منو
 کاربر Online
336 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  یکشنبه 12 شهریور 1385 [06:47 ]
  بحث هفتگی: آینده نانومواد
 

در انجمن شیمی و سایر انجمنها حتما خبرها و دستاوردهای جدیدی که دز زمینه علم نانو بدست می‌آید، مشاهده می‌کنید. بد نیست ابتدا اشاره اجمالی به علم نانو داشته باشیم.

نانوتکنولوژی تولید کارآمد مواد و دستگاهها و سیستمها با کنترل ماده در مقیاس طولی نانومتر و بهره برداری از خواص و پدیده‌های نو ظهوری است که در مقیاس نانو توسعه یافته‌اند.

مفهوم جدید نانوتکنولوژی آنقدر گسترده و ناشناخته است که ممکن است روی علم و تکنولوژی در مسیرهای غیرقابل پیش بینی تأثیر بگذارد. محصولات موجود نانوتکنولوژی عبارتند از: لاستیکهای مقاوم در برابر سایش که از ترکیب ذرات خاک رس با پلیمرها بدست آمده‌اند، شیشه‌هایی که خودبه خود تمیز می‌شوند، مواد دارویی که در مقیاس نانو ذرات درست شده‌اند، ذرات مغناطیسی باهوش برای پمپهای مکنده و روان سازها ، هد دیسکهای لیزری و مغناطیسی که با کنترل دقیق ضخامت لایه‌ها از کیفیت بالاتری برخوردارند، چاپگرهای عالی با استفاده از نانو ذرات با بهترین خواص جوهر و رنگ دانه و ... .

اکنون می‌خواهیم در این مورد بحث کنیم که آینده نانومواد و بازار جهانی آن به نظر شما چگونه خواهد بود؟ آیا به جایگاهی که دانشمندان پیش‌بینی کرده‌اند، خواهد رسید؟ موانع آن چه می‌تواند باشد؟
برای پاسخ به این سوال کافی است مطالب مربوط به علم نانو را در مقالات و انجمنها مرور کنیم. فکر می کنم بحث شیرینی باشد، نظر شما چیست؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  چهارشنبه 01 شهریور 1385 [06:09 ]
  تحقیقات در مورد تغییر شکل نانومواد
 

دانشمندان موفق شدند به نمونه‌های جدیدی در رابطه با تغییر شکل نانو مواد دست یابند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ، به عقیده پژوهشگران و دانشمندان ، مواد هیچ گاه به یک شکل و حالت در قالب مولکولی خود نیستند.

در گذشته چنین تصور می‌شد که به عنوان مثال ، یک بلور ـ کریستال ـ از نظر شکلی به صورت تغییر ناپذیر و ثابت است. اما با وجود تحقیقات جدید این نظریه به‌کلی رد شد.

در این مورد پژوهشگران دانشگاه بروکلی ، با مطالعه بر روی این پروژه ، معتقدند که برای دستیابی به نظریات مطمئن‌تر باید ارزش مواد را کاملا شناخت، چرا که هر ماده با توجه به ساختار مولکولی از تغییرناپذیری و دگریسی متفاوتی برخوردار است.

منبع:ایسکا نیوز

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  دوشنبه 13 شهریور 1385 [16:40 ]
  پیش بینی بازار فناوری نانو در سال 2015
 

فن‌آوری نانو نوید کنترل خواص جدیدی از مواد را می‌دهد که زاییده ابعاد نانومقیاس ذرات است، همین خواص باعث شد تا شرکت‌های خصوصی ، دولت‌ها و سرمایه‌گذارهای خطرپذیر جهان در سال ‌٢٠٠٥ ، به ‌١٠ میلیارد دلار در این فن‌آوری سرمایه‌گذاری کنند و انتظار می‌رود، این روند در سال ‌٢٠٠٦ ثابت باقی بماند.


طبق پیش‌بینی‌های گزارش Lux research بازار کالاهای تولیدی مبتنی بر این فن‌آوری در جهان در سال ‌٢٠١٥ به رقم ‌٦/٢ میلیارد دلار می‌رسد.

تولید این محصولات نیازمند نانومواد ، اندازه‌گیری و فن‌آوری‌های ساخت است.

صنعت الکترونیک در تجاری‌سازی فن‌آوری نانو پیشگام است.
نانوالکترونیک شامل نیمه‌هادی‌های کمتر از ‌٩٠ نانومتر ، اشکال جدیدی از حافظه‌های دارای نیمه‌هادی ، حافظه‌های اطلاعاتی نانوالکترومکانیکی ، نمایشگرهای آلی ، نمایشگرهای نشر میدانی نانولوله‌های کربنی (FED) ، حافظه‌های دیسک سخت فیلم نازک که در ضبط‌کننده‌های ثابت مورد استفاده قرار می‌گیرد، حسگرهای مختلف و پاره‌ای از ادواتی که اکنون در حال ساخت برای به کارگیری در ابزارآلات الکترونیکی می‌شوند.


در این موارد فن‌آوری نانو باعث تغییر برخی از آنها از حالت فناوری قدیمی به جدید شده است و در برخی دیگر موجب پدید آمدن انقلابی شگرف شده است.

مطابق پیش‌بینی SEMI و SIA ، بازار تجهیزات نانوالکترونیک در سال ‌٢٠٠٥ نزدیک به ‌٦٠ میلیارد دلار بوده و به نظر می‌رسد تا سال ‌٢٠١٠ به رقم ‌٢٥٠ میلیارد دلار برسد.

بازار نانو ابزار و نانومواد مورد استفاده در تولید این تجهیزات ‌١٠٨ میلیارد دلار بوده است که از این رقم ‌١٠ درصد آن مربوط به نانومواد ، ابزارها ، تجهیزاتی مانند لیتوگرافی ماوراءبنفش دور ، لیتوگرافی چاپ نانو ، CNT ، کاتالیست‌ها و نانوسیم‌ها می‌باشد.

برای این بخش تا سال ‌ ٢٠١٠ ، بازار جهانی ‌٢/٤ میلیارد دلار پیش‌بینی می‌شود که نسبت به کل بازار آن ‌٢٠ درصد رشد داشته است.

نانومواد برای بخش الکترونیک در سال ‌٢٠٠٥ بازاری در حدود ‌٢٥٠ میلیون دلار داشته است که این رقم جدا از درآمد حاصله از حق فروش لیسانس تولید این تجهیزات است.

مولکول‌های طراح- شامل حائل‌های نوری ، حائل‌های نوری لیتوگرافی غوطه‌وری و رزین‌های بسته‌بندی - هم اکنون بزرگترین بخش بازار نانومواد را در بردارد که بیش از ‌٥٠ درصد کل این بازار است.

دومین بخش عمده این بازار نانوپوشش‌ها هستند که شامل دی‌الکتریک‌های ثابت پایین و دی‌الکتریک‌های ثابت بالا می‌باشند، و دارای بازار ‌٥٠ میلیون دلاری می‌باشند.

خودآرایی مهمترین روش به کار رفته در این دو جزء است که از آن برای ایجاد خواص اتصال ، تهیه فیلم‌های با ضخامت چند اتم و همچنین چند خاصیت جالب توجه دیگر استفاده می‌شود.

سومین عضو بزرگ نانومواد ، نانولوله‌ها می‌باشند که نانولوله‌های کربنی در میان بقیه نانولوله‌ها ، بازار بیشتری دارند.

فن‌آوری‌های تخلیص ، قابلیت تولید انبوه ، امکان تولید مجدد مناسب و قابل کنترل باعث بهبود نانولوله‌های کربنی شده است.

همان‌طور که اکنون نانولوله‌های کربنی نقش مهمی در تولید کالاهای ورزشی، قطعات خودرو و صنعت هوافضا دارند، در آینده نیز تأثیر مهمی بر صنعت الکترونیک خواهند داشت.

منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 13 شهریور 1385 [17:01 ]
  فناوری نانو به کمک علم پزشکی می آید!
 

نام:محمد مجد

محققان آمریکایی موفق شدند در آزمایشات غربال گری از فناوری نانو استفاده کنند.

به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز، به نقل از نشریه Science، پژوهشگران با مطالعه بر روی فناوری نانو به این عقیده دست یافتند که می‌توان از این روش در تشخیص سرطان تخمدان در زنان سود جست. در حالی که از میزان مرگ و میر ناشی از دیگر سرطان‌ها در جهان کاسته می‌شود، بر میزان مبتلایان و جان باختگان سرطان تخمدان افزوده می‌شود. هم اکنون بیش از هزاران تن در سراسر جهان از این سرطان در رنج هستند.
بر همین اساس پژوهشگران با استفاده از این فناوری قادر خواهند بود، سریعتر به وجود تومورها پی ببرند و از پیشرفت سرطان جلوگیری کنند. براساس آزمایشات انجام شده پزشکان قطعه کوچک از راه سیستم گردش خون وارد بدن بیمار کرده تا به وسیله آن به جمع آوری اطلاعات بپردازد. سپس اطلاعات لازم از نوع تومور و نوع سلول‌های تشکیل دهنده را در کنار یکدیگر قرار داده تا به وسیله آن به درمان و از میان بردن سلول‌ها بپردازد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  دوشنبه 27 شهریور 1385 [05:30 ]
  پیوند گروههای شیمیایی مختلف به نانوذرات
 

مرکز علم نانومقیاس دانشگاه لیورپول انگلستان به توسعه فرآیندی جدید برای اتصال گروه‌های شیمیایی به نانوذرات فلزی با پیوند کووالانسی آلی فلزی موفق شدند.

این روش جدید کاربردهای وسیعی مانند اصلاح سطح الکترودها در الکتروکاتالیست‌های پیل‌های سوختی دارد.

این روش بیشتر برای تهیه نانوذرات فلزی پایدار مبتنی بر سنتز دوفازی بکار می‌رود که در آن ، رشد خوشه‌ها توسط لیگاندهای تیول که به خوشه‌های فلزی متصل می‌شوند، کنترل می‌شود. این خوشه‌های فلزی مانند فیلم‌های تک‌لایه خودآرا عمل می‌کنند.

این لیگاندها دارای اتم‌های نرمی برای خودآرایی هستند و بطور شیمیایی و الکتروشیمیایی فعال هستند و قادرند پایداری نانوذرات نهایی را کاهش دهند.

در این روش ، از تشکیل لایه‌های تیول بر سطح طلا با مکانیسم خودآرایی کلاسیک استفاده نمی‌شود، بلکه با بکاربردن شیمی دی‌آزونیوم مستقیما پیوندهای کووالانسی را بین خوشه‌های فلزی و لیگاندهای آلی برقرار می‌کنند. این پیوندهای قوی کووالانسی باعث پایدارتر شدن نانوذرات می‌شوند.

این سنتز مبتنی بر تشکیل پیوندهای کربن – فلز است که با احیای نمک‌های دی‌‌آزونیوم حاصل از مشتق زنجیر بنزین الکیل حاصل می‌شود. این پیوند هم به عنوان معرف انتقال دهنده‌ فاز و هم به عنوان لیگاند پایدارکننده عمل می‌کند.

`Fakhra din Mirkhalaf` درباره این سنتز می‌گوید: این روش مبتنی بر احیای گروه دی‌آزونیوم می‌باشد که باعث تشکیل رادیکال‌های فوق‌العاده فعال می‌شود که پیوندهای محکمی با سطح فلز برقرار می‌کند.

این گروه در طول دو سال قبل ، از شیمی دی‌آزونیوم برای اصلاح سطوح الکترود برای استفاده الکتروکاتالیستی در پیل‌های سوختی استفاده کرده است. این واکنش به دلیل انجام در سطوح فلزی مشهور است.

این سنتز با احیای خودبه‌خودی ترکیبات دی‌آزونیوم و یون‌های فلزی در یک محلول آلی برای تهیه نانوذرات فلزی انجام شده است.

این روش ، مسیری جدید برای تهیه نانوذرات ارائه می‌کند که نباید پیوندهای فلز- سولفور ایجاد شود، زیرا امکان سنتز مواد جانبی دیگر مانند خوشه‌های محافظت شده تک لایه زیاد خواهد بود.

Mirkhalaf معتقد است این روش جدید امکان تهیه نانوذرات پایدار دارای لیگاندهای آلی از فلزات واسطه مختلف را فراهم کرد چیزی که با شیمی تیول امکان‌پذیر نبود.

منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  دوشنبه 08 آبان 1385 [19:23 ]
  نانوکامپوزیتهای پلیمری برپایه خاک رس در ایران ساخته شد.
 

یکی ازپژوهشگران پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با بکارگیری فن‌آوری نانو موفق به فرمول‌بندی مختلفی از کامپوزیت‌های الاستومری پلی یورتان بر پایه خاک رس شد.


`مهندس فریدون نیا` در این خصوص گفت: در این طرح ،‌ فرمول بندی‌های مختلفی از کامپوزیت‌های الاستومری پلی یورتان و مواد نانو خاک رس ، طراحی و ساخته شد و با بررسی دو روش تولید (پلیمر شدن درجا و در همرفتگی مذاب) و متغیرهای فرایند ، شیوه‌های بهینه برای دستیابی به ساختار نانو تعیین شد که نتایج حاصل از این طرح در صنایع مختلفی قابل استفاده خواهد بود.


وی خاطرنشان کرد: فن‌آوری نانو و تولید مواد در ابعاد نانومتری موضوع تحقیقات جذابی است که توجه بسیاری را به خود معطوف داشته است. نانو کامپوزیت‌های پلیمری نیز به عنوان یکی از شاخه‌های این فن‌آوری جدید ، اهمیت بسیاری یافته‌اند و یکی از شاخه‌های تحقیقاتی فعال به شمار می‌آید.


مهندس فریدون نیا با اشاره به مزایای بهره‌بری از خاک‌های رس ، خاطر نشان کرد: خاکهای رس به دو دلیل برای مصرف در ساخت نانوکامپوزیت‌ها بسیار مناسبند، اول این که این مواد در طبیعت یافت می‌شوند و از نظر کانی‌شناسی خلوص بالایی داشته و دارای قیمت پایین تری هستند و دوم این که ساختار شیمیایی آنها به گونه‌ای‌ است که با انجام اصلاحات شیمیایی سطحی با پلیمرهای آلی سازگار می‌شوند.


وی با بیان این که خاک رس طبیعی و سیلیکات‌های لایه‌یی مصنوعی به صورت موفقیت آمیزی در تهیه نانوکامپوزیت‌های پلیمری تجاری مورد استفاده قرار گرفته‌اند، افزود: کشور ما دارای مناطق آب و هوایی گوناگون است و خوشبختانه انواع مختلف خاک رس به وفور در آن یافت می‌شود، در این صورت ارزش واقعی طرح‌هایی که بتوانند خاک رس ارزان قیمت را به خاک رس عالی با قیمت مناسب و در نهایت نانوکامپوزیت‌هایی با خواص عالی تبدیل کند، کاملا روشن است.


مهندس فریدون نیا همچنین در خصوص مزایای کاربرد نانو کامپوزیت‌های پلیمر ــ خاک رس، خاطر نشان کرد: یکی از کاربردهای نانو کامپوزیت پلیمر - خاک رس، تاخیر انداختن شعله (FLAME RETARDANCY) یا کاهش سرعت سوختن است.‌علاوه بر این که تهیه این نوع از کامپوزیت‌ها برخی خواص فیزیکی ــ مکانیکی را نیز بهبود می‌بخشد.


