منو
 کاربر Online
721 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  دوشنبه 20 آذر 1391 [17:38 ]
  با Cloud Computing آشنا شوید
 

cloud computing که من آن را به پردازش در ابر ترجمه مى کنم اصطلاحى است که این روزها ممکن است در بین خبرهاى اى تى بخوانید. با گسترش روز افزون وسایل کامپیوترى و همچنین وابستگى بیشتر ما به دنیاى دیجیتال، شرکتهاى دنیا همواره به دنبال راهى براى سرعت بخشیدن و ارتقاى خدمات خود به مشترى هستند. طبیعتا هر شرکتى که سریع تر عمل کند و خدمات بهترى را در اختیار کاربرانش قرار دهد برنده این میدان خواهد بود.

در این میان پردازش در ابرها موضوعى است که توسط شرکتهاى بزرگ و کوچک دنیا به شدت دنبال مى شود و سرمایه گزارى عظیمى را روى آن آغاز کرده اند ما به راستى این اصطلاح چه معنایى دارد. همه ما مى دانیم که همواره جنگى بین سیستم هاى عامل در جریان بوده است. بنیانگذاران و مدیران اجرایى مایکروسافت همیشه به خود غره بوده اند که ۹۰ درصد کامپیوترهاى کاربران دنیا(چه تجارى و خانگى) داراى سیستم عامل ویندوز هستند و از سویى شرکت اپل با عقد قرارداد با شرکت اینتل و تولید لپ تاپهاى خود بر پایه پلتفرم سى پى یوهاى اینتل، جنگ خود را با مایکروسافت آغاز کرد و نتیجه اش این شد که در آمریکا دانشجویان بیشتر از لپ تاپهاى مک استفاده مى کنند تا لپتهایى که بر روى آنها ویندوز نصب است.

از سویى لینوکس اوبونتو در همین مدت سعى داشته است که غول ترسناک لینوکس را براى کاربر معمولى خانگى به داستانها بفرستد و با کاربر پسند کردن محیط کارى لینوکس آن را از انحصار گیکها دربیاورد و به خانه ها بکشاند. اما همگى این سیستم عاملها مشکلات و خصوصیات مشترکى دارند. چندبار شده است که سیستم عامل شما خراب شود و نیاز به نصب دوباره آن باشید و یا در همین گیر و دار اطلاعات شما از بین برود.

بسیارى از کاربران هارد دیسکشان خراب مى شود و میلیونها بایت اطلاعات آنها در یک چشم بهم زدن از بین مى رود. از سویى شرکتها داراى فایلهایى هستند که کارکنان آنها نیاز به تعامل با یکدیگر براى پردازش این فایلها هستند. مثلا یک فایل متنى گزارشى رو در نظر بگیرید که قرار است توسط ۵ نفر ویرایش شود. به اشتراک گذارى فایلها هم مساله اى است که این روزها بیش از پیش کاربران به آن نیازمند. همگى ما دوست داریم که عکسها و خاطرات و فیلمهاى خانوادگى را با دوستان و افراد خانواده به اشتراک بگذاریم اما این کار چگونه ممکن است وقتى که همه این فایلها روى هارد دیسک شماست؟ در این میان ارتقاى سیستم عامل به نسخه بالاتر را هم در نظر بگیرید. حالا بیایید قضیه را از دیدگاه دیگرى ببینیم. شما اگر بخواهید یک فایل را ویرایش کنید مثلا یک فایل تصویرى و یا یک فایل متنى، حتما نیازمند یک نرم افزار هستند(فرض کنید براى عکس فتوشاپ)خب این نرم افزار را باید به مبلغى خریدارى کنید و سپس بر روى کامپیوتر خود نصب کنید. حال چه اتفاقى مى افتد اگر شما بخواهید مسافرت بروید؟ طبیعتا نمى توانید کامپیوتر خانگى خود را روى دوشتان بیندازید و به مسافرت بروید در نتیجه شما هرگز از آن نرم افزار نصب شده نمى توانید در روى هیچ کامپیوتر دیگرى استفاده کنید.

