منو
 صفحه های تصادفی
blepharitis
رابطه دین و سیاست
نقشه برداری ژنتیکی ژنهای انسان
فلس
chomosomal banding
حلقه
اسلام عروة بن مسعود و شهادت او
ابو عبدالله حسین بن علی میکالی
خوشرفتاری عمر بن عبدالعزیز با فرزندان فاطمه علیهم السلام
دانشکده مهندسی برق دانشگاه امیر کبیر
 کاربر Online
830 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  چهارشنبه 16 شهریور 1384 [08:02 ]
  ایستگاه بین‌المللی فضایی (ISS )
 

ایستگاه بین‌المللی فضایی (ISS ) که از آن با نامهای ایستگاه آزادی یا ایستگاه آلفا هم نام برده می‌شود، هم اکنون به عنوان بزرگترین سازه دست بشر با مشارکت ناسا ، کشورهای اتحادیه اروپا ، ژاپن و بسیاری از کشورهای پیشرفته در مدار زمین در حال تکمیل است و در حال حاضر تیم‌های متشکل از 2 خدمه به طور منظم و هر یک به مدت چند ماه در این ایستگاه اقامت می‌کنند.

این ایستگاه که در فاصله قریب به 370 کیلومتری از سطح زمین قراردارد و هر 90 دقیقه یکبار زمین را دور می‌زند ، به واسطه ابعاد بزرگ و ارتفاع اندکی که از سطح زمین دارد می‌تواند درصد بالایی از نور خورشید را در فاصله زمانی قبل از طلوع یا بعد از غروب آفتاب به زمین بازگرداند و همانند یک نقطه نورانی در آسمان دیده شود.

با توجه به ابعاد این ایستگاه با چشم غیر مسلح می‌توانید آن را به صورت نقطه‌ای نورانی ببینید که در مدت چند دقیقه قوس بزرگی را در آسمان طی می‌کند. اگر با دوربین‌های دوچشمی قوی یا تلسکوپ‌های کوچک به آن نگاه کنید، می‌توانید ساختارهایی مانند صفحه‌های خورشیدی و باله‌های آن را تشخیص دهید.

این ایستگاه طی هر شبانه‌روز 16 بار زمین را دور می‌زند. ممکن است برخی از این گذرها در شب اتفاق بیفتد که در این صورت ایستگاه قابل رویت خواهد بود.

شما هم می‌توانید سری به پایگاه www.heavens-above.com بزنید و پس از انتخاب نام محل زندگی خود روی گزینه ISS کلیک کنید تا فهرستی از گذرهای درخشان این ایستگاه از فراز سرتان را ببینید. برای مثال در همین کویت ، شب‌های 24 ، 26 ، 27 ، 28 (2 بار ) ، 29 ( 3 بار) ، 30 و 31 آگوست و اول و دوم سپتامبر ایستگاه قابل رویت خواهد بود و اصولا در همه این موارد تنها ابزار مورد نیاز، چشم غیر مسلح است.


  امتیاز: 1.20