وی ادامه داد: این محصول در کفپوش‌ها ، عایقها و پانل‌های ساختمانی ، ‌اسفنجها (فوم‌ها) و قطعات مختلف خودرو ، کشتی ، هواپیما و صنایع نظامی قابل استفاده است.


این دانشجوی کارشناسی ارشد ، کاهش عبور پذیری گازهای مختلف را از دیگر مزایای استفاده از نانو کامپوزیت‌های پلیمر ــ خاک رس عنوان و خاطرنشان کرد: کاهش عبور پذیری گازهای مختلف مانند اکسیژن، بخار آب و دی اکسید کربن نیز از جمله مزایای بهره‌گیری از این نانو کامپوزیت‌ها است؛ علاوه بر این که مقاومت حرارتی نانوکامپوزیت از پلیمر اولیه و دمای تخریب بالاتر است.


وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به تولید پلی یورتان در صنایع پتروشیمی کشور در آینده‌ای نزدیک، اظهار داشت: طرح تولید دی ایزوسیانات‌های MDI و TDI در آینده در پتروشیمی کارون مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد که با توجه به وجود بازار رقابتی، لازم است عرضه محصولات پتروشیمی همگام با تکنولوژی روز باشد.

منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  جمعه 03 آذر 1385 [08:53 ]
  صرفه‌‌جویی در مصرف انرژی با استفاده از فناوری نانو
 

کاهش قابل توجه در مصرف انرژی ساختمان ها، جراحی کم‌خطرتر، و نسل جدید رایانه‌های کوچک از قابلیت‌های بالقوه فناوری جدید نانو است که در دانشگاه Leeds توسعه یافته است. پروفسور ویلیامز و دکتر یولانگ دینگ از طریق تعلیق نانوذرات در آب یا مایعات دیگر نانوسیالاتی ساخته‌اند که حرارت را 400 برابر سریع‌تر از تمام مایعات دیگر منتقل می‌کند. دریک سیستم حرارتی مرکزی، نانوسیالات می‌توانند کارایی را بدون نیاز به استفاده از پمپ‌های قوی‌تر، افزایش داده و در نتیجه موجب صرفه‌جویی انرژی و ایجاد مزایای زیست محیطی گردند.

در حال حاضر تیم تحقیقاتی مورد نظر، بزرگ‌ترین تیم در دنیا و تنها گروهی است که در انگلستان برروی نانوسیالات کار می‌کند. این سیالات می‌توانند با غلبه بر یکی از بزرگ‌ترین محدودیت‌های موجود بر سر راه توسعه میکروتراشه‌های کوچک‌تر- یعنی انتقال سریع حرارت- راه را برای رسیدن به نسل بعدی رایانه‌ها هموار سازند. همچنین این نانوسیالات می‌توانند برای خنک کردن مغز در طول جراحی‌های حساس مورد استفاده قرار گیرند. این امر موجب می‌شود مغز اکسیژن کمتری نیاز داشته، در نتیجه شانس بیمار برای زنده ماندن افزایش یابد و احتمال آسیب‌های مغزی کم شود. به علاوه می‌توان از این سیالات برای ایجاد حرارت بالا در اطراف تومورها جهت کشتن آنها استفاده کرد بدون این که سلول‌های سالم مجاور آسیب ببینند.

دکتر ‌دینگ می‌گوید: با وجود یک تیم تحقیقاتی قوی در Leeds ما تخصص بالایی جهت توسعه نانوسیالات داشته و تحقیق بر روی چند نمونه از قبل آغاز شده است. ما در حال بررسی ویژگی‌های این سیالات هستیم تا بتوانیم خواص هدایتی آنها را در شرایط مانا و متغییر و در کانال‌های بزرگ و میکرومقیاس به طور کامل درک نماییم. محققان در حال بررسی تولید در مقیاس بالا هستند.


  • www.nano.ir

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  شنبه 11 آذر 1385 [15:27 ]
  ابداع روشی جدید برای سنتز نانوذرات اکسید سرب و کاربرد آن در باتری‌های سرب ــ اسید
 

تیم تحقیقاتی دانشگاه پیام نور از ابداع روشی شیمیایی برای تهیه نانوذرات اکسید سرب با استفاده از محلول نیترات سرب و کربنات سدیم در حضور افزودنی پلی وینیل پیرولیدون (PVP) و امواج اولتراسونیک خبر داد.


نانواکسید سرب سنتز شده به عنوان ماده فعال آندی با ظرفیت دشارژ 140 میلی آمپر ساعت به ازای هر گرم در ساخت باتری مورد استفاده قرار می‌گیرد که در مقایسه با آندهای صنعتی و آندهای آزمایشگاهی گزارش شده است از ظرفیت به مراتب بالاتری برخوردار است.


به گفته تیم تحقیقاتی دانشگاه پیام نور، در این کار تحقیقی اثر پارامترهای مؤثر مختلفی نظیر غلظت نیترات سرب، غلظت کربنات سدیم، دما، انواع مواد افزودنی و امواج اولتراسونیک به روش یک عامل در یک زمان برای دستیابی به ریزترین ذرات ممکن بررسی و بهینه سازی شدند.


در شرایط بهینه بررسی مورفولوژی و اندازه ذرات اکسید سرب به کمک دستگاه میکروسکوپ الکترونی (SEM) نشان داد که توسط این روش ساختار یکپارچه و بسیار متخلخل با ابعاد 20 تا 40 نانومتر حاصل شده است.


نانو اکسید سرب سنتز شده به عنوان ماده فعال آندی در ساخت باتری مورد استفاده قرار گرفت.


خمیر آندی اسید سولفوریک تهیه و خمیر حاصل بر روی الکترودهایی از جنس آلیاژ سرب ــ کلسیم، خمیر مالی شده و پس از کیورینگ و خشک شدن به مدت 48 ساعت با ولتاژ ثابت در مقابل کاتد تجاری دی اکسید سرب شارژ شدند.


تیم تحقیقاتی دانشگاه پیام نور متشکل از دکتر حسن کرمی، دکتر محمد علی کریمی و مهندسی سعید حقدار نتایج این کار تحقیقاتی را به عنوان اختراع در اداره مالکیت صنعتی به ثبت رساندند.


منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 15 آذر 1385 [08:58 ]
  نخستین کنگره بین‌المللی نانوفناوری و کاربرد آن درصنایع نفت
 

نخستین کنگره بین‌المللی نانوفناوری و کاربرد آن در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی اسفند ماه امسال در تهران برگزار می‌شود. به گزارش دبیرخانه این کنگره ، با توجه به تاکید سند چشم - انداز بیست ساله کشور بر فناوریهای نوین و اعلام فناوری نانو به عنوان یکی از اولویتهای فناوری کشور در برنامه چهارم توسعه و تاکید و توجه خاص مقام معظم رهبری به کسب جایگاه مناسب جهانی در زمینه فناوری نوین ، دانشگاه صنعت نفت در نظر دارد نخستین کنگره بین‌المللی نانوفناوری و کاربرد آن در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را در روزهای ‪ ۱۶‬و ‪ ۱۷‬اسفندماه امسال در تهران برگزار کند.

براساس این گزارش : برخی از محورهای کنگره کاربرد نانو مواد درگل حفاری و سیمانکاری چاههای نفت ، فناوری نانو در مته‌های حفاری، نانوسنسورها در حفاری و نمودارگیری، کاربرد نانو فناوری در افزایش ضریب برداشت از مخازن و نقش نانوفناوری در ذخیره‌سازی گاز است .

