منو
 صفحه های تصادفی
سرنوشت شهربانو مادر امام چهارم علیه السلام
رخساره دگرگونی ناحیه‌ای
اروپای دوران قدیم
گونه های لینه ای
آمریکا در سال 1600 تا 1700 میلادی
میتو کندری
آبگرم کن های خورشیدی
مشخص کردن کنفیگوراسیون
معلومات فطری (نظریه افلاطون)
محمد بن محمود سلجوقی
 کاربر Online
931 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  یکشنبه 30 تیر 1392 [18:45 ]
  Thunderbolt چگونه مي‌تواند كاري كند كه كامپيوتر بهتر عمل نماید؟
 

Thunderbolt، نام يك واسط پرسرعت جديد است كه توسط اينتل طراحي شده است. ممكن است اين اسم را در سال 2011، وقتي كه اپل، لپ‌تاپ‌هاي MacBook Pro خود را ارتقاء داد و پورت Thunderbolt را به آن‌ها اضافه كرد، شنيده باشيد. تازه اكنون شاهد هستيم كه لپ‌تاپ‌هاي ويندوز مجهز به اين نوع پورت به بازار عرضه شده‌اند.

داشتن اين نوع پورت خوب است؛ زيرا انتقال داده‌ها بين دستگاه‌ها را سريع‌تر و كارآمدتر انجام مي‌دهد. واسط Thunderbolt، خصوصيات واسط پرسرعت PCI Express را با واسط DisplayPort ادغام كرده است و به صورت يك واسط واحد درآورده است كه از جريان سريال داده‌‌ها كه انتقال آن‌ها به فواصل دور آسان است، پشتيباني مي‌كند. از آنجايي كه Thunderbolt مي‌تواند داده‌ها، صوت، تصوير و برق را از طريق يك كابل واحد انتقال دهد، سازندگان سخت‌افزار مي‌توانند تعداد كابل‌ها و پورت‌‌هايي را كه بايد براي اتصال به دستگاه‌هاي مختلف ارائه كنند، كاهش دهند. اين فناوري به شما امكان مي‌دهد تا هفت دستگاه مجهز به Thunderbolt را به صورت سريال به يكديگر متصل كنيد. كافي است يك كابل Thunderbolt از كامپيوتر به هارد اكسترنال، از هارد اكسترنال به سيستم صوتي و همين ‌طور تا به مانيتور متصل كنيد.
اين اتصال‌هاي زنجيره‌اي فقط در صورتي كار مي‌كنند كه هر گاه مجهز به Thunderbolt در زنجيره بتواند داده‌ها را به دستگاه بعدي منتقل كند و اين مي‌تواند مشكل باشد؛ زيرا فناوري Thunderbolt هنوز جديد است و تعداد كمي دستگاه مجهز به اين فناوري در بازار وجود دارد.
تعداد پورت‌هاي Thunderbolt اينقدر كم است كه اگر همين الان مي‌‌خواهيد از اين فناوري استفاده كنيد، بايد براي آن آداپتور (تبديل) خريداري كنيد. در حال حاضر براي استانداردهاي رايج Mac مانند Firewire، تبديل Thunderbolt وجود دارد و به‌زودي، تبديل براي USB و HDMI عرضه خواهد شد. همچنين تا پايان سال 2012، شركت‌هاي Acer، Asus و Lenovo، دستگاه‌هايي با اين فناوري عرضه خواهند كرد.
نكته جالب: Thunderbolt در ابتدا براي انتقال داده‌ها از طريق فيبرنوري طراحي شده بود؛ ولي تقريبا تمام كابل‌هاي Thunderbolt امروزي از سيم مسي استفاده مي‌كنند تا هزينه توليد كاهش يابد. در زمان چاپ اين مقاله، فقط يك شركت به نام Sumitomo، كابل‌هاي Thunderbolt با استفاده از فيبرنوري مي‌فروشد. اگرچه فيبرنوري مي‌تواند داده‌ها را سريع‌تر از مس منتقل كند و به فواصل دورتر ارسال نماید، توليد آن هزينه بيشتري دارد. در حال حاضر، دستگاه‌هاي مجهز به Thunderbolt با استفاده از مس بسيار پرسرعت هستند و مي‌توانند داده‌ها را با سرعت تئوري حداكثر 10 گيگابايت بر ثانيه منتقل كنند؛ ولي اينكه چه زماني كابل Thunderbolt فيبرنوري را در بازار خواهيم ديد، همچنان يك معماست.

  امتیاز: 0.00