منو
 کاربر Online
402 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  سه شنبه 18 شهریور 1393 [18:02 ]
  ساخت دستگاه جدید عکسبرداری از تپ اخترها در کشور
 

نحوه کار دستگاه عکسبرداری از تپ اخترها ساخت شرکت چشم اندازآسمان
می دانیم که برای عکسبرداری های دقیق نجومی از دوربین های CCD استفاده میشود. این دوربینها انواع متفاوتی داشته که بر اساس کیفیت و کارایی، قیمت آنها نیز متفاوت است. یکی از مهمترین کمیت های یک CCD مدت زمان خوانش اطلاعات یا همان Readout Time است که در سی سی دی های تجاری بین 5 تا 15 ثانیه می باشد. این دوربینها عمدتا` توسط شرکتهایی همچون SBIG یا Starlight و Apogee ساخته میشوند. لازم به ذکر است که زمان خوانش سی سی دی های تلسکوپ VLT چیزی حدود 80 نانو ثانیه است! حال با توجه به امکانات موجود می خواهیم از یک تپ اختر با دوره تناوب 5 ثانیه و قدر 11 عکسبرداری و داده گیری نماییم. در حالت معمول با تصال دوربین به تلسکوپ 16 اینچ و 2 ثانیه نوردهی ستاره ثبت خواهد شد به شرطی که در حالت درخشان خود باشد. اما پس از این 2 ثانیه می بایست به مدت 5 ثانیه منتظر ماند تا تصویر گرفته شده به رایانه منتقل شود! و قطعا` با این روش نمی توانیم بصورت پیاپی از پالسهای دوره تناوب این ستاره نمونه برداری کنیم. به همین منظور می توان از دستگاه انتخاب کننده دوربین بصورت هوشمند استفاده نمود. این دستگاه دارای مدول GPS جهت ثبت فرایندهای خود با دقت میلی ثانیه، و توانایی پشتیبانی 4 دستگاه CCD را داراست. این دستگاه دارای یک آیینه چرخان بوده که بوسیله یک موتور بسیار دقیق در 4 زاویه 90 درجه کالیبره شده و در هر زمان می تواند نور خروجی تلسکوپ را به یکی از دوربینها برساند. از آنجا که امکان تفاوت مکان وضوح دقیق در مدلها و برندهای متفاوت CCD ها وجود دارد ، این دستگاه در هر خروجی 2 اینچ استاندارد خود توانایی تنظیم نقطه وضوح با دقت 0.05 میلیمتر و در بازه 2 سانتی متر را داراست که مجموعا` می توان بین نقطه وضوح 2 دوربین بیش از 4 سانتی متر اختلاف ایجاد کرد!
پس از اتصال دستگاه و دوربینها، کنترلر نرم افزاری دستگاه بطور خودکار نرم افزار ماکسیم دی ال را کنترل نموده ، دوربینها انتخاب شده و مدت زمان نوردهی تنظیم خواهد شد. دوربین شماره 1 به مدت 2 ثانیه عکاسی خواهد نمود و به محض پایان شات ، دستگاه نور را در کمتر از 0.05 ثانیه به دوربین شماره 2 خواهد رساند و فرمان عکسبرداری برای دوربین دوم ارسال خواهد شد. در این زمان دوربین شماره 1 در حال خوانش و انتقال تصویر به رایانه است. با این حساب پس از پایان عکسبرداری دوربین شماره 4 یعنی 8 ثانیه پس از شروع کار میبینیم که دوربین شماره 1 در حالت آماده به کار قرار دارد و میتواند دوباره کار عکسبرداری را شروع نمایند و این سیکل ادامه پیدا خواهد کرد. ضمنا` این دستگاه از طریق نرم افزاری قابلیت ارتقا داشته و در صورت نیاز میتوان آنرا طوری برنامه ریزی کرد تا بتوان از تصاویری با 2 ثانیه نوردهی ، دوره تناوب تپ اخترهایی در حدود 0.5 ثانیه را نیز بدست آورد.
این دستگاه تماما` از ایده تا طراحی و ساخت و ثبت اختراع آن توسط آقای عباس احمدیان در مدت 6 ماه انجام شده است.


تصویر


منبع: http://www.parssky.com

  امتیاز: 0.00