همچنین همزمان با برگزاری این کنگره، کارگاههای تخصصی درزمینه کاربردهای نانوفناوری در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی توسط متخصصان و اساتید داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

این گزارش پایگاه اینترنتی کنگره را ‪ WWW.icn2007.com‬اعلام کرد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  شنبه 18 آذر 1385 [14:33 ]
  ماهیچه های صد برابر قویتر از ماهیچه های انسان با استفاده از نانولوله های کربنی ساخته شد.
 

ماهیچه‌های مصنوعی ساخته شده از نانوتیوبها 100 برابر قویتر ماهیچه‌های انسان هستند.

محققان با تابانیدن نانوتیوبهای کربن و تولید رشته‌ای به قطر موی انسان توانستند ماهیچه‌های مصنوعی تولید کنند که قدرت آنها 100 برابر بیشتر از ماهیچه طبیعی انسان است.

نتایج این پژوهش از سوی ری بوگمن، رییس مؤسسه نانوتکنولوژی در دانشگاه تگزاس در ایالت دالاس در آمریکا در کنفرانس انجمن تحقیقاتی مواد که هفته گذشته برگزار شد، ارائه شده است.


ماهیچه‌های مصنوعی برای ساخت اعضای مصنوعی، ماشینها و دستگاههایی در مقیاسهای ذره بینی و نیز روباتهایی با همین مقیاسها مفید بوده و کارایی دارند.


به گفته محققان مشکل بزرگ فعلی در زمینه تولید ماهیچه‌های مصنوعی پایین بودن نیروی تولید شده از این ماهیچه‌ها است؛ در حالی که نانوتیوبهای کربنی می‌توانند نیروی بسیار زیادی تولید کنند.

منبع:خبرگزاری دانشجویان ایران

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  سه شنبه 28 آذر 1385 [20:05 ]
  روند رو به رشد تولید داروها بر مبنای فناوری نانو
 

فناوری نانو برای هدف‌گیری ملکولی و دارورسانی، به صنعتی با ارزش حدود یک تریلیون دلار تبدیل می‌شود که در این راستا صنعت داروسازی با روند رو به رشد نیاز بازار به فرآورده‌های نانو، بیشترین سهم را به خود اختصاص خواهد داد. این امر از تقویت روند تحقیقات کشف دارو و توسعه فناوری‌های پیشرفته در این زمینه حکایت می‌کند.

اخیرا گزارشی توسط NanoMarkets تحت عنوان تاثیر فناوری نانو در کشف داروها: توسعه جهانی، آنالیز بازار و دورنمای آینده منتشر شده است، که از گسترش فناوری‌های مختلف نانو و تاثیر شگرفت آنها در روند تحقیق و توسعه داروسازی حکایت می‌کند.

فناوری نانو به عنوان ابزاری برای بروز تغییر و تحول در یک صنعت مطرح است که به همراه خود مسائل جدیدی در خصوص قوانین نظارتی و هزینه را به دنبال دارد؛ به علاوه، در برخی از بیماری‌های نشات گرفته از میکروارگانیسم‌های پاتوژن و تومورهای سرطانی مساله بروز مقاومت نسبت به اثر داروهای موجود همواره درمان این بیماری‌ها را با مشکل مواجه کرده و کشف مسیرهای جدید درمانی را طلب می‌کند.

بر اساس این گزارش، فناوری نانو یک پیشرفت طبیعی در فرآیند کشف داروهاست که به همراه توسعه و افزایش توجه محققان به ملکول های کوچک در ابعاد 100 نانومتر و کوچک تر از آن تا حد اتم (حدود 2 آنگستروم) مطرح می‌شود.

در این گزارش به (Atomic Force Microscopy (AFM به عنوان برترین فناوری مطرح در مطالعات انجام گرفته در سطح نانو اشاره شده است. تاکنون، روش‌های مختلف میکروسکوپی قادر به نمایش نحوه واکنش اجزاء درون سلولی در فرآیندهای زیستی مانند پاسخ آنها به مواد شیمیایی مختلف، نبوده‌اند. در روش‌های جدید تصویربرداری از آنتی‌بادی‌های خاص بر علیه پروتئین‌ها، استفاده می شود. در این روش‌ها آنتی‌بادی متصل شده به یک شناساگر (probe) با پروتئین هدف واکنش داده و حالتی متفاوت از آنچه که در غیاب آنتی‌بادی مشاهده می‌شود، ایجاد می‌شود؛ اما باید در نظر داشت که کاربرد گسترده فناوری AFM بخصوص در مباحث تحلیل زیستی به دلیل نیاز به تجهیزات پیچیده و گران قیمت، محدود است.

روش میکروسکوپی در فناوری نانو از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است چرا که تصاویر حاصل از نمونه‌های زیستی در نهایت از سهم بسزایی در کشف داروها برخوردار است. در این گزارش پیشرفت‌های سامانه‌های تصویربرداری و کشف دارو بسیار خوب ارزیابی شده است

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  چهارشنبه 06 دی 1385 [10:19 ]
  نانوتکنولوژی در صانیع پتروشیمی کاربردی می شود.
 

به همت گروه‌های مختلف تحقیق و توسعه، فناوری نانوتکنولوژی در صنایع پتروشیمی کشور کاربردی خواهد شد.
مهندس عبدالعلی نویدی، مدیرعامل شرکت طراحی مهندسی و تامین قطعات و مواد شیمیایی صنایع پتروشیمی، در مورد وضعیت فناوری نانو در کشور به خبرنگار شانا گفت: با توجه به ترسیم سند چشم انداز بیست ساله نانو تکنولوژی در کشور تا افق 1404 درآمدهای ارزی قابل قبولی را عاید کشور خواهد کرد.
وی در باره اقدام های انجام شده برای توسعه این فناوری در کشور، اظهار داشت: از سال 1380 در نهاد ریاست جمهوری ستادی تاسیس شده و مطالعات اولیه را در خصوص نانو تکنولوژی به پایان رسانده است.
نویدی افزود: فعالیت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی که در باره فناوری نانو در کشور انجام شده در خیلی از کشورهای در حال توسعه و حتی پیشرفته هنوز طی نشده است.
مدیرعامل شرکت اسپک با بیان این مطلب که قرن 21 قرن نانو خواهد بود، تصریح کرد: از سال گذشته با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت، ستاد فناوری نانو در نهاد ریاست جمهوری، شرکت پژوهش و فناوری صنایع پتروشیمی و شرکت اسپک اقدام های گسترده‌ای برای کاربردی شدن مطالعات این تکنولوژی در صنایع پتروشیمی انجام شده است.
وی با اشاره به بازدیدهای دوره‌ای از مجتمع‌های پتروشیمی کشور، یادآور شد: اولین قدم برای کاربردی شدن فناوری نانو در کشور، فناوری همه جانبه است.
نویدی در باره فعالیت‌های پژوهشی شرکت اسپک، گفت: این شرکت در یک دهه گذشته به منظور شناسایی محصولات خارجی و کاربردی شدن تولید آنها در کشور، اقدام های موثری انجام داده است.
به گزارش شانا، اولین همایش فنی و تخصصی آشنایی با فناوری نانو و کاربردهای آن در صنعت پتروشیمی به مناسبت روز جهانی پژوهش، در شرکت راهبران پتروشیمی برگزار شد.
این همایش به همت شرکت پژوهش و فناوری صنایع پتروشیمی، پژوهشگاه صنعت نفت، ستاد ویژه توسعه نانو در نهاد ریاست جمهوری، شرکت اسپک و نانو پارس برگزار شد.

منبع:شانا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فرشباف 3 ستاره ها ارسال ها: 213   در :  پنج شنبه 14 دی 1385 [06:16 ]
  نانو ذرات در قطره‌های چشمی
 

یک گروه تحقیقاتی با استفاده از نانو ذرات در قطره‌های چشمی به روش دیگری از دارو رسانی به چشم اشاره کردند. به گزارش مجله فضای نانو، قطره‌های چشمی حاوی مواد قابل تجزیه، برای دارورسانی در چشم موثر هستند. این روش به وسیله یک گروه تحقیقاتی به رهبری دکتر جان تسیبوکلیز در دانشگاه پورتس‌موث ‪ Portsmouth‬کشف شد.

