منو
 کاربر Online
979 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  یکشنبه 15 مرداد 1385 [05:37 ]
  دانشمندان ساختارهای نانو شبیه توتیای دریایی ساختند.
 

دانشمندان با روش‌های شیمیایی استاندارد ساخت نانولوله‌ها ، توانسته‌اند ساختاری شبیه یک توتیای دریایی بسیار کوچک ایجاد کنند.

این محققان معتقدند، از مهره‌های این نانو توتیای دریایی می‌توان به‌عنوان چارچوبی برای ساخت مولکولی بزرگتر استفاده کرد.

این توتیا از نانولوله‌های اکسید وانادیوم ساخته شده که بسیار متراکم‌تر از ساختارهای قبلی مشابه ، کنار هم قرار گرفته‌اند.


به گفته `Colm O`Dwyer` از مؤسسه ملی Tyndall دانشگاه Cork ایرلند و عضو این تیم تحقیقاتی چنین ترکیبی در عین تراکم بالا ، بسیار یکنواخت است.

با تغییر شرایط رطوبت و فشار بالا که در ساخت چنین ترکیبی از نانولوله‌ها بکار می‌رود، می‌توان انواع مختلفی از ساختارهای گوناگون را تولید کرد؛ اما با توجه به آنکه فرایند مورد استفاده دانشمندان برای ساخت نانوتوتیا تنها کمی متفاوت است، این ترکیب یک نتیجه حیرت‌انگیز به‌شمار می‌آید.

دانشمندان با انجام بررسی‌های دقیق‌تر دریافتند، این ساختار تقریبا شبیه نانولوله‌هایی است که طی ساخت تک نانولوله‌هایی از صفحات پهن اکسید وانادیوم ایجاد می‌شوند.


این محققان نشان دادند اگر قبل از لوله شدن این صفحه‌ها ، آنها را در هم ادغام کنند، این نانوتوتیا شکل می‌گیرد و این تنها تفاوت نانوتوتیا با نانولوله منفرد است.


به گفته دانشمندان ، ضخامت جداره ، تعداد لایه‌ها و ابعاد شکاف داخلی این ماده ، یکنواختترین نانولوله اکسید وانادیوم ساخته شده تاکنون می‌باشد.


تراکم بی‌سابقه این نانولوله‌های توتیایی کاربردهای بسیار وسیعی را فراهم می‌کند. به‌عنوان مثال با توجه به سطح ویژه بالایشان ، می‌توان از آنها در زیرلایه کاتالیزورها استفاده کرد؛ اما آنچه به‌طور خاص مورد توجه محققان است، استفاده از این ماده به‌عنوان زیر لایه دیگر مواد می‌باشد.


دانشمندان به امید آنکه باتری ساخته شده بر اساس نانوتوتیاها بتواند همان مقدار بار باتری استاندارد را در خود ذخیره کند، اتم‌های لیتیم را در فضای بین اتمی لوله‌ها جای داده‌اند.

انجام این کار اصلاً دشوار نیست، اما مشکلترین بخش این کار که هنوز هم آغاز نشده، رسوب دادن آنها روی یک پایه پلیمری همانند باتری‌های لیتیوم پلیمری است.


دانشمندان امیدوارند بتوانند نانوذرات نوری فعال یا نقاط کوانتومی را در چنین ترکیباتی که ممکن است در ابزارهای الکترونیک نوری بکار رود، قرار دهند.


منبع:خبرگزاری دانشجویان ایران

  امتیاز: 0.00