منو
 صفحه های تصادفی
ماکروفاژ
تشکیل زغال سنگ و نفت
جورج گاموف
فرهنگسرای قرآن
ذخایر ارزی
زندگینامه کریستیان هویگنس
دستور به دوستی خدا و پیامبر و امامان علیهم السلام
آنچه انسان را می‌خنداند چیست؟
آفرینش انسان
جداشدن مومنان از کافران
 کاربر Online
534 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  چهارشنبه 25 مرداد 1385 [08:35 ]
  طوفان های الکتریکی مریخ
 

تصویر


تحقیقات جدید نشان می دهد طوفان های گرد و غبار بر سطح سیاره مریخ می تواند برای وجود حیات بر سطح این سیاره بسیار مضر باشد. بر اثر این طوفان ها، مقدار زیادی الکتریسیته ساکن تولید می شود که می تواند مولکول های آب و دی اکسید کربن را متلاشی کند. مواد باقیمانده دوباره با هم ترکیب شده و پروکسید هیدروژن را تشکیل می دهند. این ماده مضر، در صورتی که بر لایه های سطحی خاک فرود بیاید، امکان وجود حیات بر سطح سیاره را از میان می برد.
بر اساس مقالات تازه منتشر شده ، طوفان های سطحی مریخ که روی این سیاره به وقوع می پیوندند، مواد شیمیایی خورنده مانند پروکسید هیدروژن را ایجاد می کنند که این مواد می توانند مانع به وجود آمدن حیات بر سطح سیاره مریخ شوند.
گریگوری دلوری از دانشگاه برکلی در کالیفرنیا می گوید که براساس مطالعات انجام شده بر سطح زمین ، در آزمایشگاه ها و همچنین مدل سازی های نظری ، مواد شیمیایی اکسیدکننده بر اثر وزش طوفان های چرخان غبار می توانند بر سطح مریخ به وجود آیند.
او می گوید: اگر در طول 3میلیارد سال گذشته ، یعنی زمانی که مریخ خشک و پرغبار بوده نیز این طوفان ها به همین ترتیب و مرتب وزیده باشند، آنقدر پروکسید هیدروژن بر سطح سیاره ایجاد شده که تقریبا وجود حیات روی مریخ غیر ممکن است.
دلوری می گوید: اگر این داستان حقیقت داشته باشد، مجبوریم درباره نتیجه آزمایش های انجام شده به وسیله مریخ نوردهای وایکینگ که در دهه 1970 خاک مریخ را بررسی کردند، تجدید نظر کنیم.
سال 1975 ناسا 2 مریخ نورد وایکینگ خود را به سمت مریخ فرستاد تا روی خاک مریخ آزمایش هایی انجام دهند. یکی از این آزمایش ها، اضافه کردن آب و مواد معدنی به خاک مریخ و جمع آوری گاز آزاد شده بر اثر این واکنش بود. اما این آزمایش ها با موفقیت چندانی مواجه نشد. میزان گاز آزاد شده بسیار کم بود و ابزارهای دیگر این مریخ نوردها هیچ اثری از مواد معدنی که نشانه های وجود حیات هستند، نیافتند، اما امروزه با آن که وجود حیات بر سطح مریخ قطعی نیست ، موادی که خاک مریخ را تشکیل می دهند از نظر شیمیایی بسیار فعال هستند.
دانشمندان احتمال می دهند مواد خورنده ای که بر سطح مریخ وجود دارند، مانع سالم ماندن ابزارها و حتی فضانوردان اعزام شده به مریخ شوند، اما در نهایت ، تابش شدید فرابنفش ، دمای پایین ، نبود آب و مواد خورنده سطح مریخ در مجموع احتمال وجود حتی یک میکروب را بر سطح سیاره سرخ بسیار کاهش می دهد.
در طول این تحقیقات ، گروه تحقیقاتی از دانشگاه برکلی به این نتیجه رسیدند که در طول وقوع طوفان ها، الکتریسیته ساکن تولید می شود یا به عبارت دیگر ذرات غبار بار مثبت و منفی پیدا می کنند. این بارها میدان الکتریکی ایجاد می کنند و به الکترون ها شتاب می دهند. این الکترون های شتاب گرفته بسرعت با مولکول های دی اکسیدکربن و آب برخورد می کنند و اتمهای آنها را از یکدیگر جدا می کنند.
این اتمهای جدا شده در جو مریخ دوباره با یکدیگر ترکیب شده و هیدروژن پروکسید (ماده ای خورنده) را می سازند.
دلوری می گوید: کشف وجود پروکسید بر سطح مریخ معماهای قبلی را حل کرده ، اما هنوز پرسشهای بسیاری در مورد جو و شیمی خاک این سیاره برای ما بی پاسخ مانده است.

  امتیاز: 0.00