در این روش برای دارو رسانی در چشم از نانو ذرات پلیمری قابل تجزیه استفاده می‌شود. نانو ذرات، ذرات میکروسکپی در مقیاس نانومتری هستند. این ذرات بسیار کوچکند به حدی که بطور مثال اندازه عرض یک مورچه میلیون‌ها نانومتر است. دکتر تسیبوکلیز می‌گوید: این پلیمرهای قابل تجزیه با داروها ترکیب می‌شوند که در نتیجه دارو را با دقت زیاد و بطور کنترل شده در چشم آزاد می‌کنند.

رهاسازی دارو می‌تواند دائمی، چرخه‌ای و یا با استفاده از علائم محیطی یا شیمیایی انجام شود و پلیمرهای حامل دارو نیز می‌توانند به وسیله بدن شکسته شوند. این فرآیند زمانی اتفاق می‌افتد که بدن دیگر نیازی به دارو نداشته باشد. روش دارو رسانی حفاظت شده بدون محدودیت، روش پیشنهادی معمول در مورد قطره‌های چشمی است. البته این روش بسیار دشوار است و حتی ممکن است غلط انجام شود و برای کارخانجات بسیار گران باشد. دکتر تسیبوکلیز این سیستم‌های جدید دارورسانی را مسئله قابل توجهی برای صنعت داروسازی اعلام کرد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  جمعه 15 دی 1385 [11:54 ]
  تشکیل انجمن علمی نانوتکنولوژی در دانشگاه آزاد مشهد
 

مدیر کل امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: با هدف ارتقاء موقعیت علمی دانشجویان در زمینه نانو انجمن علمی نانو تکنولوژی به‌زودی در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد ایجاد خواهد شد.

`دکتر محمد مومن هروی` با اعلام این مطلب افزود: گسترش پژوهش های بنیادی در زمینه علم نانو ، تشکیل مرکز تحقیقات و فناوری نانو ، ارتقای سطح همکاری با سایر مراکز تحقیقاتی به منظور افزایش علم در دانشگاه آزاد و توسعه شبکه آموزش از مهم‌ترین اهدافی است که انجمن علمی نانو تکنولوژی آن را دنبال خواهد کرد.

وی خاطر نشان کرد: اعضای اصلی این انجمن 5 تن از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد می‌باشد.


منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  چهارشنبه 20 دی 1385 [13:24 ]
  پارچه بدون نیاز به شستشو!
 

دانشمندان به گونه‌ای فن‌آوری دست یافتند که به کمک آن می‌توان لباس‌هایی آماده کرد که دارای سیستم تمیزکننده خودکار باشد.

با استفاده از میکروویو در بافت پارچه این لباس‌ها نانوذراتی کار گذاشته می‌شود که به لباس خاصیت ضدآب، ضدلکه و ضدباکتری ازجمله باکتری سیاه زخم (anthrax) می‌دهد.


شرکت انگلیسی Alexium که مجوز تولید چنین پارچه‌ای را به دست آورده اعلام کرد که چنین لباسی بیش‌تر مناسب ورزش‌کاران و مراکز درمانی و پزشکی است.


به گفته دانشمندان، پوشش خاص این لباس به مرور زمان ویژگی خود را از دست می‌دهد اما می‌توان با فروبردن آن در محلولی مخصوص دوباره آن را به حالت اول بازگرداند.


گفته می‌شود این فن‌آوری اولین بار در ارتش آمریکا با صرف هزینه 14 میلیون پوند ابداع شده و به کمک آن می‌توان سربازان را از ابتلا به بیماری‌های خاص ادوات جنگی و انواع عفونت‌ها محافظت کرد.


سربازانی که به طور آزمایشی به مدت چند هفته تک‌پوش و لباس‌های زیر با این خاصیت به تن کردند از آن‌ها رضایت داشتند.

منبع:خبرگزاری دانشجویان ایران

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 22 دی 1385 [10:12 ]
  پارچهء نشور نپوش
 

در دهه 1970 میلادی پارچه هایی به بازار آمد که از آن برای مردان و زنان پیراهن میدوختند این پیراهن ها اولین پیراهن هایی بودند که نیاز به اتو کردن نداشتند به این پیراهن ها اصطلاحا در ایران `بشور بپوش ` میگفتند که در ابتدا برای تهیه پیراهن های مردانه کاربرد داشت و کم کم پس از اینکه آنرا رنگی و نقش دار کردند در میان خانم ها هم محبوبیت پیدا کرد و مدتی هم بخاطر بادوام بودن و چرک نشدن مانده بود و از مجبوبیت نیفتاده بود . اما برای تابستان خیلی گرم بود و مردان کم کم دوباره سراغ پارچه های پوپلین و پارچه های نخ طبیعی را گرفتند و بشور و بپوش از میان رفت. بعد ها پارچه پلی استر به بازار عرضه شد که آنهم برای فصول گرم سال خیلی داغ میشد سپس برای پارچه پیراهن آنرا با نخ آمیختند و پود پارچه از پلی استر بود و تار از نخ این کار کمی جنس آنرا بهبود بخشید . امروزه ریون و پارچه های شبیه به آن هم بادوام هستند و هم زیاد گرم نمیشوند و بسیار حالت پارچه طبیعی را دارند و اخیرا پارچه های مایکرو فایبر هم عرضه شده که کمتر کثیف میشوند و یا مانند پارچه چتر باران که از نایلون است چرک نمیشوند و باز پارچه هایی با تکنولوژی نانو که شما هم به آن اشاره کردید بیرون آمده که در واقع چند ابداع در یک جنس است و بعضی ها آنقدر زیر باف است که برای استفاده در لباس زمستانی بکار میروند و گرمای بدن را نگه میدارند - با این تفاصیل ممکن است این نسل از پارچه های مدرن را نشور بپوش بنامیم آیا فکر میکنید با پیشرفت بیشتر انسان نسل بعدی پارچه ها چه خواهد بود فکر نمیکنید لباس نشور نپوش را هم روزی خواهیم دید؟razz

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  جمعه 22 دی 1385 [13:08 ]
  >پارچه نشور نپوش!!!!
 

سلام.
از مطلب brief و جالبتان متشکریم.
راستش از دست این بشر دوپا ( یه سر و دو گوش!wink) هر کاری بر می یاد.mrgreen

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 23 دی 1385 [06:18 ]
  نانو فابریک یا پارچه های نانویی
 

برای دانش آموزان و دانشجویانی که در باره نانو فابریک ها یا پارچه های نانو مطالبی میخواهند اضافه بر آنچه که در این گفتگو پوشانده شد بیاموزند و تصاویر پارچه و منسوجات نانویی را ببینند و یا در باره اش تحقیق کنند و احیانا مقاله بنویسند پیوند های زیر را ضمیمه این نوشته میکنم . مطالب بسیاری از این پیوند ها دقت و مطالعه بیشتر در باره تکنولوژی نانو در این زمینه است هر جا نیازی برای گفتگوی بیشتر میبینید پرسش کنید . این مطالب برای تحقیق و آموختن در کاربرد های نانوتکنولوژی مناسب هستند.

نانو تکنولوژی در خدمت مد و لباس

در عکس این پیوند میبینید که آب انگور پارچه نانو را خیس نمیکند و به اصطلاح مُنجقی میشود و یا مانند شبنم دانه میزند و از لباس میافتد . علاقمندان این لباس ها میگویند این لباس ها نسبت به لباس با مواد طبیعی از همه لحاظ برتری دارند .

