منو
 صفحه های تصادفی
مصالح خرده سنگی در راه سازی
انگیزه درد
ساگو
رنگ کوری
آیفون
صوفی و قزلباش از شاه اسماعیل دوم تا شاه محمد خدا بنده
توپوگرافی کف اقیانوس
لامپروفیر
آزادی و تقوی
اطمینان قلبی ابوبصیر بر امامت امام صادق علیه السلام
 کاربر Online
920 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  دوشنبه 21 شهریور 1384 [05:22 ]
  هدیه فرمی به جهانیان
 

انریکو فرمى و نخستین واکنش زنجیره‌اى هسته‌ای


فکر خارج ساختن انرژى مفید از اتمها را برخى از برجسته ترین دانشمندان جهان از جمله اینشتین بسیار دور از دسترس مى‌پنداشتند تا آنکه از تجربه‌اى که مخفیانه در حیاط خلوتى در دانشگاه شیکاگو صورت گرفته بود خبردار شد؟ در یک روز سرد ماه دسامبر ۱۹۴۲ فیزیکدان ایتالیایى و برنده جایزه نوبل انریکو فرمى کار ساخت نخستین راکتور اتمى جهان را که تقریباً شکل کروى داشت به اتمام رساند. این رآکتور شامل چندین تن گرانیت و اورانیوم رادیواکتیو به همراه میله‌هاى مرکزى از جنس کارمیوم بود.

اینها طورى طراحى شده بودند که مى‌توانستند نوترون هاى خارج شده توسط اتمهاى اورانیوم را که هر یک قادرند اتمهاى اورانیوم بیشترى را بشکافند، جمع آورى کنند و بدین ترتیب زنجیره‌اى از واکنشها را موجب شوند که بالقوه قابلیت انفجارى دارند. هنگامى که فرمى دستور داد میله‌هاى کنترل به آرامى خارج شوند تا نوترونها آنقدر زیاد شوند که بتوانند واکنش زنجیره‌اى را تداوم بخشند، راکتور عظیم شروع به تولید نیرو کرد. فرمى گذاشت به مدت چهار و نیم دقیقه این جریان ادامه یابد. نیروى تولید شده به زور بیشتر از نیم وات مى‌شد، ولى بدین ترتیب ثابت شد که واکنش زنجیره‌اى واقعى است و مى‌توان آن را کنترل کرد. با این توصیف نیروى هسته‌اى هدیه‌اى بود که او به دنیا داد.


  امتیاز: 0.00