یکی از بهترین تصاویر موجود را از این حبابها تهیه کرده اند. این تصویر از کهکشان مارپیچی M87 تهیه شده است. این کهکشان 2000 بار پر جرم تر از کهکشان راه شیری بوده و یکی از پر جرم ترین سیاهچاله هایی که تا کنون شناخته شده است، (با جرمی معادل 6 میلیارد برابر جرم خورشید) درمرکز این کهکشان قرار دارد. این سیاهچاله هر چند دقیقه، مقدار ماده ای به اندازه کل زمین را می بلعد، بخشی از این ماده به تشعشعات و بخش بزرگتر آن به جتهای پرقدرتی از ذرات بسیار سریع تبدیل می شود که حبابهای مشاهده شده را به وجود می آورند.
به منظور تشخیص سن این حباب، رصدهای رادیویی در طول موج های متفاوت هم مورد استفاده قرار گرفت. (از VLA در نیومکزیکو تا رادیوتلسکوپ 100 متری افلزبرگ در آلمان). اخترشناسان دریافتند که این حباب به طور شگفت آوری جوان است، در حدود 40 میلیون سال می باشد که در مقیاس کیهانی، این زمان بسیار بسیار کمی است. مشاهدات انجام شده در طول موج های کم، هیچ برونداد قدیمی را در خارج از مرزهای این حباب آشکار نکرده اند و این بدان معنا است که این حباب بقایای یک فعالیت قدیمی نیست که در زمان گذشته اتفاق افتاده است بلکه به طور مداوم با ذرات جدیدی که از این سیاهچاله مرکزی خارج می شود، پر می شود.
ترجمه شده از: Science daily


تصویر

  امتیاز: 0.00