مروری بر منسوجات نانو

کیف های بغلی مطابق مد روز با استفاده از منسوجات نانو به جای چرم . از این پارچه ها برای مبل و صندلی نیز استفاده میکنند و استفاده از آن ها در آینده بیش از این هم خواهد شد.

کیف های بغلی با پارچه نانو

پارچه ساخته شده با تکنولوژی نانو

این دستگاه شوینده لباس های نانو با اشعه فرا بنفش از یک لامپ و رادیکال های آزاد اکسیژن لباس را پاک و ضدعفونی میکند. به اب و پودر های شوینده در این شستشو نیازی ندارید . دستگاه نگهداشت (maintenance) کمی نیاز دارد و بدون سیم است و برای استفاده بی خطر همه افراد خانواده طراحی شده است .

لباس های نانو همراه با ماشین شوینده و خشک کن که یکدستگاه است

تمام این منسوجات در این صفحه نانو فابریک هستند و فروشنده در این سایت ادعا میکند که منع صادرات در مورد این پارچه ها وجود دارد .
  • احتمالا میتواند استفاده نظامی داشته باشد .

لیست منسوجات گوناگون نانو

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  شنبه 23 دی 1385 [08:02 ]
  اتحادیه اروپا ‌٥/٣ میلیارد یورو در فن‌آوری ‌نانو سرمایه‌گذاری کرد!
 

بزرگ‌ترین برنامه مالی تحقیق و توسعه فن‌آوری اتحادیه اروپا(FP7) از اول ژانویه ‌٢٠٠٧ آغاز به کار کرد.


کل بودجه این برنامه هفت ساله ‌٥٢١/٥٠ میلیارد یورو می‌باشد. علاوه بر این بودجه، ‌٧/٢ میلیارد یورو نیز برای تحقیقات برنامه هسته‌یی اروپا(Euratom)، که برنامه‌ای پنج ساله می‌باشد، اختصاص یافته است.


هدف FP7 تحقق اهداف برنامه‌های تحقیقاتی قبلی می‌باشد که از طریق چهار برنامه ویژه اجرا خواهد شد.

منبع:ایسنا


اولین برنامه موسوم به «همکاری» به دنبال حمایت از فعالیت‌های تحقیقاتی مختلفی است که به وسیله سازمان‌های تحقیقاتی مختلف در سطح بین‌المللی انجام می‌شود.


هدف این برنامه کسب پیشگامی در حوزه‌های کلیدی علم و فن‌آوری است.


برنامه«ایده‌ها» نیز با هدف ارتقای پویایی، خلاقیت و برتری تحقیقاتی اروپا در حوزه‌های علمی جدید از طریق حمایت از تحقیقاتی که به منابع مالی زیادی نیاز دارند اجرا می‌شود.


برنامه دیگر موسوم به «مردم» با هدف ارتقای کیفیت کاری محققان و افزایش تعداد آنها انجام می‌شود.


برنامه «ظرفیت‌ها» نیز به دنبال ارتقای توانایی تحقیقاتی در اروپا و اطمینان نسبت به استفاده بهینه از آنها می‌باشد.


FP7 باید با افزایش همکاری بین دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، SMEs و سازمان‌هایی که در زمینه‌های مختلف دارای فعالیت‌های تحقیقاتی هستند، موجب افزایش مشارکت در حوزه‌های مختلف تحقیقاتی شود.


گفتنی است، در چارچوب FP7 در حدود ‌٥/٣ میلیارد یورو در حوزه‌های مختلف علم و فن‌آوری‌نانو سرمایه‌گذاری خواهد شد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  یکشنبه 24 دی 1385 [07:06 ]
  نانوتکنولوژی در مبارزه با سرطان مغز
 

به گفته محققان آمریکایی، نانو ذرات می‌توانند غلظت‌های زیاد داروها را درون تومورهای مغزی متمرکز کرده و آنها را نابود سازند.
به گزارش پایگاه جامع پزشکی پرتو ایران، محققان دانشگاه میشیگان (‪ (U-M‬داروی فوتوفرین (‪ (Photofrin‬را بر روی نانو ذرات (ذراتی به اندازه یک میلیونم متر) سوار کردند که بوسیله آنها می‌توانند تومور را هدف‌گیری کنند. فوتوفرین بوسیله جریان خون به تومور می‌رسد سپس پزشکان بوسیله نور لیزری مخصوصی دارو را فعال می‌کنند و این کار باعث بسته شدن عروق خونی تغذیه‌کننده تومور می‌شود و تومور بدون تغذیه خونی نابود می‌شود.

از این دارو برای درمان انواع مختلف تومور استفاده می‌شود. با این وجود استفاده از فوتوفرین به تنهایی به بافت‌های سالم آسیب می‌زند اما نانو ذرات باعث می‌شوند که دارو فقط در تومور آزاد شود. این مطالعه در شماره اخیر نشریه تحقیقات بالینی سرطان منتشر شده است. محققان در این مطالعه دریافتند، موش‌های مبتلا به سرطان که بصورت قدیمی با فوتوفرین درمان شدند ‪ ۱۳‬روز زنده ماندند ولی موش‌هایی که با روش اخیر درمان شدند بطور متوسط ‪ ۳۳‬روز زنده ماندند.

دکتر النواز رحمت‌الله استاد رادیولوژی و انکولوژی می‌گوید: برای درمان تومورهای مغزی می‌بایست در چارچوب جدیدی فکر کرد. داروها در مسیر عادی خود دارای قابلیت نفوذ به مغز نیستند و به همین دلیل برخی درمان‌های فعلی کارایی لازم را ندارند.
اما هدف‌گیری تومور با نانو ذرات حاوی دارو بر این مشکل غلبه می‌کند. با این وجود برای کاربرد نانو ذرات حاوی دارو بر انسان به انجام تحقیقات بیشتری نیاز است.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  سه شنبه 03 بهمن 1385 [16:37 ]
  ورود لباسهای ضد آب و ضد آتش چینی به بازار
 

یک مؤسسه تحقیق و توسعه مستقل در چین اعلان کرد که به زودی لباس‌های ضد آب و ضد آتش به بازار عرضه خواهد کرد.


این لباس با کارکردهای مختلف از فیبرهای کربنی بامبو شکل تهیه شده است.


مواد اصلی تشکیل دهنده این لباس از طریق فرآیند سنتز خاص (تبدیل کربن بامبو به پودر و سپس فرآوری پودر برای تولید فیبر کربنی نانو) تولید شده است.

منبع:خبرگزاری دانشجویان ایران

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  جمعه 13 بهمن 1385 [18:31 ]
  نانوفناوری به جنگ چین و چروکهای پوست می آید.
 

یکی از آخرین دستاوردها در دانش نانوفن‌آوری می‌تواند روند بروز چین و چروک های روی پوست را پیش از پدیدار شدن آنها متوقف کند.


نانوذرات بسیار کوچک وقتی به نوارهای پلیمری ظریف که در صنعت به عنوان ترانزیستورها یا پوشش های محافظت کننده استفاده می‌شوند، افزوده شوند، می‌توانند به جلوگیری از تاب برداشتن و کج شدن این نوارها کمک کنند.


محققان تصور می‌کنند که این ذرات با این خاصیت می‌توانند برای کاربردهای زیبایی مورد استفاده قرار گیرند.


ایلسون لی از دانشگاه ایالتی میشیگان که در این پژوهش همکاری داشته در این زمینه اظهار داشت: در زمینه بیومکانیک، پوست مصنوعی، جراحی‌های پلاستیک و زیبایی، کنترل و جلوگیری موقت از به جریان افتادن پدیده اجتناب‌ناپذیر چروک خوردن پوست در بین بسیاری از مردم طرفداران و علاقه مندان بی‌شماری دارد.


