امواج ماکروویو بخشی از طیف الکترومغناطیسی هستند. نور مرئی و اشعه ایکس هم بخش دیگری از امواج الکترومغناطیسی را تشکیل میدهند. این امواج طول موجشان از 30 تا یک صدم سانتیمتر در تغییر است.
یکی از خواص امواج ماکروویو تحریک مولکولها بویژه در مایعات است که این کارباعث ارتعاش و حرارت یافتن آنها میشود. به این ترتیب غذاهایی که آب بیشتری دارند مثل آش زودتر با این اجاق پخته میشوند.
این امواج از ظروف چینی و شیشهای میگذرند ولی از فلزات رد نمیشوند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
اجاقهای میکروویو یا الکترومغناطیسی (اجاقهایی که در آن برای پخت غذا امواج الکترومغناطیس بکار میرود) در اصل به شیوهای متفاوت از شیوههای پخت غذا، عمل نمیکنند، بلکه فقط سریعتر کار می کنند. امواج الکترومغناطیس ، ترکیبی از اشعه الکترومغناطیس مثلا اشعه ماروابنفش ، نور قابل رؤیت ، اشعه مادون قرمز و اشعه ایکس میباشد که توسط آب موجود در غذا جذب می شود. این انرژی گرمایی تغییرات فیزیکی و شیمیایی تولید می کند، اما این امواج انرژی کافی برای شکستن زنجیرهای شیمیایی ندارند. این امر بدین معنی است که آنها نمی توانند موجب تغییرات شیمیایی خطرناک ، مثل تشکیل واکنش و ایجاد مولکولهای پر خطر که به نام مولکولهای بی بنیان (بی پایه) معروفند شوند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
پرسی اسپنسر که در دوران جنگ جهانی دوم در مورد رادار آزمایش میکرد؛ در یکی از روزها که تصادفا در برابر یک لوله گسیلکننده امواج مایکروویو خم شده بود، متوجه شد آبنباتی که در جیب پیراهنش بود،ذوب شده است. گرچه این واقعه باعث عصبانیت خشکشویی محل شد،اما اسپنسر به سرعت پیامدهای شیرین این واقعه را دریافت، او یک راست به اداره ثبت اختراعات رفت و حقوق اولین وسیله گرمکننده مایکروویو را ثبت کرد.
اما مایکروویو واقعا چگونه عمل میکند؟هنگامی که ماده غذایی منجمد را که درون اجاق مایکروویو می گذارید، درون یک میدان الکترومغناطیسی قرار میگیرد، که از همه جهات بوسیله مایکروویوهای پرانرژی بمباران میشود. مولکولهای آب آزاد ( به همراه برخی قندها و چربیها) مایکروویو را جذب میکنند، و ارتعاشات حاصل باعث اصطکاک بین مولکولها و به عبارتی ایجاد گرما میشود.
از آنجایی که همه آب در ماده غذایی (به خاطر حضور سایر مواد شیمیایی مانند نمک) منجمد نیست، گرما در آن حفرات کوچک حاوی مولکولهای آزاد زودتر از بخشهای منجمد تولید میشود. برای همین است که گاهی غذا در این اجاقها به طور یکنواخت پخته نمیشود. اما چرا غذاهایی را که درون مایکروویو میگذاریم درون فایل آلومینیومی نپیچیم؟ پوشش فلزی مانع نفوذ ذرات پر انرژی میدان الکترومغناطیسی میشود و بیشتر باعث مشکل میشود.
منبع: همشهری آنلاین
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
امواج مایکروویو (امواج مایکروویو بی رنگ، بی بو و بیطعم بوده همچنین رادیو اکتیو نمی باشند) از نوع امواج رادیویی محسوب می شوند، در اجاق مایکروویو این امواج با فرکانس 2450 مگا هرتز( وطول موج 12.24 سانتی متر) به کار می روند امواج رادیویی در این فرکانس خواص جالبی از خود نشان می دهند و توسط آب، چربی ها و مواد قندی جذب میشوند به این فرآیند گرمایش دی الکتریک می گویند بیشتر ملوکول ها دو قطبی بوده و بر اثر انرژی دریافتی به ارتعاش در آمده در حالی که سعی می کنند با میدان الکتریکی حاصل از پرتو افکن اجاق در یک راستا قرار بگیرند این جذب انرژی باعث حرکت ملوکول ها شده که با تولید اصطکاک باعث تولید گرما می شود همچنین امواج مایکروویو در این فرکانس خاصیت جاب دیگری از خود نشان می دهند آن ها توسط بیشتر پلاستیک ها، شیشه ها و سرامیک ها جذب نمی شوند فلزات این امواج را باز می تابانند برای همین است که یک ماهی تابه فلزی در اجاق مایکرویو نمی تواند عملکردی مناسب داشته باشد.
جالب است بدانید بیشتر تاثیر این امواج بر روی ملوکول های آب بوده و کمتر بر ملوکول های چربی، قندی و همچنین ملوکول های منجمد آب موثر هستند. در بیشتر اجاق ها اگرچه در شدت امواج مایکروویو تغییری وجود ندارد اما به جای آن ماگنترون در دوره های چند ثانیه ای روشن و خاموش می گردد که این عمل می تواند در پخت غذای کرمبوس با جوشش حین مرحله گرمادهی و کاهش حجم در زمان خاموش شدن ماگنترون مشاهده گردد.
