پرفشاري خون از دسته تهديد كننده هاي سلامتي است كه در صورت بالا بودن، احتياج به يك فرايند طولاني مدت دارد كه بايد در طول سال ها ادامه داده شود .
اين فرايند شامل تغييراتي در رژيم غذايي ،ورزش كردن و كنترل وزن است .
اهداف تغذيه اي در افراد مبتلا به پرفشاري خون : 1. كاهش دريافت سديم و چربي
2. افزايش دريافت پتاسيم و ساير مواد معدني مفيد
3. كاهش مصرف دخانيات
4. تشويق به رعايت عادات بهداشتي در خوردن غذا و تبعيت از رژيم غذايي متعادل
5. استفاده از منابع غذايي داراي ويتامين هاي مختلف مانند ويتامين C ،بتاكاروتن و مواد معدني مانند منيزيوم ،سلنيوم ،و آنتي اكسيدان ها
نكته : اغلب داروهاي كنترل فشار خون ،از طريق غير مستقيم اثر كرده و غالبا ً ممكن است عوارض جانبي ناراحت كننده اي نظير سرگيجه ، ضعف و خستگي مفرط و بي نظمي ضربان قلب و ... ايجاد كنند . در عوض برخي مواد غذايي وجود دارند كه مي توانند باعث كاهش فشار خون بدون عوارض جانبي شوند .
1. كرفس : داراي تركيب شيميايي به نام فتاليد است كه عضلات رگ هاي خوني را گشاد مي كند و در كاهش فشار خون تأثير دارد .
2. پياز : داراي تركيبات آنتي اكسيداني است كه در انواع تيره ي ان مقدار بيشتري موجود است و در پايين آوردن كلسترول و فشار خون و كاهش لخته هاي خون در سرخرگ هاي قلب تأثيري شبيه آسپيرين دارد.
3. سير : خوردن 600 ميلي گرم سير ، از 5 تا 10 درجه فشار خون را كاهش مي دهد .
4. شنبليله : پودر تخم شنبليله ي آسياب شده ،كلسترول خون را پايين مي اورد . ماده ي ژله اي كه از انواع فيبر قابل حل شدن در آب به نام گالاكتومان است و در تخم شنبليله وجود دارد ،به اسيد هاي صفراوي باند شده و موجب كاهش كلسترول حتي در حد تأثير داروهاي مصنوعي مي شود .
5. چاي سبز : سرشار از ويتامين ها و مواد معدني مانند پتاسيم ،فسفر ،منيزيوم ،كلسيم و ... است .وجود فلوئور در آن باعت تعديل فشار خون شده و به حفظ سلامت اعصاب و عروق نيز كمك مي كند .
6. خرما : هر 100 گرم خرما ،63 ميلي گرم منيزيوم دارد كه خاصيت كاهش فشار خون را دارد و مي تواند جايگزين شيرين كننده هاي تصفيه شده مانند قند و شكر شود.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!