منو
 کاربر Online
507 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  پنج شنبه 05 آبان 1384 [01:40 ]
  معرفی رشته روانشناسی
 

بسمه تعالی


با سلام خدمت دوستان عزیز
قابل توجه دوستانی که به رشته روانشناسی علاقه دارند. اما اطلاعات اندکی در مورد آن دارند. مطالب زیر به صورت اجمالی برای آشنایی با این رشته بیان می‌شود.

مقدمه

روانشناسی یعنی مطالعه روح و روان و روانشناس فردی است که رویدادهای درونی ، ذهنی و مغزی مثل تصورات ، خاطرات، افکار و احساسات را مطالعه می‌کند.

روانشناسی شاخه ای از علوم زیستی است که به مطالعه علمی رفتار می‌پردازد که این مطالعه می‌تواند کلی یا جزئی باشد ، برای مثال مطالعه انتقال دهنده‌های عصبی در شکافهای سیناپسی در مورد افراد افسرده یا خشمگین ، نوعی مطالعه علمی رفتار می‌باشد اما این مطالعه در سطح مولکولی یا جزئی است.

اتیکسون در کتاب زمینه روانشناسی در معرفی این علم می‌گوید:
"اکنون علم روانشناسی ، هم به مطالعه رفتار عینی قابل مشاهده می‌پردازد و هم به فهم و درک فرایندهای ذهنی."

تصویر

معرفی گرایشهای روانشناسی ( در مقطع کارشناسی )

رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی دارای 4 گرایش بالینی ، آموزش کودکان استثنایی ، صنعتی و سازمانی و عمومی است.

روانشناسی بالینی: خدمات تشخیص و درمانی ( روان درمانی ) را به افرادی که دچار رفتارهای نابهنجاری مثل افسردگی ، اضطراب ، وسواس و ... هستند ارائه می‌دهد که این خدمات در سه زمینه تشخیص ، درمان و پیشنهاد روشهایی برای پیشگیری از معضلات و ناهنجاریهای رفتاری ارائه می‌شود. روانشناسی بالینی را امروزه علم بهزیستی می‌نامند. چون این حوزه از روانشناسی به انسان یاد می‌دهد که چگونه فرض‌های غلط و ناکارآمد را در ذهن خود تصحیح کرده و در نهایت زندگی خوب و مناسبی داشته باشد.

روانشناسی صنعتی و سازمانی نیز یافته‌های روانشناسی را در صنعت به کار می‌برد. یعنی درباره این که محیط کار چگونه باید باشد تا بهترین بازدهی را داشته باشد و یا چه متغیرهایی در ارتباط بین کارفرما و کارگر موثر است و... مطالعه می‌کند.

روانشناسی عمومی نیز به مطالعه کلیات روانشناسی می‌پردازد . البته باید توجه داشت که عنوان گرایش برای روانشناسی عمومی بی معناست چون ما تخصصی بنام روانشناسی عمومی نداریم.

گرایش روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی: کاربرد یافته‌های روانشناسی در رابطه با کودکان استثنایی ( تیز هوشان و معلولین جسمانی ) است . یعنی یک روانشناس آموزش کودکان استثنایی بررسی می‌کند که چگونه یادگیری یا حافظه کار خود را بهتر انجام می‌دهد.

ویژگیها و توانمندی‌های لازم برای موفقیت در رشته روانشناسی ( در مقطع کارشناسی )

دانشجویی که بخواهد در رشته روانشناسی پیشرفت کند باید در درجه اول ریاضی خوبی داشته و به خصوص در آمار قوی باشد . چون آمار یکی از سنگ بناهای روانشناسی است . و در درجه دوم ، دانشجوی این رشته باید نسبت به اطراف خود و جامعه خود دید عمیقی داشته‌باشد تا بتواند ظرافتهای رفتاری افراد را درک کرده و در نهایت به ویژگیهای روانی افراد پی ببرد.

درسهای مهم برای قبولی در این رشته

ضرایب و مواد درسی رشته روانشناسی گروه آزمایشی علوم انسانی

مواد امتحانی ریاضی اقتصاد ادبیات فارسی تاریخ و جغرافیا جامعه شناسی منطق و فلسفه روانشناسی
ضرایب 2233122


ضرایب و مواد درسی رشته روانشناسی بالینی در گروه آزمایشی علوم تجربی

مواد امتحانی ریاضی زیست شناسیفیزیک شیمی
ضرایب 2 423

فرصتهای شغلی موجود برای فارغ التحصیلان رشته روانشناسی (در مقطع کارشناسی)

امروزه با حوزه های تخصصی جدیدی مثل مهندسی روانشناسی محیطی ، روانشناسی قانونی و روانشناسی کامپیوتر روبه رو هستیم و این به معنای فرصتهای شغلی متنوع و گسترده برای فارغ التحصیلان رشته روانشناسی است. بخصوص فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری که می‌توانند به طور تخصصی در یکی از شاخه های این علم فعالیت کنند.

امروزه فارغ التحصیلان این رشته در کشور ما ، در درجه اول جذب آموزش و پرورش می‌شوند و یا در شرکتها و سازمانها به عنوان کارشناس روانشناسی فعالیت می‌کنند و عده‌ای نیز به عنوان دستیار متخصص روانشناسی بالینی و یا روان پزشک مشغول به کار هستند.


موفق باشید








  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  دوشنبه 09 آبان 1384 [06:50 ]
  > معرفی رشته روانشناسی
 

سلام

باتشکر از این که موضوع معرفی روانشناسی را مطرح کرده اید .

در میان علوم رفتاری ، روانشناسی مهمترین مسئولیت در شناخت و هدایت رفتار انسان به عهده دارد و با پیچیده ترین جنبه های رفتار انسان سرو کار دارد . این علم به مطالعه و شناخت رفتار (فعالیتهای ) انسان از دوران پیش از تولد تا پایان زندگی می پردازد .
اگر به بررسی قانونهای کلی و مشترک توجه نماید آن را « روانشناسی عمومی » گویند . و هرگاه تأثیر متقابل رفتار فرد و جامعه را مطالعه کند « روانشناسی اجتماعی » نامیده می شود ، و اگر ویژگیهای رفتاری دوران کودکی را مورد برسی قرار دهد « روانشناسی کودک » نامیده می شود ، و در صورت مطالعه ویژگیهای رفتاری دوران نوجوانی و سالمندی به تربیت « روانشناسی نوجوانی » و « روانشناسی سالمندی » خوانند . . . هرگاه کیفیت رشد و تکامل رفتار فرد را در تمام دوران زندگی مورد مطالعه قرار دهد آن را « روانشناسی رشد » یا روانشناسی رشد و تکامل » نامند .
تمام رشته های روانشناسی می کوشند سه نوع « شناخت »ضروری برای برخورداری از زندگی سالم فردی و اجتماعی را برای همه افراد بشر تأمین نمایند .
1- شناخت خود یا خود شناسی «من کیستم ؟»
2- شناخت دیگران یا جامعه یا محیط اجتماعی « اشخاصی که من با آنها زندگی می کنم کیستند ؟ »
3- شناخت روابط خود با دیگران پی بردن به اینکه « من چه رابطه ای با دیگران دارم ؟ »

  امتیاز: 0.00