لی در عین حال معتقد است که می‌توان از همین تکنیک در ساخت نوارهای پلیمری می‌تواند برای پوست انسان نیز استفاده کرد.

منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  شنبه 21 بهمن 1385 [15:47 ]
  تولید نانولوله‌های کربنی از گدازه‌های آتشفشانی
 

دانشمندان در آلمان از سنگ‌های آتشفشانی کوه آتنا برای تولید نانولوله ها و رشته‌های کربنی استفاده کردند.


نانولوله‌ها و رشته‌های کربنی - ساختارهای بسیار ظریفی که از کربن خالص ساخته می‌شوند ــ در عرصه نانوفن‌آوری از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردارند، اما از آنجا که تولید آنها در یک مقیاس صنعتی هنوز گران قیمت است، در نتیجه کاربرد تجاری آنها هنوز پیچیده و تعریف نشده باقی مانده است.


اما هم اکنون دانگ شنگ سو و دستیارانش در موسسه «فریتزهاربر» در برلین متوجه وجود طبیعی ذرات اکسید آهن در گدازه‌های آتشفشانی شده‌اند که می‌توان از بلورهای آنها برای تولید نانولوله های کربنی استفاده کرد.


اتنا فعالترین کوه آتشفشان در قاره اروپاست که در بین سالهای 2002 تا 2003 چندین میلیون مترمکعب گدازه آتشفشانی از آن بیرون ریخته است.


محققان این سنگ‌های گدازه‌یی را خرد کرده و آنها را در دمای 700 درجه سانتی‌گراد در اتمسفر هیدروژن حرارت دادند.


این فرایند مقدار ذرات اکسید آهن را در سنگ ها به کاهش داده و آهن عنصری تولید می‌شود. وقتی ترکیبی از هیدروژن و اتیلن مستقیما به این پودر افزوده شود، ذرات آهن ترکیب فروپاشیده اتیلن را کاتالیز می‌کنند که از کربن عنصری حاصل می‌توان در تولید نانو لوله‌های کربنی استفاده کرد.

منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 24 بهمن 1385 [08:56 ]
  بلوک‌های چاپ در مقیاس نانو
 

دانشمندان `بخش علوم مولکولی آزمایشگاه ملی چین` و دانشکده شیمی دانشگاه پکن روشی برای استفاده از بال‌های جیرجیرک دشتی بعنوان بلوک‌های چاپ در مقیاس نانو، پیدا کرده‌اند. به گزارش پایگاه اینترنتی فناوری نانو، روش آنها بر پایه لیتوگرافی نانوچاپی (‪ (nanoimprint lithography or NIL‬است و می‌تواند برای ساخت پوشش لنزهای ضد بازتابش و همچنین ساخت بسترهای بهبود یافته برای اسپکتروسکوپی رامان سطحی بهبود یافته (‪ ,(surface-enhanced‬ مورد استفاده قرار گیرد.

جیرجیرک‌های دشتی بیشتر در نواحی گرمسیر زندگی می‌کنند و به خاطر اندازه بزرگ که طول بالغ آنها به پنج سانتیمتر می‌رسد، و داشتن صدای بلند، در میان شاخ و برگ‌ها به آسانی پیدا می‌شوند. بال آنها از هزاران برآمدگی ریز شبیه ستون پوشیده شده‌است، به طوری که نور فرودی را پراکنده کرده و مانع بازتابش آن می‌شوند. هر کدام از این ستون‌های مخروطی شکل، ارتفاعی معادل چهارصد نانومتر دارند و به صورت مایل و با زاویه ‪ ۳۰‬درجه نسبت به سطح، روی آن قرار گرفته‌اند.

محققان با استفاده از ‪ NIL‬قالب‌های بسیار دقیقی از این الگوها ساخته‌اند. آنها ابتدا بال را کاملا تمیز کرده و سپس آن را با فشاری مناسب روی لایه گرم شده‌ای از پلی متیل متاکریلات (‪ (PMMA‬که اغلب برای ساخت قالب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، قرار دادند.

با برداشتن بال، آرایه‌هایی از نانوچاه (ساختارهای بال به صورت معکوس) روی قالب ‪ PMMA‬ایجاد می‌شود. این قالب‌ها برای کپی کردن نانوساختارهای مزبور، روی گستره وسیعی از سطوح قابل استفاده می‌باشند. جین زانگ از دانشگاه پکن در این‌باره می‌گوید: `با استفاده از بال جیرجیرک دشتی به عنوان مهر، قادر هستیم تا نانوساختارهای طبیعی را روی سطوح، کپی کنیم در حالی که ساخت این نانوساختارها با روش‌های معمول بسیار مشکل است`.

سطح بال جیرجیرک‌های دشتی با ماده‌ای موم شکل پوشیده شده که این ماده مانع چسبیدن بال به قالب پلاستیکی می‌شود. این مسئله مزیتی برای بال‌ها در روش ‪ NIL‬محسوب می‌شود، زیرا دیگر نیازی به استفاده از ماده ضد چسبیدن که به طور معمول در روش‌های ‪ NIL‬مورد استفاده قرار می‌گیرد، نمی‌باشد. پس از این که قالب ‪ PMMA‬سرد و محکم گشت می‌توان الگوی روی آن را با استفاده از فرآیندهایی مثل قلم‌زنی یونی واکنش‌پذیر (‪ ,(RIE‬به یک بستر سیلیکونی منتقل کرد.

بسترهای سیلیکونی که پس از قلم‌زنی مزبور ساخته می‌شوند، دارای آرایه‌هایی منظم از نانوچاه در سطح خود می‌باشند. تحقیقات اخیر نشان داده است که چنین سطحی می‌تواند مانع بازتابش نور گردد. بنابراین این بسترهای سیلیکونی، برای استفاده در لنزها و ابزارهای نوری ضد بازتابش بسیار مناسب است.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  شنبه 26 اسفند 1385 [10:05 ]
  تاثیر فناوری نانو بر بازارهای انرژی
 

براساس گزارش اخیر مؤسسه ‏Cientifica‏ انتظار می‌رود فن‌آوری‌نانو نقش مهمی در ‏بخش حمل ونقل ایفا کند. در حال حاضر فن‌آوری‌نانو روش‌های جدیدی برای تولید انرژی ارائه نمی‌کند، ‏بلکه تأثیر آن به صورت استفاده کارآتر از منابع انرژی موجود می‌باشد. ‏

پیش‌بینی می‌شود تا سال ‌٢٠١٤، ‌٧٥ درصد کاربردهای فن‌آوری‌نانو در بخش حمل و نقل محقق شود. کاهش انتشار گازهای آلاینده و افزایش کارآیی سوخت قطارها از مزایای اصلی استفاده از ‏این کاربردهاست. ‏


در این گزارش با عنوان Nanotechnologies for the Energy Markets آمده است:

بهترین فرصت‌ها، صرفه‌جویی در مصرف انرژی با استفاده از مواد پیشرفته است. در حال ‏حاضر بازار مواد پیشرفته در صرفه‌جویی انرژی، ‌٦/١ میلیارد دلار است و پیش‌بینی ‏می‌شود در سال ‌٢٠١٤ به ‌٥١ میلیارد دلار افزایش یابد.


علی‌رغم پیشرفت‌های فن‌آوری باتری، ذخیره هیدروژن و پیل‌های سوختی، ‏فن‌آوری‌های صرفه‌جویی در انرژی دارای رشد بالایی هستند و تا سال ‌٢٠١٤، ‌٧٥ درصد بازار ‏فناوری‌نانو را به خود اختصاص خواهند داد.


نوردهی حالت جامد، مواد نانوکامپوزیت، آیروژل و کاتالیزورهای تولید سوخت، تا سال ‏‏2014 بیشترین تأثیر را خواهند داشت.


