منو
 کاربر Online
316 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline لیلا مهرمحمدی 3 ستاره ها ارسال ها: 411   در :  سه شنبه 23 خرداد 1385 [10:54 ]
  کاربرد لیزر در پزشکی
 

قرن بیستم میلادی را می توان قرن پیشرفتهای شگفت انگیز در علم فیزیک دانست بسیاری از

اکتشافات و اختراعات علمی در زمان پیدایش به هیچ وجه به نظر نمی رسید که روزی بصورتی

گسترده در سایر علوم کاربردهای روزمره بیابند از جمله این اکتشافات ،‌ اشعه لیزر است . اما طولی

نکشید که با شناسائی خواص بیشمار این اشعه مشخص شد که می توان از آن بصورتی گسترده در

تشخیص و درمان بیماریها و حتی تغییر وضعیتهای بیولوژیک طبیعی به سمت وضع مطلوب مثلاً

استفاده های زیبایی از آن استفاده کرد . لیزر امروزه در بسیاری از دستگاههای اندازه گیری و تشخیص

بکار گرفته شده است و موجب شده که با تشخیص دقیق تر ، هزینه های درمان کاهش یابد .

همچنین به علت قابلیت نفوذ قابل تنظیم این اشعه در بافتهای مختلف بدن بعنوان چاقوی جراحی

بسیار دقیق برای برداشت بافت در حد میلی متر از آن استفاده می شود . پس از تحقیقات گسترده

ای که در مورد تغییرات پوست پس از تابش اشعه لیزر به آن صورت گرفت انواعی از لیزر برای درمان

ضایعات رنگدانه ای پوست یا ترمیم جای زخم و سایر ضایعات ناحیه ای پوست بکار گرفته شده و نتایج

قابل توجهی بدست آمد . بطوری که استفاده از لیزر در درمان بیماری های پوست امروزه یکی از رشته

های تخصصی در درمان بیماری های پوست بشمار می رود . عیوب انکساری چشم از دیرباز در بشر

وجود داشته و مهم ترین علت آن شکل و فرم آناتومیک کره چشم ،‌قرنیه و یا تغییرات در عدسی چشم

می باشد . با توجه به دقت بسیار زیادی که اشعه لیزر برای تبخیر و برداشت بافت دارد امروزه از لیزر

برای دستکاری های بسیار ظریف در قرنیه برای جبران ضعف در حدت بینایی و در نتیجه اصلاح عیوب

انکساری چشم استفاده می شود . ولی استفاده از لیزر در درمان بیماری های چشم به این مورد

محدود نمی باشد . یکی از مشکلات عمده چشم پزشکان بخصوص در بیماران مبتلا به دیابت درمان

عوارض ایجاد شده در شبکیه است . از آنجا که شبکیه از عناصر خلفی چشم می باشد دستکارهای

جراحی آن بسیار دشوار و خطرناک است . با پیشرفت فناوری مهندسی پزشکی امکان ساخت

دستگاه هایی فراهم گردید که اثر لیزر را به خود شبکیه و نه سایر اجزاء چشمی منحصر می نماید .

بدین ترتیب امروزه درمان اصلی سوراخ های ریز در شبکیه ، جداشدگی شبکیه و یا اختلالات عروقی و

تشکیل رگهای جدید ناشی از بیماری دیابت در شبکیه لیزر درمانی است . در واقع می توان گفت لیزر

بسیاری از بیماران را از نابینایی حتمی نجات داده است .

اما نکته بسیار مهم در مورد لیزر این است که علاوه بر اثرات درمانی مثل هر روش درمانی دیگر لیزر

درمانی نیز عوارض مخصوص به خود را داراست . بنابراین هر گونه تصمیم به استفاده از آن باید محدود

به یک تصمیم منطقی طبی بوده و توسط متخصصی آگاه و با تجربه گرفته شود . چنین رویکردی موجب

خواهد شد بسیاری از استفاده های غیرمنطقی و غیرعلمی از لیزر بخصوص در مواردی که تنها زیبایی

مد نظر قرار می گیرد حذف گردد .


