میانگین روزانه مصرف سدیم 2900 تا 4300 میلی گرم سدیم یا در حدود 10-6 گرم نمک می باشد .
یک فرد سالم، می بایست روزانه کمتر از 2300 میلی گرم سدیم مصرف کند .
فوايد نمك خوراكي(سديم) در بدن: - تنظيم توازن اسيد و باز (PH) در بدن
- تنظيم فشار خون
- انتقال پيامهاي عصبي
- انقباضات عضلاني
- ترشح اسيد معده
- تعادل مايعات بدن
- تعادل الكتروليت هاي بدن
نكته: عدم مصرف كافي نمك ميتواند به انقباضات شديد عضلاني، ريتم ضعيف قلب، مرگ ناگهاني، ايست قلبي و سرگيجه منجر گردد.
مضرات مصرف بيش از اندازه نمك: - ابتلا به افزایش فشار خون
- افزايش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي-عروقي
- بزرگ شدن اندازه قلب
- پوكي استخوان
- ادم
- افزايش وزن
- زخم معده
- تشديد سوزش سر دل (ترش كردن)
- كم آبي بدن و بروز تشنگي
غذاهایی که نمک زیاد دارند: ماهی دودی، نمک سود ، تهیه شده با پودر سوخاری ویا منجمد. همچنین ماهی کنسروشده در روغن مانند تن ماهی، صدف و ساردین
همبرگر ، ژامبون ، سوسیس ، هات داگ و گوشت های دودی
غذاهای کنسروشده
پنیرها
غذاهای آماده با بیش از 700 میلی گرم سدیم در هر واحد غذایی
چاشنی های اضافه شونده به گوشت
سس مایونز ، سس قرمز و سس های سالاد
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!