منو
 صفحه های تصادفی
نکیر و منکر ( ناکر و نکیر )
میتوکندری
فیزیولوژی یادگیری و حافظه
کمپلکس
آزمایش الکترولیز فاراده
اندازه گیری زوایای بازتابش و شکست
مِهْرمَردان پسر سرخاب
Nitrogen
منافع و مضرات ازدواج
آنتی گوریت
 کاربر Online
401 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  سه شنبه 13 آبان 1393 [15:26 ]
  آنچه باید درباره سرماخوردگی بدانید.
 

آنچه باید درباره سرماخوردگی بدانید.

- فصل پاییز با تغییرات آب و هوایی ناگهانی همراه است. افت شدید دما در بدن هر فرد تغییراتی ایجاد می کند، زیرا کاهش دما روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد و آن را ضعیف می کند و در نتیجه بدن مستعد بیماری می شود و ویروس وارد شده بسرعت عملکرد خود را آغاز می کند.

- عامل مهم دیگری که به ویروس ها اجازه فعالیت بیشتری می دهد محیط بسته ای است که افراد در آن زندگی می کنند. در محیط بسته، ویروس ها قابلیت جابه جایی ندارند و در یک مکان جمع می شوند.

- همچنین در این فصل از وسایل گرمایشی نیز استفاده می شود. این وسایل، سبب خشکی هوا شده و خشکی مخاط تنفسی و مخاط بینی را به دنبال دارد و این خشکی، دستگاه تنفسی را در مقابل عفونت ها ضعیف می کند و خود به خود شیوع بیماری های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی بالا می رود.

درمان سرماخوردگی
عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی اغلب مواقع خود به خود و بعد از یک دوره بیماری بهبود می یابند و نیازی هم به درمان ندارند. برای سرماخوردگی به دادن آنتی بیوتیک نیاز نیست.

- سرماخوردگی حدود هفت تا ده روز طول می کشد. در این مدت بهتر است استراحت کافی داشته باشید.
- هنگام بروز علائم، مصرف مایعات گرم و غذاهایی مانند سوپ و آش را بالا ببرید.
- استفاده از آبمیوه های حاوی ویتامین ث، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C تا حدودی می تواند برای کوتاه کردن دوره بیماری و کاهش دردها و مشکلات ناشی از آن موثر باشد. آنچه مهم است مصرف مقدار کافی سبزیجات و میوه هاست تا بدن با کمبود ویتامین C مواجه نشود.
- سعی کنید رطوبت محل زندگی تان را بیشتر کنید. این کار را می توانید با استفاده از بخور انجام دهید.
- اگر دچار گلودرد یا سوزش گلو هستید، می توانید یک قاشق غذاخوری نمک را در یک لیوان آب بریزید، آن را هم بزنید و سپس آب نمک را غرغره کنید. این کار برای تسکین گلو درد بسیار مفید است.
- گرچه ویروس در فضا پخش می شود، ولی مهم ترین راه انتقال، دست های آلوده به ویروس است. سعی کنید از دست دادن یا روبوسی با افراد بیمار پرهیز کنید یا به اشیای فردی که سرما خورده است، دست نزنید.
- دست های خود را با آب و صابون بشویید.
- افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند می توانند به پزشک مراجعه و با نظر او واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند. بهترین زمان برای تزریق واکسن مهر و آبان است، البته در ماه آذر نیز می توان این واکسن را دریافت کرد، ولی اقدام سریع تر برای تزریق واکسن می تواند در پیشگیری موثرتر باشد.
- ورزش منظم را از یاد نبرید. ورزش سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
گاهی همراه عفونت ویروسی، عفونت میکروبی نیز بوجود می آید، که در این شرایط حال جسمانی بیمار وخیم تر خواهد شد و سرماخوردگی، به یک گلو درد چرکی تبدیل شده و تب و لرز و سایر نشانه ها بروز می کند. در این مواقع باید از آنتی بیوتیک برای درمان عفونت باکتریایی استفاده شود.
تجویز آنتی بیوتیک بدون دلیل مشخص باعث می شود مقاومت بدن در برابر آنتی بیوتیک ها افزایش یابد و اگر بیماری عفونی جدی پیش آید براحتی نتوان آن را کنترل کرد. در بدن ما میکروب های طبیعی زندگی می کنند که هیچ ضرری هم برای بدن ندارند. تجویز آنتی بیوتیک بی مورد این میکروب ها را از بین می برد.


- غذاهای ممنوع در هنگام سرماخوردگی
خربزه و انگور را نباید مصرف کنید. با توجه به این که این میوه ها هم حاوی هیستامین هستند و هم آزادکننده هیستامین در بدن، بهتر است در طول دوره بیماری مصرف نشوند چون هیستامین سرماخوردگی را تشدید می کند و حتی اگر ویروسی در بدن وجود داشته باشد، هیستامین می تواند آن را فعال کند. البته آزادسازی هیستامین به سیستم بدن افراد بستگی دارد و در میان آنها، متفاوت است، اما در کل بهتر است در دوره بیماری، این میوه ها مورد استفاده قرار نگیرند.
در این دوران باید از مصرف غذاهای سرخ کردنی اجتناب کرد.
اگر دچار سرفه و سوزش گلو هستید، از غذاهای تند و تیز و ترش هم پرهیز کنید.

  امتیاز: 0.00