منو
 صفحه های تصادفی
جریان متناوب
سودان
تصادف کهکشانها
رادارهای هواشناسی
تکنولوژی ماورای صوت
خواص دارویی نارگیل
تضمین شده(در زمان مقرر
آزبست
بلنی سه بالدار
اهمیت بررسی جهش زاهای شیمیایی
 کاربر Online
463 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 14 آبان 1385 [13:55 ]
  امگا ۳ چیست؟
 

امگا ۳ چیست؟

چربى ها انواع مختلفى دارند. براساس پیوند دوگانه به دو نوع اشباع و غیراشباع تقسیم مى شوند. امگا ۳ نوعى چربى غیراشباع مرکب است که در زنجیره اتصالى کربن خود یک گروه کربوکسیل و چندین پیوند دوگانه دارد و خود از سه گروه چربىALA ( آلفا لینولئیگ اسید)، EPA ( ایکوزاپنتانوئیک اسید) و DHA ( دوکوزاهگزانوئیک اسید ) مشتق مى شود. بهترین منبع تامین امگا ۳ ماهى است و مقدار توصیه شده آن دو بار در هفته است.ALA که مهم ترین نوع امگا ۳ است بیش از ماهى در جوانه گندم، گردو و دانه هاى روغنى ( کتان و سویا ) یافت مى شود، اما دو نوع دیگر فقط در ماهى به ویژه در قزل آلا، ساردین، ماهى تن و آزاد موجود است.

چربى امگا ۳ از تشکیل Thromboxan (عامل مهم در لخته شدن خون) جلوگیرى مى کند و سطح ترى گلیسیرید خون را کاهش مى دهد. لذا ماده بسیار مفیدى در جلوگیرى از بروز بیمارى هاى عروقى و حملات قلبى به شمار مى رود. تاثیر امگا ۳ تنها به سلامت قلب محدود نمى شود بلکه خواص دیگرى نیز دارد که اغلب از آن بى اطلاعند. چربى امگا ۳ به ویژه مشتق آن DHA با ایجاد تعادل میان حفظ مقاومت و انعطاف پذیرى سلول هاى پوست باعث تحریک تشکیل کلاژن و بافت هم بند الاستین شده و از خشکى و چروکیدگى و پیرى زودرس جلوگیرى مى کند و همین میزان بروز آکنه و جوش هاى التهابى در نوجوانان را کاهش مى دهد.

چربى امگا ۳ همچنین باعث استحکام استخوان ها مى شود، عارضه خشکى چشم را که بیمارى شایع در سالمندان است کاهش مى دهد و بالاخره بروز آلزایمر را به تعویق مى اندازد. با توجه به موارد فوق دیگر هیچ جاى شکى در خواص امگا ۳ باقى نمى ماند. پس از خوردن ماهى و دانه هاى روغنى و خشکبار به ویژه بادام زمینى و گردو غافل نشوید.

  امتیاز: 0.00