منو
 صفحه های تصادفی
آئین نگارش
رشد حرکتی پا
المپیاد
اینار هرتزپرونگ
سیر تاریخی معانی واژه ادب در ادبیات عربی
متافیزیک
پرسیاوشان
زمان شهادت امام سجاد علیه السلام
رهیافت‏هایی فکری قرن نوزدهم وتاثیر آن بر روند فکری غرب
شش گام در پیشگیری از سرطان
 کاربر Online
1108 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  جمعه 15 اسفند 1393 [09:37 ]
  نکاتی درباره ايمپلنت دندان
 

نکاتی درباره ايمپلنت دندان
ايمپلنت‌هاي دنداني به شکل پيچ‌هايي از جنس تيتانيوم هستند که در استخوان فک جاگذاري مي‌شوند و مانند ريشه دندان عمل مي‌کنند. اين درمان، جايگزين خوبي براي دندان‌هاي از دست رفته است.

1) ايمپلنت به استخوان فک آسيب نمي‌زند.
ايمپلنت‌ها از جنس تيتانيوم هستند که در محيط بدن کاملا خنثي است و در شرايط طبيعي نه‌تنها هيچ واکنش مضري براي بدن انسان ايجاد نمي‌کند بلکه با تغييرات سطحي ايجاد شده روي آنها، به شدت تمايل دارند جذب استخوان فک شوند. همچنين ايمپلنت مانع ادامه تحليل استخوان فک مي‌شود. قرار دادن ايمپلنت‌ها مگر در شرايط بسيار نادر باعث هيچ واکنشي در استخوان نمي‌شود.

2) ايمپلنت درد و ناراحتي ايجاد نمي‌کند.
قرار دادن ايمپلنت در علم دندان‌پزشکي جراحي محسوب مي‌شود که بايد در محيطي استريل انجام شود. در مقايسه با ساير جراحي‌هاي محيط دهان، ميزان درد و ناراحتي جراحي ايمپلنت بسيار کمتر است و با رعايت دستورات دندان‌پزشک اغلب بدون ناراحتي تمام مي‌شود.

3) امکان قرار دادن همزمان ايمپلنت همراه کشيدن دندان وجود دارد.
دندان‌هاي غيرقابل‌نگهداري بايد کشيده شوند و معمولا 2 تا 3 ماه صبر مي‌کنند تا در ناحيه بدون دندان استخوان‌سازي انجام گيرد. با اين حال در برخي شرايط و به صلاحديد دندان‌پزشک در صورتي که ريشه دندان دچار عفونت فعال نباشد، امکان قرار دادن همزمان ايمپلنت همراه کشيدن دندان وجود دارد. مزيت عمده اين روش اين است که براي خارج کردن دندان و قرار دادن ايمپلنت به يک مرحله بي‌حسي و جراحي نياز است و نيازي به تعويق افتادن درمان ايمپلنت نيست.

4) قرار دادن دندان روي ايمپلنت ممکن است کمي وقت‌گير باشد.
معمولا بعد از قرار دادن پيچ ايمپلنت با توجه به شرايط بين 2 تا 4 ماه (و در برخي شرايط تا 6 ماه) بايد صبر کرد تا استخوان اطراف ايمپلنت کاملا شکل بگيرد. با اين حال در برخي شرايط امکان دارد که در صورت مناسب بودن استخوان فک - به‌خصوص در مورد دندان‌هاي قدامي که در ناحيه زيبايي هستند- همزمان با قرار دادن ايمپلنت بتوان روکش موقت يا دائم را روي آن قرار داد.

5) فقط بعضي از بيماران به جراحي سينوس فک نياز دارند.
افرادي که دندان‌هاي خلفي فک بالا را مدت‌ها پيش کشيده‌اند، سينوس‌هاي استخوان فک بالايشان، داخل استخوان گسترش مي‌يابد. از اين‌رو استخوان کافي به منظور قرار دادن ايمپلنت وجود ندارد پس قبل از قرار دادن ايمپلنت نياز است که سينوس فک ترميم و به طرف بالا برده شود. بعد از اين جراحي مي‌توان ايمپلنت را بلافاصله يا 4 ماه بعد قرار داد.

6) بعضي از بيماران نبايد ايمپلنت بگذارند.
ايمپلنت موارد عدم تجويز محدودي دارد، بيماران مبتلا به ديابت کنترل‌نشده، بيماران تحت‌ راديوتراپي به‌خصوص در ناحيه فک و صورت و بيماراني که طولاني‌مدت تحت‌درمان بيس‌فسفونات بوده‌اند، نبايد ايمپلنت بگذارند. تجويز کردن يا نکردن ايمپلنت به تشخيص دندان‌پزشک بستگي دارد.

  امتیاز: 0.00