منو
 صفحه های تصادفی
سازش
درس محاسبات فنی تخصصی رشته چاپ
رشد اندام بیرونی
انحراف سیلاب
اخلاص امام علی علیه السلام هنگام وضو
آبچلیک
مارمولک کولارد
اعداد کوانتومی(المپیاد)
شرکت مختلط
افراط در عبادت
 کاربر Online
1003 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  شنبه 17 مهر 1395 [17:12 ]
  واکنش اپل و گوگل به رسوایی یاهو چه بود؟
 

دیروز خبرگزاری «رویترز» یک خبر مهم را منتشر کرد: «یاهو در سال ۲۰۱۵ به کمک یک نرم‌افزار، به نمایندگی از دولت آمریکا، ایمیل میلیون‌ها کاربر را به‌طور مخفیانه تجسس کرده است.» در این میان اپل، گوگل و چند شرکت دیگر واکنش نشان داده‌اند و گفته‌اند که دستان‌شان پاک است و هرگز چنین کاری نمی‌کنند. در ادامه بیشتر بخوانید.

رویترز با یک بمب خبری در مورد یاهو، یک بار دیگر موضوع امنیت اطلاعات کاربران و اعتماد آن‌ها به شرکت‌ها را به بحث داغ رسانه‌ها تبدیل کرد. گزارش رویترز حاکی از این است که یاهو از طرف دولت آمریکا و از طریق یک نرم‌افزار ویژه، همه‌ی ایمیل‌ها را در لحظه اسکن می‌کرد و به دنبال یک سری کلمات کلیدی خاص می‌گشت. یاهو این موضوع را انکار نکرده و می‌گوید: «یاهو یک شرکت تابع قانون است و بر اساس قوانین ایالات متحده‌ی آمریکا عمل می‌‎کند.»

2016_09_22-YAHOO-HACKED_homepage-3-21840368607

بر اساس آن‌چه تا این لحظه می‌دانیم، تک‌تک ایمیل‌های کاربران یاهو به‌طور مخفیانه و در لحظه به‌وسیله‌ی ماموران ایالات متحده مورد تجسس قرار می‌گرفت. این موضوع پرسش بزرگ‌ دیگری را ایجاد می‌کند:

آیا دولت آمریکا از شرکت‌های دیگر هم چنین درخواستی را داشته است؟ در مورد اپل، گوگل، مایکروسافت، فیسبوک و توییتر صحبت می‌کنیم.

همه‌ی شرکت‌ها نام‌برده هرگونه عملیات مشابه را انکار کرده‌اند. بیایید با هم مرور کنیم:

اپل همیشه موضعی جدی و سرسختانه در قبال «حریم خصوصی» دارد. این شرکت به Buzzfeed News گفت: «ما هرگز درخواستی از این نوع را دریافت نکرده‌ایم. اگر چنین درخواستی صورت بگیرد ما با آن مخالفت کرده و موضوع را در دادگاه پی می‌گیریم.»

گوگل هم پاسخ مشابهی داده. یک سخنگوی گوگل به وب‌سایت Business Insider‌ گفت: «ما هیچ‌وقت با درخواستی این‌چنینی مواجه نشدیم؛ اگر هم می‌شدیم پاسخمان «به‌هیچ‌وجه» بود.»

مایکروسافت به وب‌سایت Vocative گفت: «ما هرگز در ماجرایی که با اسکن ترافیک ایمیل‌ها در ارتباط باشد (مشابه آن‌چه درباره‌ی یاهو گزارش شده) دخالت نداشته‌ایم.» البته نویسنده‌ی Vocative نقطه‌نظر جالبی درباره‌ی گفته‌ی سخنگوی مایکروسافت دارد. او می‌گوید مایکروسافت نگفت که تا حالا با چنین درخواستی روبرو نشده. بنابراین می‌شود استنباط کرد که احتمالا چنین درخواستی انجام شده و شاید مایکروسافت آن را رد کرده است.

فیسبوک هم واکنش واضحی انجام داد. این شرکت به وب‌سایت Vocative گفت: «فیسبوک هرگز درخواستی مشابه آن‌چه که در گزارش آمده از هیچ دولتی دریافت نکرده؛ اگر هم این اتفاق بیفتد با آن مبارزه می‌کند.»

توییتر هم از طریق BuzzFeed اظهارنظر کرد: «ما هرگز چنین درخواستی نداشته‌ایم و اگر داشته باشیم در دادگاه آن را مطرح می‌کنیم.»

گروه‌های مدافع حقوق افراد به‌شدت اقدام یاهو را محکوم کرده‌اند. اتحادیه آزادی‌های شهروندی آمریکا (ACLU) اعلام کرده که تجسس پنهانی کاملا خلاف قانون اساسی آمریکا است و اصلاحیه‌ی چهارم قانون اساسی آمریکا را نقض می‌کند. این اصلاحیه، جست‌وجوی بی‌دلیل و بدون اجازه را غیرقانونی اعلام می‌کند. «پاتریک تومی» (Patrick Toomey)، وکیل کارکشته، می‌گوید: «واقعا ناامیدکننده است که یاهو چالش مقابله با این دستور دولتی را به جان نخرید. مشتریان از شرکت‌های فعال در حوزه‌ی تکنولوژی انتظار دارند که در مقابل خواسته‌های جاسوسی دولت‌ها به دادگاه شکایت ببرند.»

  امتیاز: 0.00