منو
 صفحه های تصادفی
امام سجاد علیه السلام و واقعه دهشتناک حرّه
سیر تکاملی تلسکوپها
نژاد و قبیله معاویه
کلنل محمدتقی خان پسیان
فیزیک مکتب کپنهاگ
امام حسین علیه السلام و زنده ساختن شخص مرده
ترکیب تصاویر
کاربرد رایانه در فیزیک
موتور پلاسما برای فضاپیما
گرگ تولند
 کاربر Online
737 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline آیدا سلیم نژاد 3 ستاره ها ارسال ها: 121   در :  یکشنبه 08 بهمن 1385 [07:11 ]
  پرتاب سفینه افق تازه
 

پایگاه اینترنتی دویچه‌وله (رادیو آلمان) روز شنبه گزارش داد: کاوشگر فضایی ناسا، در نزدیکی سیاره مشتری قرار دارد. به گزارش دویچه‌وله، درست یک سال پیش سازمان فضایی ناسا پرسرعت‌ترین سفینه خود را به نام `افق تازه` به فضا پرتاب کرد که با سرعتی معادل ‪۷۰‬ هزار کیلومتر در ساعت به سوی انتهای منظومه شمسی در حرکت است.

هدف ناسا از پرتاب این سفینه تحقیق بر روی سیاره `پلوتون` از دورترین سیارات منظومه شمسی نسبت به کره زمین است. طبق محاسبات نجومی سازمان ناسا این کاوشگر با سرعتی معادل ‪ ۷۰‬هزار کیلومتر در ساعت، ‪ ۱۲‬سال در راه خواهد بود تا به پلوتون برسد.

درحال حاضر و درست یک سال پس از آغاز سفر، سفینه افق تازه به سیاره مشتری نزدیک شده است، سیاره‌ای که اطلاعات چندانی در مورد آن در دست نیست. مشتری با چهار قمر، لکه‌های قرمز رنگ و حلقه‌ای که از دور روی آن مشاهد می‌شود قرن هاست که مرکز توجه ستاره شناسان است و نکته جالب اینجاست که چند روز پیش سازمان ناسا اعلام کرد که نیروی جاذبه مشتری سرعت سفینه فضایی `افق تازه` را ‪ ۱۴‬هزار کیلومتر در ساعت افزایش داده است.

این سفینه اکنون با سرعتی معادل ‪ ۸۴‬هزار کیلومتر در ساعت در حرکت است و براساس محاسبات سازمان ناسا، `افق تازه` با این سرعت سه سال زودتر و در سال ‪ ۲۰۱۵‬میلادی به پلوتون خواهد رسید. البته سازمان ناسا در مورد اینکه این سفینه چگونه از نیروی جاذبه مشتری خارج خواهد شد تا به سفر خود به سوی پلوتون ادامه دهد، هنوز توضیح روشنی نداده است. ناسا امیدوار است بتواند به کمک این کاوشگر فضایی هنگام عبور از کنار مشتری اطلاعات بیشتری در مورد اتمسفر ناآرام این سیاره چهار قمر، لکه‌های قرمز رنگ روی آن و حلقه معروفش کسب کند.

براساس پیش بینی‌ها، تصاویری که هنگام عبور سفینه و از فاصله نزدیک از این سیاره گرفته می‌شوند، ‪ ۳۰‬بار دقت بیشتری خواهند داشت. درعین حال ناسا اعلام کرد که سفر تحقیقاتی این سفینه درست طبق برنامه پیش می‌رود. هزینه این سفر تحقیقاتی تا سال ‪ ۲۰۱۶‬میلادی، ‪ ۷۰۰‬میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

  امتیاز: 0.00