اگر من بخواهم این کار را انجام دهم چه؟ پس باید بازهم پول بدهید تا لیسانس نصب مثلا بر روى ۵ کامپیوتر را بخرید و سپس روى تک تک کامپیوترها نصب کنید. (البته در ایران زیاد جدى نیست) اولا این کار نیازمند پول بیشتراست و دوما شما مى باست مرحله نصب نرم افزار را ۵ بار انجام دهید و و سوما اگر هر کدام از کامپوترها خراب شوند شما مى بایست وقت جداگانه بگذارید تا مشکل نرم افزارى آن را حل کنید. اینها همه به کنار باید مطمئن شوید که تمام کامپیوترهاى شما قدرت سخت افزارى مورد نیاز براى نصب آن نرم افزار را دارند.

مثلا اگر من یک کامپیوتر قدیمى داشته باشم بسیار عذاب آور خواهد بود که بخواهم یک نرم افزار قوى مانند فتوشاپ را بر روى آن نصب کنم. همه موارد بالا که شامل هزینه زمانى و مالى و محدودیتهاى کاربرى باعث شده که شرکتهاى بزرگ روى به ارائه خدمات روى ابر بدهند. در اینجا منظور از ابر همان «سرورهاى مرکزى» هستند. بدین معنا که تصور کنید شرکت ادوبى صاحب نرم افزار فتوشاپ بیاید و بر روى سرورهاى خود این نرم افزار را نصب نماید و سپس شما از طریق مرورگر اینترنتى خود مثل فایرفاکس بتوانید عکس خود را آپلود کنید و سپس در همان مرورگر ویرایش کنید. همان طور که مى بینید دیگر نیازى نیست که من حتما سیستم عامل خاصى داشته باشم و یا نرم افزار را نصب کرده باشم و یا نگران آپدیتهاى نرم افزار نصب شده باشم.


همه این کارها توسط سرورهاى ادوبى و متخصصان آنها انجام مى شود و من کاربر دیگر فارغ از تمام مشکلات پشت پرده فقط به هدف خودم که ویرایش عکس هست فکر مى کنم. گوگل از مدتها پیش با ارائه خدمات google docs خود گام مهمى را در قرار دادن سرویس ها در ابر قرار داد. شما مى توانید فایلهاى متنى خود و یا اکسل را آپلود و یا حتى آنلاین ایجاد کنید و ویرایش کنید. مى توانید دیگران را دعوت کنید تا این فایلها را ببینند و همزمان باهم ویرایش آن را انجام دهید. دیگر شما باکى ندارید که اگر کامپیوتر شما خراب شود چرا که مطمئن هستید فایلها بر روى سرورهاى گوگل وجود دارند. مانند هر پدیده دیگر قرار دادن فایلها و اطلاعات بر روى یک سرور مرکزى نیز با مشکلات و مخالفتهایى روبه رو بوده است.

طبیعتا براى بعضى از خدمات سنگین مثلا ویرایش عکس نیازمند به اینترنت پرسرعت هستیم که همگان در دسترس ندارند. مرورگرها مى بایست بهینه شوند و آمادگى بیشترى براى سهولت چنین خدماتى را داشته باشند. از سویى عده اى امنیت سرورها و متمرکز کردن کلیه اطلاعات بر روى یک سرور را خوشایند نمى دانند که از دیدگاه من هر سه این موارد قابل حل است و قبلا هم شرکتهاى متعددى گام در حل این مسائل بر داشته اند و ما فقط در قفس زمان مانده ایم. آینده از آنظگ مرورگرهاست و دیرى نخواهد پایید که یک کاربراکثریت کارهاى خود را از طریق مرورگر خود و با استفاده از سرویسهایى که روى سرورها ارائه مى شوند انجام خواهد داد و بدرودى همیشگى خواهد گفت به نصب نرم افزارها و مشکلات آنها.

  امتیاز: 0.00