منو
 کاربر Online
549 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 04 بهمن 1384 [05:59 ]
  ابر رساناهای نیمه رسانا
 

سلام

پس از مشاهده پدیده ابر رسانایی در گالیم آرسنید که در بسیاری از ابزارهای نیم رسانا بکار می رود، فیزیکدانهای دانشگاه کالیفرنیا در برکلی ادعا می کنند که نیمه رسانایی ابر رسانا کشف کرده اند. در همین حال فیزکدانهای بسیاری در ایلات متحده کوشش بسیاری برای تکرار این آزمایشها داشته اند. طبق نظر پاپ کاوا ، پژوهشگری در زمینه ابر رساناها در آزمایشگاههای بل در ایالات متحده ، دانشمندان بسیار محتاطانه عمل می کنند زیرا ادعاهای مشابهی در چند سال قبل برای چندین ماده سفالین شده بود: "هیچ کدام از آنها هرگز نتوانست داده های قبلی را تکرار کند و صدها نفر وقتشان بر سر این کار تلف کردند. زیرا وقتی حجم ابر رسانندگی کوچکتر از 10 درصد باشد هیچ راهی برای دانستن اینکه چطور شخصی آن را دوباره ایجاد کند وجود ندارد- این تصادفی است."

ابر رساناها وقتی تا پایینتر از یک دمای بحرانی سرد شوند تمام مقاومت الکتریکی شان را از دست می دهند. آنها می توانند در روی تراشه هایی که بسیار سریعترند ساخته شوند و از انرژی کمتری نسبت به تراشه های سیلیکونی استفاده می کنند، اما اینها هنوز در مرحله آزمایش اند. از ترکیب آنها با تراشه های نیم رسانا علم الکترونیک به هر دو جهان دست خواهد یافت.

طبق نظر کاوا ابر رساناهایی که تا کنون کشف شده اند با عملکرد نیم رساناهای رایج ناسازگارند. فیزیکدانها به سر کردگی بارانوفسکی از دانشگاه ورشو کارها و تحقیقاتشان را در نشریه فیزیکال ریویولتر تشریح کرده اند. آنها لایه نازکی از گالیوم آرسنید را از باریکه مولکولها رشد دادند. به گفته محققان ، چنین لایه هایی شامل دانه های ریزی به همراه آرسنیک اضافی می شوند و عقیده دارند که اینها سبب ابر رسانایی می گردند. در سه آزمایش استاندارد رخداد ابر رسانندگی خوبی در زیر 263- درجه سانتیگراد دیده می شود، اما این گروه محاسبه کرده بود که فقط 1% درصد حجم این لایه ابر رسانا می شود.




  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 06 بهمن 1384 [05:44 ]
  > ابر رساناهای نیمه رسانا
 

خوب است بسیار neutral

  امتیاز: 0.00