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  چهارشنبه 02 فروردین 1385 [19:41 ]
  استراتژی جدید در درمان لیزری ( ایدز)
 

استراتژی جدید در درمان لیزر

دانشمندان درصددند که برای درمان بیماری ایدز دست به یک اقدام تازه بزنند.درحال حاضر یکی ازمهمترین دلایل عدم توانایی در درمان ایدز اینست که داروهای رایج ضد ایدز تنها ویروس‌هایی را از بین می‌برد که فعالند و در حال تکثیرهستند و بر ویروسهایی که خاموش بوده و بعدا فعال می‌شوند اثری ندارند.دانشمندان موفق شده‌اند با استفاده از یک داروی ضد تشنج ویروسهای غیرفعال را نیز بیدار کنند تا آنها را نیز بتوان نابود کرد.امیداست که این باربتوان کمر این بیماری مهلک را بشکنند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 03 اردیبهشت 1385 [20:48 ]
  درمان فلج مغزی کودکان بوسیله طب سوزنی لیزری
 

درمان فلج مغزی کودکان بوسیله طب سوزنی لیزری

تحریک نقاط خاصی در بدن کودکان فلج مغزی بوسیله سوزن یا اشعه لیزر باعث کاهش گرفتگی عضلات شده و موجب تحریک و تسهیل مراحل رشد حرکتی و سلول‌های مغزی می‌شود.به گزارش ایسنا بر اساس مطالعات انجام شده توسط «سید علی حسینی نژاد» ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با عنوان «کاربرد طب سونی و لیزر در درمان کودکان فلج مغزی اسپاستیک و بیماران همی‌پلژی (فلج نیمی از بدن) » که در دهمین کنگره علمی کار درمانی ایران مطرح شد، با استفاده از روش‌های خاص تحریک نقاط طب سوزنی در بدن و بهره‌گیری از سوزن و اشعه لیزر ، نتایج درمانی حاصل می‌گردد.

وی با اشاره به قدمت طب سوزنی که به 500 سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد، این روش را جایگزین مناسب درمانی بسیاری از بیماری‌ها دانسته و می‌گوید: در سال‌های اخیر لیزر و شناخت خواص درمانی آن ، جایگزین مناسبی برای سوزن طب سوزنی شده و طب سوزنی لیزری (Laser Acupuncture) بوجود آمده است.حسینی نژاد با اشاره به استفاده از روش لیزر درمانی در مراکز معتبر دنیا، تصریح کرد: در کنار تکنیک‌ها و روش‌های درمانی مرسوم که توسط متخصصین کار درمانی و فیزیوتراپی تجویز می‌شود، طب سوزنی لیزری باب جدیدی را در درمان کودکان فلج مغزی و افراد دچارسکته مغزی باز کرده که شانس بهبودی بیشتری را برای بیماران به ارمغان می‌آورد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 23 خرداد 1385 [14:09 ]
  منبع را میخواستم.
 

با تشکر از سایت خوبتان
من ازاین مطلب شما استفاده کردم.
خواهش میکنم منبع مطلب خود را همینجا بیاورید تا من بتوانم در تخقیقم منبع مربوطه را ذکر کنم.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فرشباف 3 ستاره ها ارسال ها: 213   در :  پنج شنبه 14 دی 1385 [06:25 ]
  جراحی با جریان آب
 

یک گروه از مهندسان آلمانی روش جدیدی را ابداع کرده‌اند که با استفاده از آن می‌توان جریان آب را جایگزین لیزر در جراحی کرد. به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اینترنتی دویچه‌وله (رادیو آلمان)، فرسودگی استخوان، درمان ناپذیراست. مثلا وقتی استخوان‌های زانو فرسوده می‌شوند و برداشتن هر قدم با درد همراه است، یکی از راه‌های درمان، جایگزین کردن یک قطعه استخوان مصنوعی با استخوان ساییده شده است و با استفاده از جراحی، بخشی از استخوان با اره مخصوصی بریده می‌شود و قطعه مصنوعی درون زانو پیوند می‌خورد.

