منو
 کاربر Online
1082 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  جمعه 18 اردیبهشت 1394 [21:24 ]
  دوربين دوچشمي
 

ابزار مناسبي براي رصد بسياري از پديده هاي نجومي و اجرام آسماني است که از يک جفت تلسکوپ شکستي موازي با هم تشکيل مي شود. تصوير ايجاد شده در پشت چشمي دوربين دوچشمي به صورت مستقيم و غير وارونه است و از اين رو رصد آسمان را بسيار ساده و دلپذير مي کند.
نام دوربين هاي دوچشمي معمولاٌ با دو عدد بيان مي شود که بين آن ها يک علامت ضربدر قرار داده مي شود. عدد سمت راست نشان دهنده قطر عدسي شيئي دوربين بر حسب ميليمتر بوده و عدد سمت چپ نشان از ميزان بزرگنمايي دوربين دارد.
براي مثال در دوربين دوچشمي 80×20 (که خوانده مي شود 20 در 80)، عدد 80 قطر عدسي شيئي دوربين بر حسب ميليمتر است و عدد 20 به معني بزرگنمايي بيست برابري است که دوربين مي تواند ايجاد کند.
براي استفاده نجومي از دوربين دوچشمي، بايستي حتماٌ دوربين روي سه پايه نصب شود. براي مثال يک سه پايه محکم عکاسي انتخاب مطلوبي است. در غير اين صورت لرزش شديد دست مانع از اين مي شود که بتوانيم تصوير واضحي را ببينيم. دوربين هاي دوچشمي مناسب براي کاربري نجومي بايد بيشتر از 7 برابر بزرگنمايي داشته باشند و قطر عدسي شيئي آن ها نيز بيش از 40 ميليمتر باشد. دوربين هاي 70×15، 80×20 و 100×25 از دوربين هاي دوچشمي رايجي هستند که بيشتر براي کاربري نجومي از آن ها استفاده مي شود.
با چنين دوربين هايي مي توان به سراغ رصد عوارض بزرگ سطح ماه و اقمار مشتري و حلقه زحل رفت و يا به رصد بسياري از خوشه هاي باز ستاره اي و کهکشان هاي معروف آسمان پرداخت. اصولاٌ بهتر است علاقه مندان به نجوم که قصد تهيه ابزار رصدي را دارند نخست به سراغ رصد با دوربين دوچشمي بروند و پس از کسب تجربه لازم در پرش و پيمايش در آسمان، فکر تهيه يک تلسکوپ مناسب باشند.


تصویر

  امتیاز: 0.00