منو
 کاربر Online
695 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فلاحیان 3 ستاره ها ارسال ها: 93   در :  یکشنبه 12 شهریور 1385 [11:50 ]
  خون در چشم
 

خون در چشم

وجود قرمزی یا خون در چشم می‌تواند ناشی از التهاب یا گسیختگی رگ‌های خونی باشد – عارضه‌ای که به آن خونریزی زیرملتحمه‌ای می گویند.
ملتحمه لایه بافتی نازکی است که سطح بیرونی چشم را به جز محل قرنیه در وسط می‌پوشاند. حتی مقدار اندکی نشت خون و گیر افتادن آن زیر ملتحمه باعث می‌شود ظاهر چشم به شدت قرمز شود.این عارضه گرچه ظاهر وخیمی دارد و چشم را خیلی تغییر می‌دهد- معمولا بی‌خطر است و خون به خودی خود جذب می‌شود.

هر کسی ممکن است دچار خونریزی زیر ملتحمه چشم بشود، اما افراد دارای فشار خون بالا بیشتر در معرض آن هستند. برخی فعالیت‌ها که باعث فشار آوردن بر روی چشم می‌شوند مثلا مالیدن چشم،عطسه،سرفه، یا بلند کردن اشیای سنگین نیز ممکن است باعث گسیختگی رگ‌های خونی در سطح چشم و قرمزی آن شود.

قرمزی چشم باید بدون درمان در عرض یک تا سه هفته ناپدید شود.خونریزی زیرملتحمه‌ای نباید باعث اختلال یا تغییر دید شما شود؛ اگر متوجه تغییری در دیدتان شدید به پزشک مراجعه کنید.

HealthDay News, 25 Aug, 2006

روزنامه همشهری - بهداشت

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 11 شهریور 1385 [05:00 ]
  حلقه سفید رنگ دور قرنیه چشم افراد مسن
 

حلقه سفید رنگ دور قرنیه چشم افراد مسن نشانه ابتلا به بیماری قلبی است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد ‪ ۲۳‬درصد از افراد مسنی که بیماریهای قلبی عروقی دارند دارای یک قوس قرنیه به صورت یک حلقه سفید رنگ هستند که ناشی از وجود فاکتورهای ناهماهنگ خونی است و عوارض مختلف بینایی را به دنبال دارد.


تحقیقات دکتر عباس عظیمی خراسانی که پیشتر در کنگره بینایی آسیایی در مرداد ماه در ژاپن ارایه شده است در نهمین کنگره علمی اپتومتری ایران نیز ارایه شد. به گزارش نمابر دبیرخانه نهمین کنگره علمی اپتومتری ایران ، دکتر عباس عظیمی خراسانی رییس انجمن علمی اپتومتری ایران در این کنگره گفت قرنیه چشم انسان باید کاملا شفاف و عاری از هرگونه تیرگی باشد و یکی از عوامل تیرگی قرنیه در افراد مسن تجمع کلسترول، تری گلیسیرید، و املاح خونی است که امروزه به علت رعایت نکردن رژیم غذایی میزان این عوامل بالا رفته و باعث ایجاد رسوب در اطراف قرنیه چشم و تشکیل قوس قرنیه می‌شود. این قوس قرنیه نه تنها عوارض مختلف بینایی مانند بیماری شبکیه و کاهش بینایی را به دنبال دارد بلکه چنین افرادی مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی نیز هستند.

دکتر عظیمی به بیماری قند که باعث نارسایی بینایی می‌شود اشاره کرد و گفت براساس آمارها تعداد مبتلایان به بیماری قند خون در ایران از حدود هشت سال پیش تاکنون از ‪ ۷‬درصد به ‪ ۲۰‬درصد افزایش یافته است که از این تعداد حدود ‪ ۷۰‬درصد پس از ‪ ۱۵‬تا ‪ ۲۰‬سال دچار عوارض مختلف بینایی و چشمی ، و حتی نابینایی کامل می‌شوند. دکتر عظیمی به نتایج آمار حاصل از یک تحقیق در سطح شهر تهران اشاره کرد و گفت از تعداد ‪ ۱۰۰‬درصد افرادی که مبتلا به بیماری قند خون بودند و به مراکز درمانی مراجعه کردند حدود ‪ ۴۰‬درصد به بیماریهای چشمی و بینایی مبتلا بودند که خود آنها از این موضوع اطلاعی نداشتند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طرح بیست بیستم سازمان جهانی بهداشت که هدف آن به حداقل رساندن مشکلات کم بینایی تا سال ‪۲۰۲۰‬ است اشاره کرد و این هدف در کشورهای آسیایی مانند پاکستان، اندونزی، مالزی، و سوریه به صورت کاملا فعال پیگیری می‌شود، ولی در ایران هنوز در مرحله مطالعات اولیه است و حرکت فعالی در این مورد پس از چهار سال از شروع این طرح صورت نگرفته است که این امر توجه مسئولان بهداشت و سلامت را به این بحث جلب می‌کند.

نهمین کنگره اپتومتری ایران از روز هشتم شهریور در دانشگاه علم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد و پس از سه روز برگزاری سخنرانی‌ها و تشکیل میزگردهای تخصصی با حضور متخصصان و اپتومتریست‌های سراسر کشور دیروز به کار خود پایان ‌داد.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00