محفظه اجاق نیز مانع فرار پرتوها به محیط می گردد درب اجاق از شیشه (به منظور مشاهده آسان) با شبکه ای رسانا از پراکندگی امواج محفاظت می نماید این حفاظت ناشی از آن است که اندازه سوراخ های شبکه محافظ بر روی درب اجاق بسیار کوچکتر از طول موج 12 سانتی متری امواج مایکروویو هستند و امواج نمی توانند این محفظه را ترک نمایند و به داخل منعکس می شوند اما نور چراغ با طول موجی بسیار کوتاهتر خواهد توانست از این شبکه محافظ به راحتی عبور نماید.
نوع خاص آن ها اجاق های همرفت می باشند یک اجاق همرفت از ترکیب پخت استاندارد و جابجایی گرما هر دو استفاده می نماید که اجازه پخت سریع غذا قبل از آن که سطح غذا قهوه ای یا خشک شود را می دهند این نوع خاص بسیار گران تر از نوع معمولی این اجاق ها می باشند که مصرف آن ها فقط برای گرم کردن مایعات و از بین بردن یخ مواد غذایی به صرفه نمی باشد و بیشتر برای تهیه غذاهای نیمه آماده به کار می روند.
در این اواخر تعدادی از تولید کنندگان به اجاق های همرفت خود لامپ پر قدرت هالوژنی نیز افزوده اند که تحت نام تجاری Speedcook یا Optimawave به بازار عرضه شده اند با تاکید بر این که این اجاق ها توانایی پخت سریع غذا با همان کیفیتی که از اجاق های همرفت در برشته کردن می رود را دارند این دستاورد ناشی از استفاده از لامپ هالوژن قدرتمندی در بالای مایکروویو است که مقادیر زیادی از امواج مادون قرمز را در سطح غذا پوشش می دهد غذا برشته می شود در حالی که از داخل با امواج مایکروویو و جریان همرفت گرما ناشی از تماس هوای داغ گرم می شود این تکنولوژی با واکنش پروتئین ها و کربوهیدرات های خاصی در درون غذا ترکیب و مزه غذا را همانند اجاق گازهای خانگی می گرداند به جای آن که طعم آب پز یا بخارپز مایکروویو های معمولی را به وجود آورد.
مایکروویو با ورودی 1100 وات خروجی معادل 700 وات با کارآیی 64% خواهد داشت که 400 وات آن تلفات به صورت گرمای هدر رفته توسط قطعات می باشد که بیشترین آن مربوط به لامپ الکترونیکی مگنترون و بقیه آن لامپ روشنایی، تبدیل کننده جریان متناوب، فن خنک کننده مگنترون موتور، صفحه گردان غذا و کنرل کننده جریان می باشد گرمای تلف شده از طریق دریچه های تهویه هوا به محیط آشپزخانه هدایت می شود.
اجاق های مایکروویو نگرانی برای شبکه های بی سیم کامپیوتری محسوب شده زیرا با تولید فرکانس 2450 مگاهرتز نزدیک باند b/g11/802 باعث مختل شدن مخابرات شبکه های کامپیوتری بی سیم می شوند.
ماگنترون: لامپ الکترونیکی که الکتریسیته را به امواج مایکروویو تبدیل می کند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
در سال 1945 کمپانی جنرال الکترونیک ادیسون اولین اجاق خورک پزی ماکروویو را برای مصارف عمومی تولید کرد و از آن زمان به بعد مصارف تجاری و خانگی این اجاق ها در حال افزایش بوده که این امر به علت سرعت پخت غذا به وسیله این اجاق ها بوده است د این اجاق ها غذا را بوسیله عمل اصطکاک می پزند د بدین ترتیب که با تولید امواج کوتاه رادیویی که طول موج های آن از یک میلی متر تا سی سانتیمتر می باشد و نفوذ این امواج در غذا و با به ارتعاش در آوردن مولکولهای آن و ایجاد گرما، غذا را طبخ میکنند.
ظروف شیشه ای ، مقوایی و حتی چینی را میتوان با اطمینان خاطر به داخل اجاق روشن قرار داد چرا که امواج کوتاه بدون داغ کردن آنها ، از آنها عبور میکنند د همچنین ، امواج کوتاه بودن تغییر دادن درجه حرارت فلزت از آن برگشت می خورد د اجاق ماکروویو داری یک لوله الکترونیکی خالی از هوا است که انرژی الکتریکی را به وسیله حرکت نوسانی به انرژی موج کوتاه با فرکانس بالا تبدیل میکند د در بسیاری از این اجاق ها ، امواج کوتاه از میان یک لوله فلزی حرکت کرده و به تیغه های فلزی یک هم زن که شبیه پّره های پنکه می باشد ، میرسند د این هم زن امواج کوتاه را در سرتاسر اجاق پخش کرده و با برخورد آنها به دیواره اجاق و برگشتشان به داخل غذا نفوذ کرده و گرما را به آن منتقل میکنند.
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!