نرخ رشد ترکیبی سالانه (‏CAGR‏) برای فن‌آوری‌های صرفه‌جویی در انرژی، ‌٦٤ درصد و ‏برای تولید انرژی ‌٩٠ درصد است؛ این در حالی است که کاربردهای ذخیره انرژی در ‏مقایسه با ارقام قبلی، پایین و در حدود ‌٣٠ درصد است.


کاربردهای فن‌آوری‌نانو در حمل و نقل تا سال ‌٢٠١٤ با نرخ رشد ترکیبی سالانه ‌٧٢ درصد به ‏‏50 میلیارد دلار خواهد رسید. ‏


منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  شنبه 25 فروردین 1386 [06:54 ]
  حفظ خواص نانو لوله‌های کربنی متصل شده با افزودن هیدروژن
 

مطابق نتایج تحقیقات جدید فیزیکدانان آمریکایی افزودن هیدروژن‌به نانو لوله‌های کربنی، هنگامی که در یک بستر دی‌الکتریکی مانند دی اکسید سیلیکون جاسازی شده باشند، به حفظ خواص الکترونیکی آنها کمک می‌کند.

به‌گزارش پایگاه اینترنتی فناوری نانو،نانولوله‌های جاسازی‌شده می‌توانند برای انواع کاربردها از قبیل ترانزیستورها و دیودها ایده‌آل باشند اما حفظ خواص بی‌نظیر این مواد نیز مسئله مهمی است.

دو تن از پژوهشگران دانشگاه ` واندربیلت` نشان دادند که هیدروژن دهی نانولوله‌ها پس از جای گرفتن آنها بر روی بستر مورد نظر باعث شکسته شدن پیوندهایی می‌شود که آنها را به محیط پیرامون خود متصل کرده‌اند.

بدین‌ترتیب‌نانولوله‌ها به‌طورشناوردر زمینه قرارگرفته و خواص الکترونیکی آنها به حالت اولیه بسیار نزدیک است.

این محققان نتایج تحقیقات خود را با کمک ابررایانه‌های پرقدرت در مرکز آزمایشگاه ملی ‪ Oak Ridge‬بدست آورده‌اند.

طبق نظر این محققان، هیدروژن با ورود به پیوندهای کربن- اکسیژن- سیلیکون سبب رهاشدن نانولوله‌ها می‌شود.

آنها با استفاده از یک برنامه محاسبه‌گر مکانیک کوانتومی برای کاوش پیوند یک نانولوله وارد شده با زمینه دی اکسید سیلیکون و چگونگی برهم‌کنش هیدروژن با این ساختار، این فرضیه را تایید کردند.

این نتایج می‌توانند برای بهینه‌سازی تجهیزاتی از قبیل ترانزیستورها و حسگرهایی که درآنها نانولوله‌های کربنی نقش مهمی دارند، مفید باشند.

فرآیندهایی نظیر رسوب اکسیدوهیدروژن دهی می‌تواند در بهبود سطح مشترک بین نانولوله‌های کربنی و محیط دربرگیرنده آنها بسیار موثر باشد.

نتایج این تحقیقات در مجله .‪ Phys. Rev. Lett‬چاپ شده است.

منبع:ایرنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  سه شنبه 28 فروردین 1386 [08:06 ]
  عملکرد نانوذرات نظیر اتمهاست!
 

با استفاده از یک توپولوژی کوچک و چند پیوند «تیول»، دانشمندان موفق به «پوشش دهی» یک نانو ذره طلا با هزاران اتم شدند و سبب شدند که این سامانه نظیر یک اتم دو منظوره بکار گرفته شود.
انتقال از یک جرم چند بنیانی به بلوکهای منظم سازه‌ای دو کاره، از طریق ذراتی صورت گرفت که با یکدیگر در قالب یک رشته ظریف طلائی قلاب شده بودند. این نانو ساختار معادل یک «پلیمر» است.
به منظور نهادینه کردن یک پیوند دو گانه منظم در یک زمینة نانو ذره‌ای، پژوهشگران از توپولوژیی سود بردند که توپولوژیست‌ها به آن «تئوریhairy- ball » می‌گویند. به طور ساده این تئوری بیان می‌کند که اگر شما کره‌ای را در نظر بگیرید که در «مو» پوشیده شده است. غیر ممکن است که موهائی که در موقعیت «تخت» قرار گرفته‌اند شانه شود. اهمیت ندارد که شما چه بکنید، دو مو در موقعیت متضاد بر روی کره در حالت عمودی خواهند ایستاد.
با اعمال تئوری فوق به نانو ذرات طلائی و کروی پوشش داده شده با یک طرح اختلاط ازدو نوع پیوند «تیولی»، در نقش مو، پژوهشگران استدلال می‌کنند که می‌توانند «تیول»هائی که در موقعیت متضاد (قطبی) هستند را با زنجیرة تیولی اسید کربوکسیلیک که در نقش ترمینال خواهد بود، جارو کنند. می‌دانیم که مبادلة واکنش در آن موقعیت، چند مرتبه سریعتر از سایر موقعیت‌ها خواهد بود.
با یک زنجیره‌ی اسیدی عملگر در هر یک از قطب‌ها، ذره به صورت انتخابی با سایر ملکولها پیوند می‌یابد و بهر حال اتم دوارزشی خلق می‌شود. یکبار که «جاروی تیولی» انجام شد، گروه با «چگالش»ذرات دو ارزشی با 1، 6 دی آمینوهگزان توانستند مواد شبه پلیمری، تا 20 نانو ذره درازا، برپا کنند.
مرسوم سازی این «بنیان» در حوزه‌ی «نانوسازه‌ها» از طریق عملگر انتخابی «وجه»یا«لبه» یک پیشرفت اساسی و بنیادی است که کنترل پذیری معماری سازه‌های نانوئی را یک گام به جلو رانده است. و به مفهوم گذر از فضای اتمی به فضای مولکولی است.

منبع: ستاد ویژه فناوری نانو

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  پنج شنبه 27 اردیبهشت 1386 [06:20 ]
  روکش نانویی برای شیشه‌های خودرو
 

شرکت `پرسنتا یوروپ`، بااستفاده از فناوری نانو، برای شیشه خودروها یک نوع روکش نانویی ویژه تهیه کرده است.

به گزارش نشریه علمی، خبری، تحلیلی فضای نانو، این پوشش به شکلی ساخته شده است که سطوح شیشه‌ها تنها یک تماس جزئی با ذرات مواد خارجی دارد.

این روکش‌های نانویی، پوششی نازک همراه با سطح ماندگاری بالا ایجاد می کنند.

این روکش موجب می‌شود که مایعات و روغن به آسانی از روی شیشه خودرو پاک شود و از باقی ماندن مواد آلوده کنند بر روی شیشه، جلوگیری می‌کند.

این روکش همچنین موجب می‌شود که گرد و خاک، حشرات، یخ و دیگر آلاینده‌ها، از روی شیشه جلو خودرو آسان تر زدوده شود و همواره یک دید شفاف و واضح را برای فردی که رانندگی می‌کند فراهم می‌کند.

بابه کارگیری این پوشش ، استفاده از برف پاک کن شیشه جلوی خودرو در سرعت‌های حدود ‪ ۵۰‬مایل در ساعت (‪ ۸۰‬کیلومتر درساعت) و بالاتر ضروری نیست.

عدم محدودیت در استفاده از این روکش برای تمام شیشه‌های خودرو، صرف نظر از نوع خودرو، مقاوم بودن در برابر شستشوی خودرو و فشار آب، کاهش نورهای خیره‌کننده و در نتیجه بهتر شدن دید در شب از دیگر مزایای این روکش است.


منبع:ایرنا

  امتیاز: 0.00