منو
 کاربر Online
986 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  جمعه 05 خرداد 1385 [19:13 ]
  استفاده از طیف سنجی جرمی برای آشکارسازی ذرات نور
 

محققان مؤسسه بهداشت جان هاپکینز بلومبرگ نشان دادند که طیف‌سنجی جرمی پروتئومیک ، قابلیت تشخیص ویروس‌ها را دارد.

محققان با استفاده از فرایند دو مرحله‌ای ، فقط در چند ساعت موفق شدند نوروویروس را از نمونه‌های پزشکی جداسازی ، خالص‌ و تغلیظ کنند.

برای تشخیص و آشکارسازی این ذرات نیز از طیف‌سنجی جرمی نانواسپری استفاده شد.

دانشمندان ده‌ها سال از طیف سنجی جرمی برای تعیین ترکیب شیمیایی مواد استفاده می‌کرده‌اند و به‌ندرت از آن برای تشخیص ویروس‌ها استفاده شده است، ولی برای آشکارسازی ترکیبات پیچیده محیطی هرگز بکار نرفته است.

نوروویروس انسانی ، سالانه ، تقریبا عامل اصلی 23 میلیون مورد بیماری معده‌ای و روده‌ای در ایالات متحده است.

این عامل بیماری‌زا ، یک مشکل عمده برای سفرهای دریایی است. محققان بر این باورند که از این روش طیف‌سنجی جرمی ، می‌توان به‌عنوان وسیله‌ای برای آشکارسازی سریع نوروویروس‌ها و دیگر ویروس‌ها برای سلامت عمومی بکار برد.

طیف سنج جرمی اساساً برای سنجش وزن مولکولی بکار می‌رود.

اساس کار این دستگاه این است که یک لیزر ، ماده را به ذرات یونیزه شده تبدیل می‌کند که در ادامه ، ذرات در یک سیستم خلأ متصل به یک آشکارساز شتاب داده می‌شوند.

زمان سپری شده برای ثبت یون‌ها روی آشکارگر ، این امکان را به محققان می‌دهد که جرم یا وزن ذرات را تعیین کنند.

از طریق تعیین خصوصیات ذرات یا پپتیدهای متعلق به پروتئین حامل ویروس ، می‌توان ویروس را به شکل مؤثری از طریق تطبیق نتایج داده‌های ورودی به بانک اطلاعات ژنتیکی تشخیص داد.

در این موسسه‌ ، پژوهشگران یک نمونه عمل آوری شده با ذرات ویروس مانند را تجزیه و تحلیل کردند که شباهت نزدیکی به نوروویروس دارد، اما عفونی نیست.

با بهره‌گیری از دستگاه طیف‌سنجی جرمی ، محققان قادرند پروتئین حاوی نوروویروس را که در نمونه‌های بالینی افراد بیمار یافت می‌شوند، تشخیص دهند.

`Colquhoun` ، سرپرست این تیم تحقیقاتی در این مورد می‌گوید: این اولین گزارش استفاده از طیف‌سنجی جرمی برای آشکارسازی نوروویروس است.

وی افزود: این تحقیق ، یک مرحله پر اهمیت جهت بهره‌گیری از طیف‌سنج جرمی برای تشخیص ویروس‌های کشنده انسان در مواد پیچیده مانند فضولات حیوانی و انسانی است؛ به‌عنوان نمونه ، باکتری‌ها و ویروس‌ها با کشت روی یک محیط انتخابی و لایه‌های سلولی تشخیص داده می‌شوند. با این حال ، این فرایند برای ویروس‌های انسانی کارایی ندارد و نمی‌توان آن را بیرون از بدن انسان پرورش داد.

`دکتر Rolf Halden` دانشیار گروه علوم بهداشت محیط و نویسنده ارشد این پژوهش اذعان می‌کند که این طیف‌سنجی جرمی بدلیل قابلیت بالای آن در آشکارسازی انواع مختلف ویروس‌ها ، جذاب است، صرف‌نظر از اینکه وجود آنها را تشخیص دهد یا خیر.

وی خاطر نشان می کند: بر خلاف دیگر فرایندها نیازی نیست که ما بدانیم برای پیشرفت تحقیق به چه نیاز داریم، اطلاعات ژنتیکی عامل بیماری که در بانک اطلاعاتی ژنتیکی منظور می‌شوند، به‌عنوان یک هدف بالقوه ، مفید می‌باشند که نشان می‌دهد این روش طیف‌سنجی جرمی در حالاتی ایده‌ال است که ثابت شود که عوامل عفونی و بیماری‌زا همانند عامل مرگبار عمل کنند.

نتایج این کار در مجله Environmental microbiology منتشر شده است.

منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 06 خرداد 1385 [05:49 ]
  طیف سنج جرمی
 

img/daneshnameh_up/0/04/massspectrometer.gif


  امتیاز: 0.00