منو
 صفحه های تصادفی
امام خمینی و صدور انقلاب اسلامی
شیشه سیلیسی یا کوارتزی
رابطه انسان و خدا
رشته جغرافیای انسانی
درس هندسه ترسیمی
پهن
تایمر مونواستابل
پلی مورف
مشخصه‌های فنی بلندگو
stack
 کاربر Online
657 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  دوشنبه 28 شهریور 1384 [03:14 ]
  ستاره شناسی رادیویی
 

در سال 1931 یک مهندس مخابرات که در آزمایشگاه بل مشغول تحقیق روی مزاحمت‌های رادیوئی در فضا و تداخل آنها با تلفن‌های بین قاره‌ای بود ، ناگهان متوجه صدایی شد که از ماوراء جو و فضای بیرونی دریافت کرده بود. این صدا با صدای رعد و برق تفاوت داشت. از آن لحظه به بعد به علم نجوم ، شاخه ای بنام ستاره شناسی رادیوئی اضافه شد.

ستاره شناسی رادیوئی بدو صورت انجام می‌شود. یکی از طریق آنتن‌های بخصوص که امواج منتشره از اجسام و اشیا فضایی را که انتشار حرارتی نامیده می‌شود، دریافت می کند. بعضی از اجسام به هنگام گرم شدن، چنین امواجی را از خود پخش می‌کنند.
اما همراه با امواج حرارتی همواره پارازیت و یا صداهای کیهانی دیگری هم وجود دارد . ستاره شناسی رادیوئی نیز از طریق فرستادن و ارسال علائم به اجسام آسمانی و دریافت مجدد آنها انجام می‌گیرد. در واقع کار رادار نیز به همین صورت است.

تاکنون ستاره شناسی رادیوئی در مطالعه اجرام آسمانی ، ماه ، خورشید و ستارگان بسیار مفید بوده است. از طریق دریافت امواج منعکس شده از آنها ما می‌توانیم به مسیر حرکت آنها نیز پی ببریم.

از طریق مطالعه امواج رادیوئی تاکنون بشر توانسته اطلاعاتی درباره سطح کره ماه به دست آورد . مثلا ، حتی قبل از پیاده شدن اولین انسان در سطح کره ماه ، دانشمندان از طریق امواج رادیوئی متوجه شدند که سطح کره ماه پوشیده از سنگهای نرم و پودر مانند است.

شاید هیجان انگیزترین کاربرد ستاره‌شناسی رادیوئی ، جستجوی پیامهایی از جهانهای دیگر باشد.

دانشمندان معتقدند ، چنانچه در نقطه‌ای از فضای خارجی تمدنی وجود داشته باشد و بخواهد خود را نشان دهد ، احتمالا از طریق علامت بسیار ساده‌ای ( مانند یک رشته عدد ) خواهد بود.

img/daneshnameh_up/c/c4/C2-6-A001.JPG






  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  دوشنبه 25 دی 1385 [06:02 ]
  تلاش برای یافتن امواج رادیویی و تلویزیونی موجودات فضایی
 

ستاره شناسان قصد دارند 1000 ستاره نزدیک زمین را جهت یافتن ایستگاه‌ها و امواج رادیویی و تلویزیونی و یا هرگونه سیگنالی که نشان دهنده وجود حیات در کرات دیگر باشد، جستجو کنند.


این پروژه توسط مرکز تحقیقات فیزیک کیهانی هاروارد - اسمیتسونیان در اوایل سال 2008 اجرا خواهد شد.

در این تحقیق از نوعی تلسکوپ رادیویی جدید استفاده خواهد شد که قادر است تراکم امواج رادیویی را مانند آنچه در اطراف زمین مشاهده می‌شود - تشخیص دهد.

با انجام این پروژه، در صورت وجود، امواج رادیویی تا فاصله 30 سال نوری - که حدود 1000 ستاره را در بر می‌گیرد ـ کشف خواهند شد.


تا امروز تلاش نوع بشر برای کشف حیات در کرات دیگر محدود به ارسال پیامهایی برای تمدنهای فضایی که وجود خود را اعلام نمی دارد، بوده است. اما با انجام این پروژه، آدمی امیدوار به دریافت پیغام‌های مشابهی نظیر آن چه خود به فضا فرستاده است می‌تواند باشد.

منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00