اگر استخوان با کمی انحنا بریده شود، قطعه پیوندی بهتر جوش می‌خورد، اما مشکل اینجاست که با اره‌های جراحی فقط می‌توان استخوان را مستقیم برید. درهمین زمینه یک گروه مهندسی دانشگاه `هانور` آلمان روش جدیدی برای این نوع جراحی ابداع کرده‌اند که به جای اره می‌توان از جریان آب استفاده کرد، جریانی شبیه به اشعه، البته نه اشعه لیزر، اشعه‌ای از جنس آب.

این روش به این صورت است که از منفذ ریز یک لوله‌آهنی کوچک جریان باریکی از آب که به زحمت با چشم غیرمسلح قابل دیدن است، روی استخوان گرفته می‌شود و شدت جریان آب به قدری زیاد است که استخوان را سوراخ می‌کند. استفاده از جریان آب به جای لیزر روش چندان تازه‌ای نیست. در موارد صنعتی هنگام برش فلزات یا موادی که سختی کمتری دارد از اشعه آبی به جای لیزر استفاده می‌شود، مانند برش موکت‌های کف ماشین در خودروسازی.

مزیت این روش در این است که هنگام برش استخوان با جریان آب، ترکیبات اولیه گرم نمی‌شود. این درحالیست که برش لیزری، قطعه‌ای را که روی آن کار می‌شود داغ می‌کند و این گرما بسیاری از مواد اولیه مانند مصنوعات نخ و پشم موکت‌های درون خودرو را بد فرم می‌کند، اما از طرف دیگر شدت جریان آب هنوز به حدی نیست که بتواند مواد سخت تری مانند ورقه‌های آهنی را هم برش دهد.

مهندسان آلمانی برای برطرف کردن این نقص دست به ابتکار جالبی زده‌اند. جریان آب با ذرات ریز شن همراه می‌شود و به این ترتیب ذرات شن، قدرت برش جریان آب را افزایش می‌دهند. هدف مهندسان دانشگاه هانور استفاده از جریان آب در پزشکی است و مزیتش این است که مثلا در جراحی زانو طوری استخوان را برش دهند که فرم منحنی پیدا کند، نه اینکه مانند برش با اره صاف بریده شود و در نهایت پروسه درمان و پیوند قطعه مصنوعی هم بهتر پیش می‌رود.

درحالی که گرمای ناشی از اره کشیدن، استخوان را گاه تا‪ ۱۵۰‬درجه سانتیگراد داغ می‌کند و سلول‌های استخوانی را از بین می‌برد، جریان آب، سرد است، سلول‌ها آسیب نمی‌بینند و پس از پیوند قطعه مصنوعی درون استخوان سلول‌های محل پیوند بهتر رشد می‌کنند و قطعه خوب جوش می‌خورد، اما هنگام برش استخوان نمی‌توان از ذرات شن استفاده کرد، چون اگر از شن استفاده شود، بخشی از این ذرات شنی درون بدن می‌مانند که باعث التهاب می‌شود و چرک می‌کند.

این گروه تصمیم دارد به جای ذرات شن از دانه‌های ریزی از جنس منیزیوم استفاده کند که این ذرات جذب بدن می‌شوند یا اصلا جذب خود استخوان می‌شوند و یا اینکه دفع می‌شود و پس از مدتی اثری از آنها باقی نمی‌ماند. نکته اینجاست که باید تمامی جوانب جراحی با جریان آب خوب سنجیده شوند، مانند احتمال لخته شدن خون یا متورم شدن بافت اطراف استخوان و مشکل بعدی، قطع یکباره جریان آب پس از برش استخوان است، زیرا اطراف استخوان‌ها بافت های نرمتری هستند که نباید آسیب ببینند.

گروه مهندسی در فکر طراحی مکنده‌ای است که زیر استخوان قرار می‌گیرد و پس از پایان جراحی آب را جذب می‌کند. در مدت سه سال آینده اولین نمونه کامل این طرح که قابل استفاده در پزشکی خواهد بود وارد بازار می‌شود.

اما آیا این روش جای اره‌های استخوانی را خواهد گرفت؟


  امتیاز: 0.00