پاسخ به ماده آلرژی زا بستگی به سیستم ایمنی هر فرد دارد اما ورود این مواد به بدن اغلب منجر به افزایش علائم آلرژی می شود.
در برخي از افراد برخي از مواد غذايي خاص ميتوانند سبب بروز بثورات جلدي (کهیر)، متورم شدن لبها، خارش شديد، عطسه، گرفتگي مجاري تنفسي، آبريزش بيني، اشك ريزي چشم ها ، التهاب و يا اگزما شود.
اگر اين حالتها در كل بدن منتشر شود و با گرفتگي سينه، خس خس سينه يا تنگي نفس همراه شود، در اين صورت فرد دچار واكنش كامل آلرژيك شده كه ممكن است، خطرناك و تهديد كننده باشد.
شايعترين خوردنيهاي حساسيتزا: شير گاو، تخم مرغ، بادام زميني، مغزهاي خشكبار مانند بادام و گردو، سويا، گندم، مركبات مانند پرتقال و ليمو، گوجه فرنگي و چاشنیهاي تند مثل فلفل
بعضی افراد با مصرف میوه و سبزی تازه، دچار خارش و تورم در ناحیه لب ها، زبان، گلو و سقف دهان می شوند. معمولاً میوه ها و سبزیجات پخته توسط این افراد بهتر تحمل می شوند.
اگر مي دانيد به چه مواد غذايي حساسيت داريد، از مصرف آن حتما پرهيز كنيد، اما اگر هنوز نميدانيد كه كدام مواد در شما آلرژي ايجاد ميكنند، دقت كنيد كه پس از خوردن چه غذاهايي دچار اين حالتها ميشويد، سپس اسامي آنها را به دقت يادداشت كنيد و در مصرف آنها پرهيز نماييد.
تنها راه درمان آلرژی، پرهیز از ارتباط با ماده حساسیت زاست.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!