منو
 کاربر Online
965 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه فیزیک 3 ستاره ها ارسال ها: 2228   در :  سه شنبه 31 شهریور 1394 [12:44 ]
  نگاهي به زندگي توماس یانگ
 

نگاهي به زندگي توماس یانگ ( ١٨٢٩ ١٧٧٣ میلادی)

فرزند ارشد در میان ده خواهر و برادر بود که در میلورتن انگلستان به دنیا آمد. با وجود آنکه در دورسِت شایر به مدرسهٔ کامپتون رفت و بعد از آن هم معلم خصوصی داشت، وی را می توان تا حدودی خود آموخته به شمار آورد.

معروف است که قبل از نوجوانی به چند زبان تسلط پیدا کرده بود، و به همین خاطر اغلب از او به کودک نابغه یاد می کردند. یانگ در نوزده سالگی در لندن شروع به تحصیل پزشکی کرد، و چند روز بعد از آغاز بیست ویک سالگی اش به عنوان یکی از جوان ترین اعضا به عضویت افتخارآمیز انجمن سلطنتی لندن انتخاب شد. پنج سال بعدی را یانگ برای ادامهٔ تحصیلات پزشکی اش در ادینبرا، گوتینگن، و کمبریج گذراند.

در سال ١٧٩٩ به لندن رفت و مشغول طبابت شد. از آن به بعد مشغله و منبع اصلی درآمدش پزشکی بود، ولی البته دو سال بسیار مهم ( ١٨٠١ ١٨٠٣) را هم عهده دار سمت استادی فلسفهٔ طبیعی در مؤسسهٔ سلطنتی تازه تأسیس بریتانیای کبیر بود.

یانگ اگرچه کلاس های درس خسته کننده ای داشت و قادر به جلب توجه مخاطبان نبود، اما جزوه های منتشر شده اش حاکی
از اشراف او بر علم و کارهای نوآورانه اش در زمینه های متعدد و به ویژه در نورشناسی است. در همان دوران تحصیل پزشکی،
رساله ای دربارهٔ بینایی و سپس رساله ای دربارهٔ صوت نوشته بود، و ضمن پرداختن به پدیدهٔ زنش آن را با استفاده از تداخل دو
موج صوتی تحلیل کرده بود. در یکی از مقاله های خود درسال ١٨٠٠ ، یانگ ابتدا به شباهت های میان صوت و نور پرداخته بود و استدلال کرده بود که نظریهٔ موجی در مقایسه با نظریهٔ رایج ذره ای قابل قبول تر است.

طی سه سال بعد، سه مقالهٔ دیگر هم به چاپ رساند و نشان داد که نظریهٔ موجی اش در تبیین پدیده ها نظریهٔ قدرت مندی است. مقالهٔ اول )که در سال ١٨٠٢ به چاپ رسید( با این اظهارنظر شروع شد که نور همان موجی است که در اثیر فراگیر تولید می شود، و بسامد همین موج هاست که به ایجاد حس رنگ می انجامد.

تصویر

  امتیاز: 0.00